Χρήση ομάδων εργασίας στη δικτύωση υπολογιστών

Συγκρίνοντας ομάδες εργασίας σε τομείς και ομάδες εργασίας

Στη δικτύωση υπολογιστών, μια ομάδα εργασίας είναι μια συλλογή υπολογιστών σε ένα τοπικό δίκτυο (LAN) που μοιράζονται κοινούς πόρους και ευθύνες. Ο όρος συνηθέστερα συνδέεται με ομάδες εργασίας των Microsoft Windows, αλλά ισχύει και για άλλα περιβάλλοντα.

Οι ομάδες εργασίας των Windows μπορούν να βρεθούν σε σπίτια, σχολεία και μικρές επιχειρήσεις. Ωστόσο, ενώ και οι τρεις είναι παρόμοιες, δεν λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως οι τομείς και οι Ομαδικές ομάδες .

Ομάδες εργασίας στα Microsoft Windows

Οι ομάδες εργασίας των Microsoft Windows οργανώνουν υπολογιστές ως τοπικά δίκτυα ομότιμων χρηστών που διευκολύνουν την κοινή χρήση αρχείων, πρόσβασης στο διαδίκτυο, εκτυπωτών και άλλων τοπικών πόρων δικτύου. Κάθε υπολογιστής που είναι μέλος της ομάδας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στους πόρους που μοιράζονται οι άλλοι και με τη σειρά του μπορεί να μοιράσει τους δικούς του πόρους, αν έχει ρυθμιστεί να το κάνει.

Η συμμετοχή σε μια ομάδα εργασίας απαιτεί από όλους τους συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν ένα αντίστοιχο όνομα . Όλοι οι υπολογιστές με Windows αντιστοιχίζονται αυτόματα σε μια προεπιλεγμένη ομάδα που ονομάζεται WORKGROUPMSHOME στα Windows XP ).

Συμβουλή: Οι χρήστες διαχειριστών μπορούν να αλλάξουν το όνομα της ομάδας εργασίας από τον Πίνακα Ελέγχου . Χρησιμοποιήστε τη μικροεφαρμογή συστήματος για να βρείτε το κουμπί Αλλαγή ... στην καρτέλα Όνομα υπολογιστή . Σημειώστε ότι τα ονόματα ομάδων εργασίας διαχειρίζονται ξεχωριστά από τα ονόματα των υπολογιστών.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κοινόχρηστους πόρους σε άλλους υπολογιστές εντός της ομάδας του, ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει το όνομα της ομάδας εργασίας στον οποίο ανήκει ο υπολογιστής καθώς και το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης ενός λογαριασμού στον απομακρυσμένο υπολογιστή.

Οι ομάδες εργασίας των Windows μπορούν να περιέχουν πολλούς υπολογιστές, αλλά λειτουργούν καλύτερα με 15 ή λιγότερα. Καθώς ο αριθμός των υπολογιστών αυξάνεται, ένα LAN ομάδας εργασίας τελικά γίνεται πολύ δύσκολο να διαχειριστεί και θα πρέπει να αναδιοργανωθεί σε πολλαπλά δίκτυα ή ένα δίκτυο πελάτη-εξυπηρετητή .

Ομάδες εργασίας των Windows έναντι Οικιακών ομάδων και τομέων

Οι τομείς των Windows υποστηρίζουν τοπικά δίκτυα-πελάτη-διακομιστή. Ένας ειδικά διαμορφωμένος υπολογιστής ονομάζεται ελεγκτής τομέα που εκτελεί ένα λειτουργικό σύστημα Windows Server λειτουργεί ως κεντρικός διακομιστής για όλους τους πελάτες.

Οι τομείς των Windows μπορούν να χειριστούν πολύ περισσότερους υπολογιστές από ό, τι οι ομάδες εργασίας λόγω της διατήρησης της κεντρικής κοινής χρήσης πόρων και του ελέγχου πρόσβασης. Ένας υπολογιστής-πελάτης μπορεί να ανήκει μόνο σε μια ομάδα εργασίας ή σε ένα τομέα των Windows αλλά όχι και οι δύο - η εκχώρηση ενός υπολογιστή στον τομέα αυτό αφαιρεί αυτόματα από την ομάδα εργασίας.

Η Microsoft εισήγαγε την ιδέα HomeGroup στα Windows 7 . Οι Ομάδες Ομάδας έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιούν τη διαχείριση ομάδων εργασίας για διαχειριστές, ιδιαίτερα ιδιοκτήτες σπιτιού. Αντί να απαιτήσετε από έναν διαχειριστή να ρυθμίσει χειροκίνητα τους κοινόχρηστους λογαριασμούς χρηστών σε κάθε υπολογιστή, οι ρυθμίσεις ασφαλείας της ομάδας HomeGroup μπορούν να διαχειριστούν μέσω μιας κοινόχρηστης σύνδεσης.

Επιπλέον, η επικοινωνία HomeGroup είναι κρυπτογραφημένη και καθιστά εύκολη την κοινή χρήση ακόμη και μεμονωμένων αρχείων με άλλους χρήστες του HomeGroup.

Η συμμετοχή σε μια Οικιακή ομάδα δεν καταργεί έναν υπολογιστή από την ομάδα εργασίας των Windows. οι δύο μέθοδοι κοινής χρήσης συνυπάρχουν. Οι υπολογιστές που εκτελούν εκδόσεις των Windows παλαιότερων από τα Windows 7, ωστόσο, δεν μπορούν να είναι μέλη των Οικιακών Ομάδων.

Σημείωση: Οι ρυθμίσεις Οικιακής ομάδας μπορούν να βρεθούν στον Πίνακα Ελέγχου> Δίκτυο και Internet> Οικιακή ομάδα . Μπορείτε να ενώσετε τα Windows σε έναν τομέα μέσω της ίδιας διαδικασίας που έχει υποβληθεί για να συμμετάσχετε σε μια ομάδα εργασίας. απλά επιλέξτε την επιλογή Τομέα .

Άλλες τεχνολογίες ομάδας εργασίας υπολογιστών

Το πακέτο λογισμικού ανοιχτού κώδικα Samba (το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογίες SMB) επιτρέπει στα Apple MacOS, Linux και άλλα συστήματα που βασίζονται στο Unix να συμμετέχουν σε υπάρχουσες ομάδες εργασίας των Windows.

Η Apple ανέπτυξε αρχικά το AppleTalk για να υποστηρίξει ομάδες εργασίας σε υπολογιστές Macintosh, αλλά σταδιακά διέκοψε αυτήν την τεχνολογία στα τέλη της δεκαετίας του 2000 υπέρ νέων προτύπων όπως η SMB.