Πώς λειτουργεί το GPS στο iPhone

Το GPS καθιστά τις υπηρεσίες τοποθεσίας εργασία, αλλά έρχεται με ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Το iPhone σας περιλαμβάνει ένα τσιπ GPS ακριβώς όπως αυτό που υπάρχει σε αυτόνομες συσκευές GPS. Το iPhone χρησιμοποιεί το τσιπ GPS σε συνδυασμό με τους πύργους κινητών τηλεφώνων και τα δίκτυα Wi-Fi - σε μια διαδικασία που ονομάζεται " υποβοηθούμενο GPS " - για να υπολογίσει γρήγορα τη θέση του τηλεφώνου. Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε το τσιπ GPS, αλλά μπορείτε να το απενεργοποιήσετε ή να το ενεργοποιήσετε επιλεκτικά στο iPhone.

GPS Chip

Το GPS είναι σύντομο για το Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης (Positioning System) , το οποίο αποτελεί δορυφορική δομή και υποστηρικτική υποδομή που δημιουργήθηκε και συντηρείται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Το GPS βρίσκει μια θέση με τριμερή σύλληψη τουλάχιστον τριών πιθανών δορυφορικών σημάτων. Άλλες χώρες εργάζονται για τα δικά τους συστήματα, αλλά το αμερικανικό σύστημα είναι το μόνο που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο. Το μόνο άλλο σύστημα που είναι κοντά στην ικανότητα είναι το δορυφορικό σύστημα GLOSNASS της Ρωσίας. Το iPhone είναι σε θέση να έχει πρόσβαση τόσο στο GPS όσο και στα συστήματα GLOSNASS.

Μια αδυναμία του GPS είναι ότι το σήμα του έχει πρόβλημα να διεισδύσει σε κτίρια, βαθιά δάση και φαράγγια, συμπεριλαμβανομένων των φαραγγιών αστικού ουρανοξύστης, όπου κυψελοειδείς πύργοι και σήματα Wi-Fi δίνουν στο iPhone πλεονέκτημα έναντι των αυτόνομων μονάδων GPS.

Διαχείριση πληροφοριών GPS

Παρόλο που μια ενεργή σύνδεση GPS είναι ζωτικής σημασίας για την πλοήγηση και την χαρτογράφηση εφαρμογών, μεταξύ πολλών άλλων, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής που σχετίζονται με τη χρήση της. Για το λόγο αυτό, το iPhone περιέχει αρκετές περιοχές όπου μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο και εάν η δυνατότητα GPS χρησιμοποιείται στο τηλέφωνο.

Έλεγχος GPS στο iPhone

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλες τις τεχνολογίες τοποθεσίας στο iPhone - κάτι το οποίο η Apple δεν συνιστά - πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο και περιστρέφοντας τις Υπηρεσίες τοποθεσίας . Αντί να το κάνετε αυτό, ρίξτε μια ματιά στη μακρά λίστα εφαρμογών στην οθόνη "Υπηρεσίες τοποθεσίας" παρακάτω "Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου". Μπορείτε να ορίσετε το καθένα στο Never, while Use ή Always. Το θέμα είναι ότι μπορείτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν τα δεδομένα τοποθεσίας σας και πώς.

Πρόσβαση στη λίστα εφαρμογών

Αγγίξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα εφαρμογών. Εκεί μπορείτε να πατήσετε σε κάθε εμφανιζόμενο εικονίδιο της εφαρμογής για να δείτε πώς αλληλεπιδρά με το GPS (όπου ισχύει) και το τηλέφωνό σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε διάφορες ρυθμίσεις, ανάλογα με την εφαρμογή, όπως Τοποθεσία, Ειδοποιήσεις, Χρήση κυψελοειδών δεδομένων και πρόσβαση στο ημερολόγιο ή τις επαφές σας και πολλά άλλα.

Συμπληρωματικές τεχνολογίες GPS

Το iPhone έχει αρκετές συμπληρωματικές τεχνολογίες στο σκάφος που λειτουργούν σε συνδυασμό με το τσιπ GPS για να κυριαρχήσει τη θέση του τηλεφώνου.