Τι είναι ένας Bit Torrent Tracker;

Οι ιχνηλάτες διαχειρίζονται τη μεταφορά αρχείων Peer-To-Peer

Τα BitTorrents έχουν κακή φήμη επειδή έχουν χρησιμοποιηθεί για πειρατεία, αλλά δεν είναι παράνομα από μόνα τους και έχουν πολλές νόμιμες χρήσεις, όπως η λήψη λογισμικού ανοιχτού κώδικα ή αρχείων δημόσιου τομέα. Ένας ιχνηλάτης BitTorrent είναι λογισμικό διακομιστή που συντονίζει κεντρικά τη μεταφορά αρχείων μεταξύ χρηστών από peer-to-peer ( P2P ).

Σχετικά με τους BitTorrent Trackers

Το λογισμικό BitTorrent Tracker εξυπηρετεί αρχεία torrent για λήψη από έναν ιστότοπο. Ο ιχνηλάτης διατηρεί πληροφορίες για όλους τους πελάτες BitTorrent χρησιμοποιώντας κάθε torrent. Συγκεκριμένα, ο εντοπιστής εντοπίζει τη θέση δικτύου κάθε πελάτη είτε φορτώνοντας είτε φορτώντας το αρχείο P2P που σχετίζεται με ένα torrent. Επίσης, παρακολουθεί ποιο τμήμα (τα) του αρχείου κάθε κατόχου διαθέτει για να βοηθήσει στην αποτελεσματική κατανομή δεδομένων μεταξύ των πελατών.

Οι υπολογιστές BitTorrent συνδέονται με έναν ιχνηλάτη όταν συνδεθούν στο διακομιστή για να λειτουργούν με αρχεία torrent. Ο ιχνηλάτης ειδοποιεί τον πελάτη για την τοποθεσία του αρχείου P2P, η οποία κανονικά βρίσκεται σε διαφορετικό, απομακρυσμένο διακομιστή . Εάν ο ιχνηλάτης BitTorrent αποτύχει ή είναι εκτός σύνδεσης, οι πελάτες δεν μπορούν να συνεχίσουν να μοιράζονται αρχεία P2P. Ο ιχνηλάτης χρησιμοποιεί κανονικά τη θύρα TCP 6969 για επικοινωνίες δικτύου.

Λογισμικό BitTorrent Tracker

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα λογισμικού BitTorrent στην αγορά. Πριν τη λήψη, ελέγξτε ότι αυτή που σας αρέσει λειτουργεί στο διακομιστή και την πλατφόρμα σας. Περιλαμβάνουν: