Ο αναλυτής BD-J7500 της Samsung BD-J7500

Δείτε τι μπορεί να προσφέρει ο Δίσκος Blu-ray BD-J7500 της Samsung

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι παίκτες Blu-ray Disc ήταν μαζί μας εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Αυτό που ξεκίνησε ως μια ακριβή εναλλακτική λύση για το DVD, δεν έχει γίνει μόνο πολύ προσιτό, αλλά ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα συστατικά που μπορείτε να έχετε σε ένα home theater setup.

Ένα παράδειγμα είναι το Samsung BD-J7500, το οποίο προσφέρει άφθονα χαρακτηριστικά και εξαιρετική απόδοση, μέσα στο κομψό, λεπτό του εξωτερικό. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

Χαρακτηριστικά Samsung BD-J7500

Πρόσθετες δυνατότητες και σημειώσεις

Το μενού της οθόνης BD-J7500 παρέχει άμεση πρόσβαση σε πηγές περιεχομένου σε απευθείας σύνδεση ήχου και βίντεο, όπως Amazon Video, Netflix, VUDU, Πανδώρα και πολλά άλλα ...

DLNA / Samsung Link - Παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ψηφιακά αρχεία πολυμέσων από μια συμβατή συσκευή συνδεδεμένη στο δίκτυο, όπως υπολογιστές και διακομιστές πολυμέσων.

Η μετάδοση ήχου σε πολλά ηχεία της Samsung (που αναφέρεται επίσης ως SHAPE) - Μπορείτε να αναπαραγάγετε ένα δίσκο ή άλλο αρχείο περιεχομένου στο BD-J7500 και να το μεταφέρετε ασύρματα σε άλλες συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων συμβατές με τη Samsung (όπως ασύρματα ηχεία) τοποθετήστε αλλού στο σπίτι σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το BD-J7500 είναι επίσης ενεργοποιημένο για Cinavia, καθιστώντας το συμβατό με τους απαιτούμενους κανονισμούς προστασίας αντιγραφής.

Απόδοση βίντεο

Οι Blu-ray Disc players έχουν ωριμάσει τα τελευταία χρόνια και είναι σπάνιο να βρεθεί ένας παίκτης που δεν προσφέρει καλές επιδόσεις βίντεο, ειδικά για δίσκους Blu-ray, ενώ το Samsung BD-J7500 είναι εκεί με τους καλύτερους - Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Το Samsung BD-J7500 μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα για την έξοδο 480p, 720p, 1080i, 1080p ή AUTO, για αναπαραγωγή ροής, DVD και Blu-ray Disc ανάλογα με τη φυσική ανάλυση οθόνης της τηλεόρασής σας.

Ωστόσο, εάν διαθέτετε τηλεόραση 4K Ultra HD, υπάρχει περιορισμός στο BD-J7500 όσον αφορά την αναβάθμιση 4K. Προκειμένου το BD-J7500 να αναβαθμιστεί σε 4Κ, πρέπει να προέρχεται από μια πηγή που κωδικοποιείται σε 1080p / 24 . Αυτό σημαίνει ότι όλο το περιεχόμενο δεν μπορεί να αναβαθμιστεί σε 4K. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι περισσότεροι δίσκοι Blu-ray κωδικοποιούνται με σήμα 1080p / 24 στο δίσκο, αυτό σημαίνει ότι αν η έξοδος ψηφίσματος BD-J7500 είναι ρυθμισμένη σε AUTO και συνδέεται με μια τηλεόραση 4K Ultra HD, τότε η συσκευή αναπαραγωγής Παρέχετε το επιθυμητό σήμα 4Κ αναβάθμισης στην τηλεόραση.

Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος σημαντικός προσδιοριστής, παρόλο που οι δίσκοι 3D Blu-ray κωδικοποιούνται επίσης σε 1080p / 24, η κωδικοποίηση 3D εμποδίζει τη συσκευή αναπαραγωγής να αναβαθμίσει αυτό το περιεχόμενο σε 4K - εξάγεται από τη συσκευή αναπαραγωγής σε 1080p.

Για όλες τις άλλες πηγές (DVD, streaming μέσω διαδικτύου ή USB), η ανώτατη έξοδος βίντεο περιορίζεται σε 1080p - με ένα άλλο προκριματικό. Αν μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων εικόνας του J7500 και επιλέξτε Μετατροπή DVD 24Fs - τότε η συσκευή αναπαραγωγής θα μεταβάλλει το περιεχόμενο DVD σε έξοδο 4Κ. Ωστόσο, η χρήση αυτής της ρύθμισης μπορεί να αποκαλύψει κάποια μικρή υστέρηση κινήσεων σε σκηνές γρήγορης δράσης.

Έχοντας υπόψη τους περιορισμούς και τα προκριματικά, το Samsung BD-J7500 κάνει εξαιρετική δουλειά να παίζει δίσκους Blu-ray 2D και 3D καθώς και δυνατότητα upscaling 4K, όταν εφαρμοστεί (4K Ultra HD TV απαιτείται - για Blu-ray αναπαραγωγή, μια επιπλέον ενίσχυση λεπτομέρεια που είναι αισθητή).

Από την άλλη πλευρά, το σήμα 1080p για το DVD και άλλες πηγές λιγότερο από 1080p / 24, η έξοδος ήταν πολύ καλή - με ελάχιστα αναβαθμισμένα αντικείμενα όταν εμφανίζονται σε τηλεόραση 1080p. Ωστόσο, όταν συνδυάστηκε με όταν συνδυάστηκε με μια τηλεόραση 4K Ultra HD, υπήρξε κάποια πικρία και μικρή τραχύτητα άκρων.

Η απόδοση του βίντεο σε περιεχόμενο συνεχούς ροής φαινόταν καλή, με υπηρεσίες όπως η Netflix που προσφέρουν εικόνα ποιότητας DVD (το BD-J7500 κάνει αναβαθμισμένο περιεχόμενο συνεχούς ροής). Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές ενδέχεται να βλέπουν διαφορετικά ποιοτικά αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα, καθώς οι παράγοντες όπως η συμπίεση βίντεο που χρησιμοποιείται από τους παρόχους περιεχομένου, καθώς και η ταχύτητα του Internet, η οποία είναι ανεξάρτητη από τις δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο του παίκτη, από αυτό που βλέπετε τελικά στην οθόνη της τηλεόρασής σας. Για περισσότερα σχετικά με αυτό: Απαιτήσεις ταχύτητας Internet για streaming βίντεο .

Το μόνο μειονέκτημα των επιδόσεων βίντεο είναι ότι η Samsung ενσωματώνει μια μόνιμη ρύθμιση για τη μείωση του θορύβου που είναι υψηλότερη από ό, τι είναι απαραίτητη, γεγονός που μπορεί να κάνει κάποιες εικόνες (συμπεριλαμβανομένου του Blu-ray) ελαφρώς "ζυμαρικά" και μερικές φορές να έχουν ένα μικρό δακτύλιο ή φωτοστέφανο κατά μήκος κάποιων άκρων.

Ηχητική απόδοση

Το BD-J7500 προσφέρει εκτεταμένη ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση ήχου (η οποία μπορεί να εξάγεται μέσω HDMI ή αναλογικών έξοδοι ήχου 5.1 / 7.1 καναλιών) για τις περισσότερες μορφές ήχου surround Dolby και DTS, καθώς και εξωκυρτή έξοδο bitstream που επιτρέπει τη διεργασία αποκωδικοποίησης από συμβατούς δέκτες οικιακού κινηματογράφου.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους νέους παίκτες Blu-ray Disc αυτές τις μέρες, το BD-J7500 παρέχει δυνατότητα ψηφιακής και αναλογικής αναπαραγωγής ήχου, η οποία παρέχει πρόσθετη ευελιξία σύνδεσης μεταξύ της συσκευής αναπαραγωγής και του δέκτη οικιακού κινηματογράφου.

Είτε χρησιμοποιείτε την έξοδο δυαδικών ψηφίων μέσω HDMI ή Ψηφιακού οπτικού ή χρησιμοποιώντας δύο ή πολλαπλών καναλιών επιλογές εξόδου αναλογικού ήχου, η ποιότητα του ήχου ήταν εξαιρετική, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες κάθε επιλογής σύνδεσης. Για την εκούσια ακρόαση μουσικής, οι αναλογικές έξοδοι ήχου παρέχουν μια πιο παραδοσιακή, ασυμπίεστη, δυνατότητα ακρόασης ήχου.

Διαδικτυακή ροή

Η ροή στο Διαδίκτυο είναι τόσο συνηθισμένη τώρα σε Blu-ray Disc players, είναι δύσκολο να βρεθεί κανείς χωρίς αυτό. Για πρόσβαση στο περιεχόμενο streaming μέσω του Διαδικτύου, το BD-J7500 παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω Ethernet ή WiFii - και τα δύο που βρήκα καλά λειτουργούσαν στην εγκατάσταση μου. Ωστόσο, εάν διαπιστώσετε ότι έχετε προβλήματα με τη ροή μέσω WiFi, η επιλογή σύνδεσης Ethernet είναι πιο σταθερή, παρόλο που ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε ένα μακρύ καλώδιο.

Χρησιμοποιώντας το μενού στην οθόνη, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο συνεχούς ροής από τοποθεσίες όπως Netflix, VUDU, CinemaNow, YouTube, Crackle, Twit και πολλά άλλα ...

Επίσης, η ενότητα Samsung Apps παρέχει ορισμένες πρόσθετες προσφορές περιεχομένου - οι οποίες μπορούν να επεκταθούν μέσω περιοδικών ενημερώσεων υλικολογισμικού. Ωστόσο, μόνο με όλες τις συσκευές ροής internet, να έχετε κατά νου ότι ενώ οι περισσότερες από τις διαθέσιμες υπηρεσίες μπορούν να προστεθούν δωρεάν στη λίστα σας, το πραγματικό περιεχόμενο που παρέχεται από ορισμένες υπηρεσίες ενδέχεται να απαιτεί μια πραγματική συνδρομή.

Η ποιότητα του βίντεο ποικίλλει στο περιεχόμενο ροής στο διαδίκτυο, καθώς εξαρτάται από την ποιότητα του υλικού προέλευσης και την ταχύτητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο. Ωστόσο, η δυνατότητα επεξεργασίας βίντεο του BD-J7500 καθιστά το περιεχόμενο συνεχούς ροής όσο το δυνατόν καλύτερο, καθαρίζοντας αντικείμενα, όπως οδοντωτές ή χονδροειδείς άκρες.

Εκτός από τις υπηρεσίες περιεχομένου, το BD-J7500 παρέχει επίσης πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινωνικών μέσων, όπως το Twitter και το Facebook, καθώς και την παροχή ενός πλήρους προγράμματος περιήγησης στο Web.

Το πρόγραμμα περιήγησης Web μπορεί να λειτουργήσει με το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο ή ένα τυπικό πληκτρολόγιο plug-in USB με παράθυρα. Χρησιμοποιώντας ένα πληκτρολόγιο plug-in κάνει την περιήγηση στο web πιο εύκολη, όπως μπορείτε να πληκτρολογήσετε ακριβώς όπως θα ήταν στον υπολογιστή σας ή φορητό υπολογιστή σας. Όταν χρησιμοποιείτε την περιήγηση στο web του τηλεχειριστηρίου, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το εικονικό πληκτρολόγιο οθόνης που επιτρέπει μόνο έναν χαρακτήρα να εισαχθεί κάθε φορά.

Λειτουργίες του Media Player

Το BD-J7500 έχει την πρόσθετη δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων ήχου, βίντεο και εικόνων που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash USB ή περιεχομένου που είναι αποθηκευμένο σε οικιακό δίκτυο συμβατό με DLNA μέσω ethernet ή wi-fi (όπως υπολογιστές και διακομιστές πολυμέσων). Ωστόσο, για πλήρη λειτουργικότητα, ενδέχεται να χρειαστεί να εγκαταστήσετε το λογισμικό Samsung Link στον υπολογιστή σας (επίσης γνωστό ως Samsung AllShare).

Οι λειτουργίες του προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων ήταν πολύ απλές. Τα μενού ελέγχου της οθόνης φορτώνονται γρήγορα και η κύλιση στα μενού και η πρόσβαση στο περιεχόμενο ήταν αρκετά διαισθητική.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι δεν είναι συμβατοί με την αναπαραγωγή όλοι οι τύποι αρχείων ψηφιακών πολυμέσων - ένας πλήρης κατάλογος παρέχεται στον οδηγό χρήσης, ο οποίος είναι διαθέσιμος για δωρεάν download

Ασύρματη ενσωμάτωση φορητών συσκευών

Μια άλλη σπουδαία πτυχή του BD-J7500 είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε περιεχόμενο σε φορητές συσκευές μέσω ενός συνδεδεμένου οικιακού δικτύου ή Wi-Fi Direct . Στην ιδανική περίπτωση, οι συσκευές θα πρέπει να είναι Samsung AllShare (Samsung Link) συμβατές, όπως η σειρά Samsung Galaxy Phones, Tablets και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Τα ηχητικά, τα βίντεο και οι ακίνητες εικόνες από ένα HTC One M8 Smartphone θα μπορούσαν να αποσταλούν εύκολα στο οικιακό δίκτυο Wifi BD-J7500 για προβολή στην τηλεόραση (συμπεριλαμβανομένου του επιλεγμένου μενού αναπαραγωγής εφαρμογών τηλεφώνου) ή ακρόαση σε ένα σύστημα ήχου οικιακού κινηματογράφου.

Συμπίεση από CD σε USB

Μια πρόσθετη δυνατότητα που παρέχεται είναι το CD-to-Ripping USB. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αντιγράψετε τα περιεχόμενα ενός CD που περιέχει μουσική, φωτογραφίες ή / και βίντεο που δεν προστατεύονται από αντιγραφή, σε μια συμβατή συσκευή αποθήκευσης USB. Απλά συνδέστε μια συμβατή συσκευή αποθήκευσης USB, όπως μια μονάδα flash, τοποθετήστε το CD που θέλετε να αντιγράψετε στη συσκευή αναπαραγωγής και στο μενού ρυθμίσεων της συσκευής αναπαραγωγής, κάντε κλικ στο Rip - επιλέξτε τα κομμάτια / φωτογραφίες / βίντεο (ή επιλέξτε όλα) ρωτάει. Εάν αντιγράφετε έναν πλήρη δίσκο, η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

BD-J7500 - Πλεονεκτήματα:

BD-J7500 - Μειονεκτήματα:

Η κατώτατη γραμμή

Η συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc BD-J7500 της Samsung προσφέρει πολλές επιλογές πρόσβασης σε περιεχόμενο. Εκτός από την αναπαραγωγή Blu-ray / DVD και CD, το BD-J7500 ενσωματώνει καλά το διαδίκτυο, τον υπολογιστή σας, τις μονάδες flash USB και στις περισσότερες περιπτώσεις το smartphone ή το tablet σας. Αν έχετε τηλεοράσεις HD ή 4K Ultra HD (ή βιντεοπροβολέα) και ρύθμιση εγκατάστασης δέκτη / ηχείων / υπογούφερ Home Cinema, το BD-J7500 είναι το μόνο πρόσθετο στοιχείο που μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσετε την εμπειρία οικιακού κινηματογράφου.

Το BD-J7500 κάνει εξαιρετική δουλειά για το 2D / 3D Blu-ray Disc player και προσφέρει πολύ καλές αναβαθμίσεις για τηλεοράσεις 1080p - Απλά πρέπει να θυμάστε τους περιορισμούς με το χαρακτηριστικό 4K upscaling, αλλά εάν διαθέτετε 4k Ultra HD TV με καλό 4K upscaling, η τηλεόραση θα είναι σε θέση να λάβει οποιεσδήποτε εισερχόμενες 1080p σήματα που προέρχονται από τη συσκευή αναπαραγωγής και να αναβαθμίσει το υπόλοιπο της διαδρομής στα 4K.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η λειτουργία Samsung Multiroom Link (που αναφέρεται επίσης ως SHAPE) δεν δοκιμάστηκε επειδή η Samsung δεν παρείχε τα συμβατά ασύρματα ηχεία που μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν τη λειτουργία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση και τη χρήση του Samsung BD-J7500, ελέγξτε επίσης το συνοδευτικό προφίλ φωτογραφιών μας .

Παρόλο που η Samsung BD-J7500 εισήχθη το 2015, δεν έχει αντικατασταθεί από τη Samsung καθώς, ξεκινώντας από το μοντέλο του 2016, η Samsung έχει κυκλοφορήσει μόνο 4K Ultra HD Blu-ray Disc players . Ωστόσο, εάν δεν ενδιαφέρεστε να κάνετε αυτό το άλμα, από το 2018, το BD-J7500 εξακολουθεί να παρατίθεται ως τμήμα των προσφορών προϊόντων της Samsung ως τυπικό Blu-ray Disc player και είναι διαθέσιμο μέσω των επιλεγμένων λιανοπωλητών τόσο νέων όσο και χρησιμοποιημένων.

Για πρόσθετες προτάσεις, ελέγξτε τη συνεχώς ενημερωμένη μας λίστα Blu-ray και Ultra HD Blu-ray Disc Player