Ποιες είναι οι μορφές των ονομάτων δικτύου;

Τα ονόματα δικτύου είναι κορδόνες κειμένου που αναφέρονται σε δίκτυο υπολογιστών

Το όνομα δικτύου είναι μια συμβολοσειρά κειμένου που οι συσκευές χρησιμοποιούν για να αναφέρουν ένα συγκεκριμένο δίκτυο υπολογιστών . Αυτές οι συμβολοσειρές είναι αυστηρά ξεχωριστές από τα ονόματα των μεμονωμένων συσκευών και τις διευθύνσεις που χρησιμοποιούν για να αναγνωριστούν ο ένας τον άλλον. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές ονόματος δικτύου.

SSID

Τα δίκτυα Wi-Fi υποστηρίζουν έναν τύπο ονόματος δικτύου που ονομάζεται SSID (αναγνωριστικό συνόλου υπηρεσιών). Τα σημεία πρόσβασης Wi-Fi και οι υπολογιστές-πελάτες έχουν εκχωρηθεί ένα SSID για να βοηθήσουν στην αναγνώρισή τους. Όταν μιλάμε για ονόματα ασύρματων δικτύων, συνήθως αναφέρουμε SSID.

Οι ασύρματες ευρυζωνικές δρομολογητές και τα σημεία ασύρματης πρόσβασης δημιουργούν ένα ασύρματο δίκτυο χρησιμοποιώντας ένα SSID. Αυτές οι συσκευές έχουν ρυθμιστεί με προκαθορισμένο προεπιλεγμένο SSID (όνομα δικτύου) από τον κατασκευαστή από το εργοστάσιο. Οι χρήστες ενθαρρύνονται να αλλάξουν το προεπιλεγμένο όνομα.

Οι ομάδες εργασίας των Windows και οι τομείς

Τα Microsoft Windows υποστηρίζουν την αντιστοίχιση υπολογιστών σε ομαδοποιημένες ομάδες εργασίας για τη διευκόλυνση της δικτύωσης μεταξύ τους. Εναλλακτικά, οι τομείς των Windows μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαχωρίσουν τους υπολογιστές σε υποδίκτυα που ονομάζονται. Τόσο τα Windows όσο και τα ονόματα τομέων ορίζονται ξεχωριστά από τα ονόματα κάθε υπολογιστή και λειτουργούν ανεξάρτητα από SSID.

Συστοιχίες

Ακόμη μια άλλη ξεχωριστή μορφή ονοματοδοσίας δικτύου χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό συμπλεγμάτων υπολογιστών. Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα διακομιστών, για παράδειγμα, όπως ο Microsoft Windows Server, υποστηρίζουν την ανεξάρτητη ονομασία των συμπλεγμάτων. Οι συμπλέκτες είναι ένα σύνολο υπολογιστών που λειτουργούν ως ένα ενιαίο σύστημα.

Δίκτυα έναντι DNS ονόματα υπολογιστών

Είναι αρκετά συνηθισμένο στον κόσμο της πληροφορικής, ώστε οι άνθρωποι να αναφέρονται σε ονόματα ηλεκτρονικών υπολογιστών όπως διατηρούνται στο σύστημα ονομάτων τομέα (DNS) ως ονόματα δικτύου, ακόμη και αν δεν είναι τεχνικά ονόματα δικτύων.

Για παράδειγμα, ο υπολογιστής σας μπορεί να ονομάζεται "TEELA" και να ανήκει σε έναν τομέα που ονομάζεται "abcom". Το DNS θα γνωρίζει αυτόν τον υπολογιστή ως "TEELA.abcom" και θα διαφημίζει αυτό το όνομα σε άλλες συσκευές. Μερικοί άνθρωποι αναφέρονται σε αυτήν την επεκταμένη αναπαράσταση του DNS ως το όνομα δικτύου του υπολογιστή.