Ο προβολέας αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray UBD-K8500 Ultra HD της Samsung

Παρουσιάζοντας τον πρώτο φορέα Blu-ray Ultra HD

Από τότε που εισήχθησαν 4K Ultra HD τηλεοράσεις , ελπίζαμε ότι θα έφταναν στην πραγματικότητα ένας πραγματικός δίσκος 4K Ultra HD Blu-ray Disc. Τώρα, μετά από κάποιες καθυστερήσεις λόγω του καθορισμού ευχάριστων βιομηχανικών προτύπων, η αναμονή τελείωσε.

Μετά από μια προεπισκόπηση στο C16 του 2016 , το 4K Ultra HD Blu-ray άρχισε τελικά να φτάνει στα ράφια των καταστημάτων στις 5 Φεβρουαρίου 2016 και η Samsung ( που παρουσίασε επίσης τον πρώτο Blu-ray Disc Player back 2006 ) Ultra HD Blu-ray στους καταναλωτές των ΗΠΑ με το UBD-K8500 .

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ότι αντί για το ευέλικτο σχέδιο προφίλ που έχουν οι περισσότεροι δίσκοι Blu-ray Disc αυτές τις μέρες, το UBD-K8500 είναι καμπύλο. Αυτό δεν είναι κατασκευαστικό σφάλμα - ο παίκτης έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώνει τη φυσική εμφάνιση της καμπύλης τηλεόρασης της Samsung. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχετε μια καμπύλη οθόνη τηλεόρασης για να την χρησιμοποιήσετε.

Όπως απαιτείται από τις συμφωνηθείσες προδιαγραφές Ultra Blu-ray , η συσκευή αναπαραγωγής είναι συμβατή με δίσκους Ultra HD Blu-ray. Εξωτερικά, αυτοί οι νέοι δίσκοι μοιάζουν με τους τρέχοντες δίσκους Blu-ray, αλλά έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης και μικρότερες υποδοχές για να φιλοξενήσουν περιεχόμενο εγγενής ανάλυσης 4K, γεγονός που τα καθιστά ασύμβατα για αναπαραγωγή στους τρέχοντες δίσκους Blu-ray.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόλο που μερικοί τρέχοντες δίσκοι Blu-ray Disc είναι σε θέση να αναβαθμίσουν το 4K, αυτό δεν είναι το ίδιο με το να μπορείτε να παίξετε περιεχόμενο 4K.

Εκτός από το εγγενές περιεχόμενο ανάλυσης 4K, το UBD-K8500 και άλλοι παίκτες που μπορούν να παρακολουθήσουν, είναι σε θέση να διαβάζουν και να περάσουν, τα μεταδεδομένα HDR και το Wide Color Gamut απομακρύνουν τους δίσκους νέας μορφής (όταν εφαρμοστούν) μια συμβατή τηλεόραση.

Για να γίνει αυτό, το UBD-K8500 διαθέτει έξοδο HDMI ( ver 2.0a ) με προσήλωση στην προστασία αντιγραφής HDCP 2.2.

Τι χρειάζεστε στην τηλεόρασή σας

Για την πλήρη αξιοποίηση της αναπαραγωγής Ultra HD Blu-ray Disc, η 4K Ultra HD TV σας πρέπει επίσης να συμμορφώνεται με τα πρότυπα Blu-ray Ultra HD. Οι περισσότερες τηλεοράσεις 4K Ultra HD που κατασκευάζονται από το 2015 προς τα εμπρός συμμορφώνονται με αυτά τα πρότυπα. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι τηλεοράσεις Ultra HD συμβατές με HDR. Στις περιπτώσεις που μια τηλεόραση 4K Ultra HD δεν πληροί τα ελάχιστα πρότυπα για την απόδοση HDR και Wide Color Gamut, οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση στο τμήμα ανάλυσης 4K του περιεχομένου δίσκων Blu-ray Ultra HD.

Δεν χρειάζεται να ξεφορτωθείτε τον τρέχοντα δίσκο Blu-ray ή τη συλλογή DVD

Εκτός από τους δίσκους Blu-ray Ultra HD, το UBD-K8500 είναι συμβατό με προηγούμενους δίσκους Blu-ray 2D / 3D, DVD (συμπεριλαμβανομένων των δίσκων DVD + R / + RW / DVD-R / -RW mode ) εγγράψιμων μορφών DVD) και τα τυπικά CD ήχου.

Επίσης, παρέχεται αναβάθμιση 4K για τους τρέχοντες δίσκους Blu-ray και είναι δυνατή η αναβάθμιση των 1080p και 4K για τα DVD.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά του Samsung UBD-K8500

Περισσότερες πληροφορίες

Η Samsung σίγουρα προσβλέπει στο UBD-K8500, αλλά η μορφή δίσκου Blu-ray Ultra HD δεν θα πετύχει αν δεν υποστηρίζεται από περιεχόμενο και είναι αποδεκτή από τους καταναλωτές.

Η προτεινόμενη τιμή για το UBD-K8500 είναι $ 399. Για εκείνους που το θεωρούν λίγο ψηλό - απλά θυμηθείτε ότι η πρώτη γενιά συσκευών αναπαραγωγής DVD διατέθηκαν σε $ 499 και ο πρώτος γύρος Blu-ray Disc player ήταν $ 999.