Ένας σύντομος οδηγός για τη νέα φιλοξενία ιστοσελίδων Google Sites

Κλασικό εναντίον Νέων ιστότοπων Google

Η Google δρομολόγησε το Google Sites το 2008 για να λειτουργήσει ως δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων για τους χρήστες Google, παρόμοια με το Wordpress.com , Blogger και άλλες πλατφόρμες blogging . Η εταιρεία έλαβε κριτική σχετικά με τη δυσκολία εργασίας με την αρχική διεπαφή ιστοτόπων και, ως εκ τούτου, στα τέλη του 2016, οι αναθεωρημένοι ιστότοποι Google της Google πραγματοποιήθηκαν με επανασχεδιασμό. Οι ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν υπό τον αρχικό σχεδιασμό τοποθεσιών χαρακτηρίζονται ως κλασικοί ιστότοποι Google, ενώ οι ιστότοποι που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των επανασχεδιασμένων ιστότοπων Google αναγνωρίζονται ως νέοι ιστότοποι Google. Και οι δύο λειτουργούν πλήρως, με την Google να υπόσχεται να υποστηρίξει τις κλασικές ιστοσελίδες των Ιστοτόπων Google τουλάχιστον μέχρι το 2018.

Η νέα επανασχεδιασμένη διασύνδεση υπόσχεται να είναι πολύ πιο εύκολη στην εργασία. Παρόλο που μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε με τον κλασικό ιστότοπο για μερικά χρόνια και η Google υπόσχεται μια επιλογή μετανάστευσης για τη μετάβαση από το Classic στο νέο, αν σχεδιάζετε έναν νέο ιστότοπο με την Google, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε τους επανασχεδιασμένους Νέους ιστότοπους Google.

Πώς να ρυθμίσετε μια νέα ιστοσελίδα Google Sites

  1. Ενώ είστε συνδεδεμένοι στο Google, μεταβείτε στην αρχική σελίδα του Google Sites στο Chrome ή στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία νέου ιστότοπου + στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης για να ανοίξετε ένα βασικό πρότυπο.
  3. Εισαγάγετε έναν τίτλο σελίδας για τον ιστότοπό σας, επικαλύπτοντας τον "τίτλο της σελίδας σας" στο πρότυπο.
  4. Στη δεξιά πλευρά της οθόνης υπάρχει ένας πίνακας με επιλογές. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή στην κορυφή αυτού του πίνακα για να προσθέσετε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Οι επιλογές στο μενού Εισαγωγή περιλαμβάνουν την επιλογή γραμματοσειρών, την προσθήκη πλαισίων κειμένου και την ενσωμάτωση διευθύνσεων URL, βίντεο YouTube, ημερολογίου, χάρτη και περιεχομένου από τα Έγγραφα Google και άλλους ιστότοπους της Google.
  5. Αλλάξτε το μέγεθος των γραμματοσειρών ή οποιωνδήποτε άλλων στοιχείων, μετακινήστε το περιεχόμενο γύρω σας, περικόψτε τις φωτογραφίες και ρυθμίστε διαφορετικά τα στοιχεία που προσθέτετε στη σελίδα.
  6. Επιλέξτε την καρτέλα Θέματα στην κορυφή του πίνακα για να αλλάξετε τη γραμματοσειρά σελίδας και το θέμα χρώματος.
  7. Κάντε κλικ στην καρτέλα Σελίδες για να προσθέσετε επιπλέον σελίδες στον ιστότοπό σας.
  8. Αν θέλετε να μοιραστείτε τον ιστότοπο με άλλους, ώστε να μπορούν να σας βοηθήσουν να εργαστείτε σε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο Προσθήκη συντακτών δίπλα στο κουμπί Δημοσίευση.
  1. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο εμφάνισης του ιστότοπου, κάντε κλικ στην επιλογή Δημοσίευση .

Ονομάστε το αρχείο ιστότοπου

Σε αυτό το σημείο, ο ιστότοπός σας ονομάζεται "Untitled Site". Πρέπει να το αλλάξετε αυτό. Ο ιστότοπός σας παρατίθεται στο Google Drive με το όνομα που καταχωρίζετε εδώ.

  1. Άνοιγμα του ιστότοπού σας.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Untitled Site στην επάνω αριστερή γωνία.
  3. Πληκτρολογήστε το όνομα του αρχείου ιστότοπού σας.

Ονομάστε την τοποθεσία σας

Τώρα δώστε στον ιστότοπο έναν τίτλο που θα δουν οι άνθρωποι. Το όνομα του ιστότοπου εμφανίζεται κάθε φορά που έχετε δύο ή περισσότερες σελίδες στον ιστότοπό σας.

  1. Πηγαίνετε στον ιστότοπό σας.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή ονόματος ιστότοπου , που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
  3. Πληκτρολογήστε το όνομα του ιστότοπού σας.

Μόλις δημιουργήσατε την πρώτη σας ιστοσελίδα Νέες τοποθεσίες Google Sites. Μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε τώρα ή να επιστρέψετε αργότερα για να προσθέσετε περισσότερο περιεχόμενο.

Εργασία με την περιοχή σας

Χρησιμοποιώντας τον πίνακα που βρίσκεται στα δεξιά του ιστότοπού σας, μπορείτε να προσθέσετε, να διαγράψετε και να μετονομάσετε σελίδες ή να κάνετε μια σελίδα μια υποσελίδα, όλες κάτω από την καρτέλα Pages. Μπορείτε να σύρετε σελίδες μέσα σε αυτήν την καρτέλα για να τις αναδιοργανώσετε ή να σύρετε μία σελίδα στην άλλη για να την φωλιάσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την καρτέλα για να ορίσετε την αρχική σελίδα.

Σημείωση: Όταν επεξεργάζεστε νέους ιστότοπους Google, θα πρέπει να εργάζεστε από έναν υπολογιστή και όχι από μια κινητή συσκευή. Αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς ο ιστότοπος ωριμάζει.

Χρήση του Analytics με τη νέα τοποθεσία σας

Είναι δυνατή η συλλογή βασικών δεδομένων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται ο ιστότοπός σας. Αν δεν διαθέτετε αναγνωριστικό παρακολούθησης του Google Analytics, δημιουργήστε έναν λογαριασμό στο Google Analytics και βρείτε τον κώδικα παρακολούθησης. Επειτα:

  1. Μεταβείτε στο αρχείο ιστότοπου Google.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Περισσότερα δίπλα στο κουμπί Δημοσίευση.
  3. Επιλέξτε Site Analytics.
  4. Εισαγάγετε το αναγνωριστικό παρακολούθησης.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .