Οριστική τεχνολογία Μεγάφωνα σειράς 9000 - Χέρια ενεργοποιημένα

Τα ηχεία της σειράς 9000 της Οριστικής Τεχνολογίας ανυψώνουν την εμπειρία του Home Theater

Υπάρχουν εκατοντάδες κατασκευαστές μεγαφώνων και χιλιάδες ομιλητές, από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε, έτσι ώστε να είναι επιτυχής, πρέπει να ξεχωρίζετε. Με αυτό το πνεύμα, η Definitive Technology, η οποία ανήκει στην Sound United, προσφέρει μια σειρά ηχείων που ενσωματώνουν διάφορες τεχνολογίες για τη βελτίωση της αναπαραγωγής του ήχου τόσο για σοβαρή μουσική όσο και για ακρόαση ταινιών, καθώς και για ευέλικτα πρόσθετα που μπορούν να προσφέρουν ένα πλήρες σπίτι ρύθμιση ηχείων θέατρο. Ελέγξτε μια επισκόπηση και δείτε τις παρατηρήσεις αυτής της καινοτόμου γραμμής ομιλητών.

01 του 06

Σειρά BP9000 Σταθερά ηχεία

Οριστική τεχνολογία Ηχεία σειράς BP9000 - Το ψηλότερο ηχείο στα δεξιά (BP9080x) έχει στην πραγματικότητα ένα κορυφαίο στέλεχος - αυτό που φαίνεται είναι ένα μοντέλο προπαραγωγής. Φωτογραφία των μεγαφώνων © Robert Silva - Εικόνα Cuteway Ευγενική προσφορά της οριστικής τεχνολογίας

Πρώτα επάνω είναι τα οριζόντια ηχεία BP9000 της Οριστικής Τεχνολογίας. Αυτά τα ηχεία ενσωματώνουν δύο βασικά θεμέλια: το Bipole (αυτό σημαίνει το BP), τις συστοιχίες Midrange και Tweeter και κάθε ηχείο έχει δικό του ενσωματωμένο υπογούφερ .

Εφαρμογή ηχείων Bipole

Η διαμόρφωση Bipole της σειράς BP9000 αποτελείται από δύο συστοιχίες ηχείων, μία προς τα εμπρός προς τη θέση ακρόασης και η δεύτερη προς τα πίσω, προς τον τοίχο ή τη γωνία. Αυτή η λύση έχει ως αποτέλεσμα μια πιο φυσική εμπειρία ακρόασης στην οποία τα αυτιά σας ακούν τόσο άμεσο όσο και έμμεσο ήχο, με αποτέλεσμα μια ευρύτερη ηχητική σκηνή και περισσότερο ήχο πλήρωσης χώρου.

Ενσωματωμένα ενισχυμένα υπογούφερ

Συνήθως, το subwoofer είναι μια ξεχωριστή μονάδα που τοποθετείτε σε μια από τις γωνίες του δωματίου ή κατά μήκος ενός πλευρικού τοίχου, αλλά η Definitive Technology υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση με τα μεγάφωνα της σειράς BP9000 ενσωματώνοντας ένα τροφοδοτημένο υπογούφερ στο ίδιο ντουλάπι με τις συστοιχίες διπολικών ηχείων .

Ο ορισμός της Οριστικής Τεχνολογίας για αυτό είναι ότι όχι μόνο η ανάγκη για μια ξεχωριστή μονάδα διαστήματος-hogging εξαλειφθεί, αλλά καταλήγουμε να κερδίσουμε δύο subwoofer (ένα σε κάθε περίβλημα BP9000) στο μπροστινό μέρος του δωματίου που παρέχει μια πιο ομοιόμορφη κατανομή του χαμηλού συχνότητες μπάσων εξαλείφοντας τα "στάσιμα κύματα" και τις νεκρές ζώνες. Με άλλα λόγια, πιο ακριβή, επιθετικά μπάσα όταν το χρειάζεστε.

Κάθε υπογούφερ διαθέτει "έξυπνο έλεγχο μπάσων" - Οποιεσδήποτε αλλαγές στην ένταση υπογούφερ δεν αλλάζουν την ισορροπία μεταξύ της εξόδου του υπογούφερ και της υπόλοιπης συστοιχίας ηχείων. Αυτό εξαλείφει ζητήματα όπως η υπερβολική βαρύτητα του άνω μπάσου / κατώτερου μεσαίου μεγέθους.

Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι η παρουσία ενός τροφοδοτούμενου υπογούφερ σε κάθε ηχείο BP9000 απαιτεί σύνδεση τόσο με τροφοδοσία εναλλασσόμενου ρεύματος όσο και με σύνδεση υπογούφερ από συμβατό δέκτη στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου . Πολλοί δέκτες οικιακού κινηματογράφου έχουν δύο έξοδοι subwoofer, αλλά αν χρησιμοποιείτε δέκτη που έχει μόνο ένα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα RCA Y που είναι εύκολα διαθέσιμος από οποιονδήποτε τοπικό αντιπρόσωπο ηλεκτρονικών ειδών ή το Amazon.com.

Σχεδιασμός καμπίνας

Φυσικά, μπορείτε να έχετε μεγάλα προγράμματα οδήγησης ομιλητών, αλλά εάν έχετε κακή κατασκευή καταψύκτη, είναι ένα απόβλητο. Με τη σειρά BP9000, η ​​Definitive Technology χρησιμοποιεί ισχυρή κατασκευή MDF (Medium Density Fiberboard) και, επιπλέον, σφραγίζει τους οδηγούς με μπροστινό προσανατολισμό, οπίσθιο προσανατολισμό και υπογούφερ σε ξεχωριστά εσωτερικά περιβλήματα, ώστε να ελαχιστοποιείται η ανεπιθύμητη δόνηση μεταξύ των εσωτερικών στοιχείων, καθώς και το υπόλοιπο του υπουργικού συμβουλίου. Αυτό αυξάνει την καθαριότητα και την ακρίβεια του ήχου που ακούν οι ακροατές.

Η σειρά BP9000 περιλαμβάνει επίσης μια προσαρμόσιμη βάση χυτοσιδήρου από αλουμίνιο με προσαρμόσιμα πόδια για χρήση σε χαλιά ή γυμνά δάπεδα.

Χαρακτηριστικά BP9020 Χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά BP9040 Χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά BP9060 Χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά BP9080X Χαρακτηριστικά

02 του 06

Οριστική τεχνολογία Κιτ εγκατάστασης μεγαφώνου σειράς BP9000

Οριστική τεχνολογία Κιτ εγκατάστασης μεγαφώνου σειράς BP9000. Φωτογραφία © Robert Silva Για

Για να ξεκινήσετε τη λειτουργία σας, όλα τα ηχεία της σειράς BP9000 συνοδεύονται από ένα πλήρες σετ ρυθμίσεων, το οποίο περιλαμβάνει βάση στήριξης δαπέδου, δύο τύπους υποστηριγμάτων (για χαλιά και δάπεδα) και ένα καλώδιο τροφοδοσίας για το ενσωματωμένο υπογούφερ. Επίσης, στο εσωτερικό καπάκι του κιτ εγκατάστασης υπάρχει ένα εικονογραφημένο διάγραμμα για την τοποθέτηση της βάσης, πρόσθετη τεκμηρίωση, συμπεριλαμβανομένων απεικονίσεων σχετικά με την τοποθέτηση ηχείων και ρύθμιση του υπογούφερ.

03 του 06

Οριστική τεχνολογία A90 Dolby Atmos / DTS: X Ηχείο ανύψωσης

Οριστική τεχνολογία A90 Dolby Atmos / DTS: X Ηχείο ανύψωσης. Εικόνα που παρέχεται από την οριστική τεχνολογία

Ακολούθως, είναι η λειτουργική μονάδα A90 Dolby Atmos / DTS: X της Οριστικής Τεχνολογίας.

Τα BP9000 που παρουσιάζονται και συζητούνται στην πρώτη διαφάνεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ζεύγος στερεοφωνικών καναλιών δύο καναλιών ή ενσωματωμένα σε ρύθμιση home theater ως εμπρός αριστερό / δεξιό ηχείο σε κανονική ρύθμιση 5.1 ή 7.1 καναλιών.

Ωστόσο, ένα άλλο χαρακτηριστικό που συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα μεγάφωνα ηχείων BP9000 είναι η δυνατότητα προσθήκης μονάδας ομιλητών Dolby Atmos με κάθετη εστίαση. Τα A90's έχουν σχεδιαστεί για να κατευθύνουν τις πληροφορίες surround surround Dolby Atmos / DTS: X στην οροφή. Ο ήχος στη συνέχεια αναπηδά από την οροφή και ανακατευθύνεται προς την περιοχή ακρόασης, με αποτέλεσμα την αίσθηση του ήχου που προέρχεται από το overhead.

Τα BP9020, 9040 και 9060 συζητούν προηγουμένως όλα τα κορυφαία πιάτα που είναι αφαιρούμενα, αποκαλύπτοντας έναν ενσωματωμένο σταθμό σύνδεσης σταθμού ηχείων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το BP9080x δεν διαθέτει αφαιρούμενη πλάκα ως ηχείο για το Dolby Atmos / DTS: Η χρήση του X είναι ήδη ενσωματωμένη.

Κάθε μονάδα ηχείου Dolby Atmos / DTS: X μπορεί στη συνέχεια να συνδεθεί, μέσω της ενσωματωμένης βάσης, με το συμβατό ηχείο BP9000, έτσι ώστε να διατηρείται το λεπτό, κομψό προφίλ ολόκληρης της εγκατάστασης.

Επίσης, η διαδρομή σήματος για τα δομοστοιχεία Dolby Atmos τρέχει πραγματικά κάτω από το εσωτερικό πίσω μέρος του BP9000, έτσι ώστε οι εξωτερικοί ακροδέκτες των ηχείων να βρίσκονται στο πίσω μέρος του BP9000, μαζί με τις συνδέσεις ηχείων κύριου και υπογούφερ. Αυτό εξαλείφει τη δυσνόητη λειτουργία του καλωδίου ηχείων που τρέχει στην κορυφή του BP9000, όπου βρίσκεται η μονάδα A90 Dolby Atmos.

Χαρακτηριστικά A90

04 του 06

Οριστική τεχνολογία Σειρά κεντρικών καναλιών σειράς CS9000

Οριστική τεχνολογία Σειρά κεντρικών καναλιών σειράς CS9000. Φωτογραφική τοποθέτηση © Robert Silva και οριστική τεχνολογία

Για να υποστηρίξει περαιτέρω την εφαρμογή home theatre, η Definitive Technology προσφέρει και ηχεία κεντρικών καναλιών σειράς CS9000.

Υπάρχουν τρεις επιλογές σε αυτή τη σειρά, τα CS9040, CS9060 και CS9080.

Χαρακτηριστικά του χαρακτηριστικού CS9040

Χαρακτηριστικά του χαρακτηριστικού CS9060

Χαρακτηριστικά του χαρακτηριστικού CS9080

05 του 06

Οριστική τεχνολογία Ηχεία SR9000 της σειράς SR9000

Οριστική τεχνολογία Ηχεία SR9000 της σειράς SR9000. Εικόνα που παρέχεται από την οριστική τεχνολογία

Για να ολοκληρώσετε την εμπειρία ήχου surround, η Definitive Technology προσφέρει επίσης δύο μοντέλα surround ηχείων SR9040 και SR9080.

Τα δύο μοντέλα διαθέτουν αμφίδρομη σχεδίαση, η οποία παρέχει ευρεία διασπορά.

Χαρακτηριστικά SR9040 Χαρακτηριστικά

Κύρια χαρακτηριστικά του SR9080

06 του 06

Χέρια Ενεργοποιημένα με την Οριστική Τεχνολογία BP9000, A90 και CS9000

Οριστική τεχνολογία BP9000, A90 και CS9000 Ρύθμιση επίδειξης - Για τους σκοπούς αυτής της φωτογραφίας, το ηχείο αριστερά έχει αφαιρεθεί από τη μονάδα A90, ενώ το ηχείο στα δεξιά δείχνει τη συναρμολογημένη μονάδα A90. Φωτογραφία © Robert Silva για

Τώρα που έχετε μια καταγραφή σχετικά με το τι Οριστική Τεχνολογία έχει να προσφέρει για το σπίτι θέατρο σας, το ερώτημα είναι "Πώς όλα Sound;".

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης με την Οριστική Τεχνολογία, δείχθηκαν δείγματα ταινιών (στο Dolby Atmos), καθώς και αρκετές μουσικές ηχογραφήσεις σε στερεοφωνικό στερεοφωνικό σύστημα δύο καναλιών.

Τα ηχεία που αποδείχτηκαν ήταν εντυπωσιακά, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μπροστινά κανάλια ηχεία που χρησιμοποιήθηκαν για το demo ήταν τα "entry-level" BP9020's.

Η σαφήνεια των ομιλητών ήταν εξαιρετική. Κανονικά, με τη χρήση ξεχωριστού υπογούφερ για καλύτερες επιλογές τοποθέτησης επιθυμείται, αλλά τα ολοκληρωμένα υπογούφερ του BP9020 απέδωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι χαμηλές συχνότητες ήταν πολύ βαθιές και σφιχτές, με τη σωστή ποσότητα γροθιάς - η έλλειψη ανεπιθύμητης ζωντάνια στο ανώτερο μπάσο / κατώτερο μεσαίο τμήμα προσδιόρισε σίγουρα τη συνολική σαφήνεια του ήχου, ειδικά για τη μουσική.

Όσον αφορά τον ήχο surround, δυστυχώς, οι περιβάλλουσες σειρές SR9000 δεν ήταν διαθέσιμες για το demo, οπότε η Definitive Technology δημιούργησε ένα επιπλέον ζευγάρι των 9020 στη δουλειά - οπότε δεν υπάρχει καμία γνώμη για το πόσο καλά θα ενσωματώνονταν το SR9000 στο σύστημα.

Με τα soundtracks του Dolby Atmos, ο συνδυασμός των τεσσάρων BP9020 και ενός από τα κέντρα των σειρών CS9000 παρείχε οριζόντια σκηνική επιφάνεια και τα κατακόρυφα εκτοξευόμενα A90 που συνδέονται με τα μπροστινά 9020 έκαναν τη δουλειά καλύτερα από όσο περίμενα.

Υπάρχει συνεχής συζήτηση σχετικά με το αν τα ηχεία με καύση κάθετα μπορούν να αποδώσουν καλό αποτέλεσμα για το Dolby Atmos, σε αντίθεση με τα ηχεία που τοποθετούνται στην οροφή, αλλά ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων κριτών, δεν θέλουν να βάλουν τρύπες στην οροφή καλώδια μέσω των τοίχων, αν μπορούν να το αποφύγουν.

Ευτυχώς, το A90, αν και δεν προσφέρει μια τέλεια ισορροπημένη γενική εμπειρία, έδωσε καλύτερα αποτελέσματα κάθετα από τα περισσότερα - αλλά, φυσικά, το δωμάτιο είναι επίσης μέρος της εξίσωσης και το ανώτατο όριο ήταν ακριβώς το σωστό ύψος για την αναπήδηση της οροφής πίσω το δωμάτιο.

Η κατώτατη γραμμή

Εάν βρίσκεστε στην αγορά για ένα καλό σύνολο ομιλητών, οι σειρές Definitive Technology BP9000, CS9000, A90 και SR900 προσφέρουν μια εξαιρετική λύση οικιακού κινηματογράφου ή μουσικής ακρόασης και σίγουρα αξίζουν τον έλεγχο. Επίσης, ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεστε ακόμα για τις δυνατότητες Dolby Atmos ή DTS: X, είναι εντάξει, όπως όταν επιλέγετε τα μοντέλα 9020, 9040 ή 9060, το μοντέλο A90 είναι ένα προαιρετικό πρόσθετο ούτως ή άλλως - το οποίο σας δίνει μελλοντική δυνατότητα αναβάθμισης.