Αναθεώρηση ενισχυτή 5-Channel MCA επεξεργαστή Anthem AVM 50v

Δημιουργία συστήματος κορυφαίας κλάσης Ξεκινά με τον επεξεργαστή Preamp

Η συζήτηση για το σημαντικότερο μέρος ενός συστήματος οικιακής ψυχαγωγίας θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα, αλλά γνωρίζουμε από την εμπειρία ότι μια αλυσίδα είναι τόσο ισχυρή όσο η ασθενέστερη σύνδεση της. Με αυτό το πνεύμα, η δημιουργία ενός κορυφαίου συστήματος μουσικής ή οικιακού κινηματογράφου ξεκινά με τον ελεγκτή ή τον επεξεργαστή προενισχυτή. Λόγω της πολυπλοκότητας ενός πολυκαναλικού συστήματος AV, ένα pre-pro που μπορεί να προσαρμόσει με ακρίβεια τον ήχο και την εικόνα και να προσαρμόσει τη λειτουργία του για τις προτιμήσεις των χρηστών είναι το θεμέλιο της καλής απόδοσης και χρηστικότητας. Δοκίμασα τον προεντατήρα / επεξεργαστή / δέκτη AVM 50v της Anthem και τον ενισχυτή ισχύος πέντε καναλιών MCA 50 για να μάθω πώς συσσωρεύεται το σύστημα.

Επισκόπηση: AVM 50v & amp; MCA 50

Η Anthem είναι μια καναδική εταιρεία, αδελφή εταιρεία της Paradigm Electronics, ένας αξιόπιστος κατασκευαστής ομιλητών. Τα εξαρτήματα AV Anthem θαυμάζονται για την εξαιρετική κατασκευή και την ποιότητα του ήχου.

Το Anthem AVM 50v είναι ένας δέκτης 7.1-καναλιών προ-ενισχυτή / επεξεργαστή / AM-FM που χρησιμεύει ως κέντρο ενός συστήματος τριών ζωνών υψηλού επιπέδου. Διαθέτει εκτεταμένη συνδεσιμότητα, άφθονες ιπποδύναμες ψηφιακής επεξεργασίας και χρήσιμες ρυθμίσεις για dial-in στις καλύτερες επιδόσεις. Το AVM 50v είναι κατώτερο από τη ναυαρχίδα του Anthem Statement D2v.

Το AVM 50v αντικαθιστά το AVM 50 με αναβαθμισμένες επιδόσεις και δυνατότητες, όπως βελτιωμένη μείωση θορύβου βίντεο, οκτώ εισόδους HDMI v1.3c (με υποστήριξη Deep Color), δύο παράλληλες εξόδους HDMI, 2 κινητήρες DSP διπλού πυρήνα για υποστήριξη Dolby TrueHD και DTS -HD αποκωδικοποίηση ήχου και το Anthem ARC-1 Room Correction System, αρχικά μια επιλογή.

Ο ενισχυτής MCA 50 είναι 5 x 225 watt (8 ohms) που τροφοδοτείται από δύο δακτυλιοειδείς μετασχηματιστές και οκτώ συσκευές εξόδου ανά κανάλι. Διαθέτει είσοδο RCA ισορροπημένης γραμμής και μονοκόμερου RCA και τροφοδοτικό 3 κατευθύνσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας εισόδου ενεργοποίησης + 12V. Ο ισχυρός ρυθμός ελιγμών 20V / μS (είκοσι βολτ ανά δευτερόλεπτο) υποδηλώνει την ικανότητά του να αντιδρά γρήγορα στα μεταβατικά φαινόμενα που υπάρχουν στις περισσότερες πηγές μουσικής και οικιακού κινηματογράφου.

Το AVM 50v είναι ένα ωραίο στοιχείο αλλά αρχικά εκφοβιστικό λόγω της αφθονίας των χειριστηρίων του μπροστινού πίνακα. Τα χειριστήρια είναι καλά οργανωμένα και η ενημερωτική οθόνη του μπροστινού πίνακα είναι αρκετά σαφής για να διαβάσει σε όλη την αίθουσα. Το πίσω μέρος είναι καλά σχεδιασμένο και σαφώς επισημασμένο, αλλά δεν παραμένει μια τετραγωνική ίντσα χώρου. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στις προδιαγραφές.

Συνδεσιμότητα: Καλώδιο επάνω!

Το AVM 50v υποστηρίζει ένα σύστημα τριών ζωνών και τα καλώδια θα απαιτούν σημαντικό μέρος του συνολικού προϋπολογισμού. Διαθέτει δέκα έξι έξοδοι αναλογικού ήχου XLR (L) και δέκα εξ ολοκλήρου RCA . Γιατί δέκα; Το σύστημα μπορεί να διαμορφωθεί για ένα σύστημα 7.1 καναλιών (8 κα) και να οδηγήσει έναν στερεοφωνικό ενισχυτή της 2ης ζώνης για ένα σύνολο δέκα. Ή οι έξοδοι της ζώνης 2 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαύλους δύο κεντρικών καναλιών (ένας πάνω και ένας κάτω από μια οθόνη) και ένα πρόσθετο δευτερεύον υποσύστημα είναι ένας καλός τρόπος για να βελτιώσετε τα μπάσα και να μειώσετε τα προβλήματα συντονισμού χώρου . Οι ζώνες 2 & 3 έχουν αναλογικές εξόδους RCA και πλήρη σειρά εξόδων βίντεο. Οι έντεκα ψηφιακές εισόδους της περιλαμβάνουν 7 ομοαξονικές, 3 οπτικές και μία μόνο στερεοφωνική ψηφιακή είσοδο AES / EBU, που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικά ή υψηλής τεχνολογίας ηχητικά εργαλεία. Έχει 7 στερεοφωνικές αναλογικές εισόδους RCA, 2 εισόδους αναλογικής XLR ισοσταθμισμένης γραμμής και αναλογικές εισόδους RCA 6 καναλιών. Συνολικά 16 εισόδους μπορούν να αντιστοιχιστούν και να μετονομαστούν. Η λειτουργία PATH μεταδίδει σήματα στο Κύριο, Ζώνη 2, Ζώνη 3 ή REC OUT από τον μπροστινό πίνακα ή το τηλεχειριστήριο. Τρεις ενεργοποιητές 12 βολτ ενεργοποιούν εξωτερικά εξαρτήματα AV και οι λειτουργίες AV του ελεγκτή μπορούν να ρυθμιστούν με υπολογιστή μέσω της θύρας RS-232, η οποία είναι επίσης συμβατή με τους ελεγκτές συστήματος Crestron και AMX.

Οι αναβαθμίσεις, όπως το Dolby Volume (μια αναβάθμιση λογισμικού που παρέχει συνεπή όγκο μεταξύ διαφορετικών προγραμμάτων), θα είναι διαθέσιμες με τη λήψη και την εγκατάσταση του Anthem μέσω της θύρας RS-232. Οι λάτρεις του βινυλίου θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν έναν εξωτερικό προενισχυτή phono για να παίξουν αρχεία, καθώς το AVM 50v δεν έχει είσοδο phono. Ωστόσο, ένας καλός εξωτερικός προενίσχυση φωνο μπορεί να αγοραστεί για μερικές εκατοντάδες δολάρια ή λιγότερο.

Διαμόρφωση συστήματος & amp; Ρύθμιση

Τα χειριστήρια στο AVM 50v το κατατάσσουν μεταξύ των πιο ευέλικτων ελεγκτών που έχω χρησιμοποιήσει ή ελέγξει. Ένα στοιχείο αυτού του διαμετρήματος εγκαθίσταται και ρυθμίζεται συχνά από έναν επαγγελματία εγκαταστάτη, αλλά τα μενού της οθόνης και το εγχειρίδιο λειτουργίας καθιστούν την εγκατάσταση ως επί το πλείστον διαισθητική. Μεταξύ των πιο χρήσιμων χαρακτηριστικών του Anthem είναι οι ρυθμίσεις διπλής διαχείρισης μπάσων για την κύρια ζώνη - μία για τη μουσική και μία για τις πηγές ταινιών. Η ρύθμιση επιτρέπει ξεχωριστές ρυθμίσεις παραμέτρων και ρυθμίσεις ηχείων για στερεοφωνικές, πολυκαναλικές πηγές μουσικής και ταινιών. Μέσα στα πλαίσια των ελέγχων διαχείρισης μπάσων είναι βασικοί και προχωρημένοι διασταυρώσεις για να προσαρμόσετε τον ελεγκτή. Οι ρυθμίσεις για προχωρημένους έχουν μια διασταύρωση για κάθε ζεύγος ηχείων (ρυθμιζόμενη σε βήματα 5 Hz από 25 Hz - 160 Hz) και ένα φίλτρο συντονισμού δωματίου για τον έλεγχο των κορυφών στα μπάσα. Ο επεξεργαστής μπορεί να ρυθμιστεί με μη αυτόματο τρόπο ή με τις εφαρμογές Editor Editor και Video Editor που περιλαμβάνονται στο δίσκο λογισμικού ARC-1. Το AVM 50v διαθέτει τον τελευταίο επεξεργαστή ψηφιακού βίντεο Sigma Designs VXP με πρόσθετες δυνατότητες μείωσης θορύβου και κλιμάκωσης.

Ορισμένες από τις ρυθμίσεις απαιτούν πολύπλοκο εξοπλισμό βαθμονόμησης για σωστή προσαρμογή. Το σύστημα διόρθωσης δωματίων Anthem (ARC-1) περιλαμβάνει ένα βαθμονομημένο μικρόφωνο, βάση, καλώδια και λογισμικό. Το ARC-1 ρυθμίζει τα επίπεδα των ηχείων, τις συχνότητες διασταύρωσης και την απόσταση των ηχείων και αντισταθμίζει την ακουστική του δωματίου με βάση τις μετρήσεις που λαμβάνονται από το μικρόφωνο. Η όλη διαδικασία χρειάστηκε 20-30 λεπτά και οδήγησε σε ισορροπημένο συνολικό ήχο του συστήματος. Συγκεκριμένα, τα επίπεδα μπάσων και μεσαίων μπάσων ακουγόταν περισσότερο σε σχέση με το υπόλοιπο σύστημα.

Δοκιμή του Anthem AVM 50v & MCA 50

Είχα το AVM 50v στο σύστημά μου αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να εξοικειωθώ πλήρως με τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του. Το AVM 50v είναι ένας από τους καλύτερους ελεγκτές που έχω ακούσει ή χρησιμοποιήσει. Με τη μουσική δύο καναλιών, προσφέρει τη διαφάνεια και την ουδετερότητα της πιο απλής αναλογικής συνιστώσας και στρέφει τη δυναμική απόδοση του home theatre με την προηγμένη ψηφιακή επεξεργασία. Το AVM-50v παράγει καθαρά, ανοιχτό και λεπτομερή ήχο με μουσική και ταινίες. Η φωνητική σαφήνεια ακούγεται καθαρή και ξεκάθαρη και ο φυσικός διαχωρισμός των μουσικών οργάνων (συχνά μοιρασμένος σε πολύπλοκες ηχογραφήσεις) ήταν έντονος και ξεχωριστός, επιτρέποντας στον ακροατή να εστιάσει ή να επικεντρωθεί σε ένα μόνο μουσικό γεγονός ή απλά να απολαύσει την απόδοση στο σύνολό του. Τα περιστατικά ήχου του περιβάλλοντος χώρου, ιδιαίτερα οι λεπτές περιβαλλοντικές αποχρώσεις (όπως ένα κουδούνι στο παράθυρο ή μια σκηνή που απεικονίζει εστιατόρια σε ένα εστιατόριο) ζωντανεύουν με τρόπο που κόβει τις αισθήσεις και μεταφέρει τον θεατή στη σκηνή αυτή, αν και μόνο για μια στιγμή.

Είναι γνωστός ως 'περιπλάνηση' και ο Ύμνος το παραδίδει με εκπληκτικό ρεαλισμό. Αυτός είναι ο τρόπος που μπορείτε να απολαύσετε τη μουσική και τις ταινίες και το Anthem AVM-50v και MCA 50 φέρνουν την εμπειρία του ήχου και του home theater στο μέγιστο δυναμικό του. Με τα διπλά τροφοδοτικά τροφοδοσίας και οκτώ συσκευές εξόδου ανά κανάλι, ο MCA 50 παρήγαγε μια φαινομενικά ανεξάντλητη παροχή ρεύματος στα ηχεία. Ο αξιοσέβαστος συντελεστής Slew (L) των 20 βολτ / μικροδευτερόλεπτο συνέβαλε στην πολύ γρήγορη παροδική απόκριση σε κρουστά όργανα όπως πιάνο, τύμπανα ή κιθάρες κιθάρας.

Επεξεργασία βίντεο

Έχω γράψει ως επί το πλείστον για τις δυνατότητες ήχου του AVM-50v, αλλά ο επεξεργαστής διαθέτει επίσης ψηφιακό επεξεργαστή βίντεο ποιότητας Sigma Designs VXP με μετατοπίζοντας (L) προσαρμοσμένη στην κίνηση και μείωση θορύβου βίντεο σε pixel . Έβαλα τον επεξεργαστή βίντεο του Anthem μέσω των βημάτων του με τον πρότυπο ορισμό HD DVD Benchmark 2.0 και τους δίσκους δοκιμής υψηλής ευκρίνειας και πέρασε όλες τις δοκιμές εκτός από μερικές από τις δοκιμαστικές δοκιμές φιλμ. Ο επεξεργαστής πέρασε όλες τις δοκιμές ανάλυσης βίντεο και αποσυμπίεσης στους δίσκους. Σε μια κρίσιμη σημείωση, το Anthem AVM-50v είχε μερικές δυσλειτουργίες απόδοσης, κυρίως με τη σύνδεση HDMI και λειτουργίες χειραψίας. Κατά την εναλλαγή μεταξύ εξαρτημάτων πηγής, ο επεξεργαστής δυσκολεύεται να διατηρήσει συγχρονισμό ήχου με το στοιχείο πηγής (BD player, HD set-top box) και το ηχητικό σήμα θα σβήσει, απαιτώντας την επαναφορά του επεξεργαστή απενεργοποιώντας για λίγα δευτερόλεπτα . Σε άλλες περιπτώσεις, τα μενού της οθόνης του επεξεργαστή θα αναβοσβήνουν στην οθόνη και θα απαιτούν επαναφορά.

Η HDMI είναι ένα εξελισσόμενο πρότυπο και υποψιάζομαι ότι οι διάφορες εκδόσεις του HDMI που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά είναι τουλάχιστον κάπως υπεύθυνες για τις δυσκολίες.

Ενημέρωση: Η αναβάθμιση λογισμικού Anthem λύνει το πρόβλημα .

Συμπεράσματα

Αυτό το duet Anthem έχει άφθονη ψηφιακή ανδρεία και καθαρή τρέχουσα ιπποδύναμη με συνολική απόδοση που μοιράζεται χώρο με τους καλύτερους από τους καλύτερους. Οι Audiophiles θα εκτιμήσουν την καθαρή και διαφανή ποιότητα ήχου και οι λάτρεις του home theatre θα ενθουσιάσουν τα χαρακτηριστικά ελέγχου και προσαρμογής του επεξεργαστή.

Η οικοδόμηση ενός συστήματος κορυφαίας κλάσης ξεκινά με τον ελεγκτή. Παρά την πολυπλοκότητά της, το AVM 50v προσφέρει την πλούσια ποιότητα ήχου των καλύτερων αναλογικών στοιχείων ήχου, αλλά με εξαιρετική ψηφιακή επεξεργασία και πληθώρα χρήσιμων ελέγχων. Ο MCA 50 ενισχυτής είναι ένα ισχυρό εργοστάσιο και είμαι βέβαιος ότι ποτέ δεν αξιοποίησα το πλήρες δυναμικό του.

Είναι δύσκολο να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το κάθε στοιχείο είναι ένα παζάρι - το AVM-50v είναι $ 5, 999 και το MCA 50 είναι $ 2.799 - αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι με την ισχυρή τους απόδοση, την εξαιρετική ποιότητα ήχου, είναι πράγματι τα θεμέλια ενός κορυφαίου συστήματος οικιακής ψυχαγωγίας.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

AVM 50v

Ήχος

Είσοδοι / Έξοδοι

βίντεο

Είσοδοι

Προσαρμοσμένη εγκατάσταση

MCA 50