Ο κεντρικός δέκτης Home Theater AVR-X7200WA της Denon

Εισαγωγή στο Denon AVR-X7200WA

Πρώτα εισήχθη στα τέλη του 2014 ως το AVR-X7200W, με τη μαγεία των ενημερώσεων υλικού και υλικολογισμικού, από το 2016 (μοιάζει με το 2017), αυτός ο δέκτης (τώρα αναφερόμενος ως AVR-X7200-WA) στη γραμμή προϊόντων δέκτη οικιακού κινηματογράφου της Denon.

Με μια προτεινόμενη τιμή $ 2.999,00, το Denon AVR-X7200WA σίγουρα δεν είναι για κυνηγούς ευκαιρίας, αλλά για όσους ψάχνουν για δέκτη home theater υψηλής ευκρίνειας, το AVR-X7220WA παρέχει σχεδόν οτιδήποτε θα χρειαστείτε.

Για να ξεκινήσει, ο δέκτης αυτός παρέχει ενσωματωμένη διαμόρφωση 9.2 καναλιών με δυνατότητα επέκτασης σε 13.2 κανάλια μέσω της προσθήκης εξωτερικών ενισχυτών. Η Denon δηλώνει ότι οι ενσωματωμένοι ενισχυτές μπορούν να εκπέμπουν 150 watts το καθένα (από 20hz έως 20kHz με 2 κανάλια που κινούνται με φορτία 8 ohm και .05% THD). Αυτό σημαίνει ότι το AVR-X7200WA παρέχει αρκετή ισχύ για σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο μεγέθους, με ελάχιστη παραμόρφωση. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι προδιαγραφές ενισχυτή μεταφράζονται σε πραγματικές επιδόσεις, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου

Φυσικά, η δύναμη είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης. Για πρόσθετη υποστήριξη ήχου, το AVR-X7200W περιλαμβάνει μια πλήρη σειρά αποκωδικοποίησης και επεξεργασίας ήχου Dolby και DTS.

Οι υποστηριζόμενες μορφές Dolby περιλαμβάνουν: Atmos (υποστηρίζει διαμορφώσεις καναλιών 5.1.2, 5.1.4, 7.1.2, 7.1.4, 9.1.2), Dolby Surround Upmixer (παρέχει ηχητικό πεδίο Dolby Atmos για περιεχόμενο χωρίς κωδικό Atmos) Digital Plus και TrueHD .

Οι υποστηριζόμενες μορφές DTS περιλαμβάνουν: 5.1 , ES , 96/24 , HD Master Audio , DTS: X (μέσω δωρεάν ενημέρωσης υλικολογισμικού), DTS Neural: X Upmixer.

Η πρόσθετη υποστήριξη μορφής surround ήχου περιλαμβάνει επίσης επεξεργασία surround ήχου Audyssey DSX καθώς και δυνατότητα αναβάθμισης για αποκωδικοποίηση Auro 3D Audio με διαμορφώσεις 9.1ch ή 10.1chVOG (φωνή του Θεού) μέσω της ενημέρωσης υλικολογισμικού εγκατάστασης του χρήστη. Σημείωση: Η ενημέρωση του υλικολογισμικού Auro 3D Audio απαιτεί πληρωμή των $ 199).

Ακούγεται πολύ δροσερό μέχρι στιγμής, αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου - Ελέγξτε τη συνδεσιμότητα που παρέχει το AVR-X7200WA τόσο για την τελευταία όσο και για την παλαιότερη ταχύτητα. Ακόμη και αν έχετε VCR, συσκευή αναπαραγωγής DVD χωρίς εξοπλισμό HDMI, κονσόλα παιχνιδιών, καλώδιο / δορυφορικό κουτί, καλύπτεστε - όλα τα αναλογικά σήματα βίντεο μπορούν να μετατραπούν σε HDMI.

Συνδεσιμότητα - Είσοδοι

Το AVR-X7200WA έχει άφθονη συνδεσιμότητα, περισσότερο από ό, τι πιθανότατα θα χρειαστείτε, αλλά έχοντας περισσότερα είναι καλύτερα από το να τρέχετε σύντομα - δεξιά; Οι επιλογές σύνδεσης που παρέχονται περιλαμβάνουν:

Συνδεσιμότητα - Έξοδοι

Μια άλλη δυνατότητα συνδεσιμότητας για να επισημάνω είναι πως οι ακροδέκτες των ηχείων τοποθετούνται στον πίσω πίνακα. Σε πολλούς δέκτες οικιακού κινηματογράφου, οι συνδέσεις των ηχείων συχνά συσσωρεύονται μεταξύ τους, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση των δακτύλων σας για να συνδέσετε το καλώδιο των ηχείων. Ωστόσο, ο Denon έχει διευκολύνει την λειτουργία του AVR-X7200WA τρέχοντας όλους τους ακροδέκτες των ηχείων σε μια μόνο σειρά κατά μήκος του κάτω μέρους του πίσω πίνακα σύνδεσης. Επιπλέον, τα τερματικά διαθέτουν ένα πρακτικό σύστημα κωδικοποίησης χρωμάτων που καθιστά εύκολο τον εντοπισμό όλων των καναλιών.

Εκτός από τους ενισχυτές και τις άφθονες συνδέσεις, το AVR-X7200WA παρέχει επίσης επεξεργασία εικόνας, προηγμένη ρύθμιση και δυνατότητες δικτύωσης που προσθέτουν περισσότερο στην εμπειρία οικιακού κινηματογράφου.

Επεξεργασία βίντεο

Το Denon AVR-X7200WA παρέχει μεταγωγή διαπερατότητας βίντεο, μέχρι 1080p και 4K upscaling, καθώς και επιλογές ρύθμισης εικόνας και θορύβου επί του σκάφους.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Η δημιουργία όλων αυτών των ομιλητών μπορεί να είναι πραγματικά εκφοβιστική, οπότε για να βοηθήσει στη ρύθμιση των ομιλητών, η Denon έχει συμπεριλάβει μια σειρά προγραμμάτων από την Audyssey, ξεκινώντας με το σύστημα διόρθωσης δωματίων MultEQ XT32. Παρόμοια με άλλα συστήματα αυτόματων ηχείων, η Audyssey χρησιμοποιεί ένα παρεχόμενο μικρόφωνο και μια γεννήτρια δοκιμαστικού τόνου (στον δέκτη) που μετρά όλες τις παραμέτρους που απαιτούνται για τη βελτιστοποίηση της ρύθμισης των ηχείων σας για την ακουστική του δωματίου και τη θέση καθισμάτων.

Από την πλευρά του βίντεο, το AVR-X720WA περιλαμβάνει ρυθμίσεις βαθμονόμησης βίντεο ISF που σας επιτρέπουν να βαθμονομήσετε τις επιδόσεις βίντεο της τηλεόρασής σας μέσω του δέκτη. Το σύστημα βαθμονόμησης ISF παρέχει ανεξάρτητη ρύθμιση βίντεο για προβολή κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Μια επιπλέον δυνατότητα που παρέχεται είναι ο "Βοηθός εγκατάστασης". Αυτά τα χαρακτηριστικά χρησιμοποιούν την τηλεόρασή σας για να σας καθοδηγήσουν σε όλα όσα χρειάζεστε για να ρυθμίσετε τον δέκτη, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής των απαραίτητων καλωδίων και καλωδίων, καθώς και εικόνων που δείχνουν πώς μπορείτε να συνδέσετε τα ηχεία και τα εξαρτήματα σας, καθώς και να σας καθοδηγήσουν Πρόγραμμα ρύθμισης ηχείων Audyssey. Μπορείτε να επανεξετάσετε τον βοηθό εγκατάστασης οποτεδήποτε το χρειαστείτε. Αυτό είναι ένα μεγάλο συμπλήρωμα στις παραδοσιακές ρυθμίσεις οθόνης και το μενού πρόσβασης χαρακτηριστικών.

Χαρακτηριστικά Internet / Δικτύου

Το Ethernet και το WiFi παρέχονται για πρόσβαση τόσο σε streaming μέσω διαδικτύου όσο και σε τοπικό αποθηκευμένο περιεχόμενο ήχου. Ορισμένες από τις υπηρεσίες ροής που είναι προσβάσιμες μέσω του AVR-X7200WA περιλαμβάνουν το Spotify Connect, το Pandora, το Sirius / XM, το Flickr και το Internet Radio vTuner. Επίσης, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο σε υπολογιστές συνδεδεμένους στο δίκτυο και σε διακομιστές πολυμέσων. Για πρόσθετη πρόσβαση στο περιεχόμενο, ενσωματώνεται και η συμβατότητα Bluetooth και Apple AirPlay.

Παρέχεται επίσης συμβατότητα αρχείων ψηφιακών μέσων και τοπική ροή ήχου HD. Ορισμένες από τις προσβάσιμες μορφές ψηφιακών αρχείων περιλαμβάνουν: MP3, WAV, AAC, WMA, AIFF, FLAC 192/24, DSD και ALAC.

Επιλογές ελέγχου

Μαζί με το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο, το AVR-X7200 παρέχει επίσης πρόσθετες επιλογές, όπως Remote App for iOS και συσκευές Android, καθώς και για προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις, την ένταξη των 2 Triggers 12V, 1 εισόδου IR επέκτασης, 1 εξόδου IR 1extender, και προσαρμοσμένη ολοκλήρωση ελέγχου μέσω διασύνδεσης RS232 (Συμβατότητα Control4).

Περισσότερες πληροφορίες

Αν ψάχνετε για ένα νέο δέκτη υψηλής ευκρίνειας οικιακού κινηματογράφου, διαθέτετε επιπλέον επιπλέον μετρητά (τόσο για τον δέκτη όσο και για μερικά ακόμα ηχεία) το Denon AVR-X7200W έχει σίγουρα όλα όσα χρειάζεστε, εκτός από το popcorn popper και αναψυκτήριο.