Πώς να κάνετε επανεκκίνηση οτιδήποτε

Πώς να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, του tablet, του Smartphone και άλλων συσκευών τεχνολογίας

Πιθανώς δεν θα εκπλαγείτε ότι η επανεκκίνηση, μερικές φορές καλείται επανεκκίνηση , ο υπολογιστής σας, καθώς και σχεδόν οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της τεχνολογίας, είναι πολύ συχνά το καλύτερο πρώτο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα .

Στις "παλιές μέρες", ήταν κοινό για τους υπολογιστές και τις άλλες μηχανές να έχουν κουμπιά επανεκκίνησης, καθιστώντας τη διαδικασία απενεργοποίησης-απενεργοποίησης πολύ απλή.

Σήμερα, ωστόσο, με όλο και λιγότερα κουμπιά και νέες τεχνολογίες που διατηρούν μια συσκευή σε αδρανοποίηση, ύπνο ή άλλη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, η πραγματική επανεκκίνηση ενός αντικειμένου μπορεί να είναι κάπως δύσκολη.

Σημαντικό: Παρότι μπορεί να είναι δελεαστικό να αποσυνδέσετε ή να αφαιρέσετε την μπαταρία για να απενεργοποιήσετε έναν υπολογιστή ή μια συσκευή, αυτή δεν είναι συχνά η καλύτερη μέθοδος επανεκκίνησης και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει μόνιμη βλάβη!

01 από 08

Επανεκκινήστε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή

Alienware Aurora Gaming Desktop PC. © Dell

Η επανεκκίνηση ενός επιτραπέζιου υπολογιστή ακούγεται αρκετά εύκολη. Αν είστε εξοικειωμένοι με τους κλασικούς επιτραπέζιους υπολογιστές, όπως το behemoth που απεικονίζεται εδώ, τότε γνωρίζετε ότι συχνά έχουν αφιερωμένα κουμπιά επανεκκίνησης, συνήθως ακριβώς μπροστά από την θήκη του υπολογιστή .

Παρόλο που το κουμπί είναι εκεί, αποφύγετε να επανεκκινήσετε έναν υπολογιστή με το κουμπί επαναφοράς ή το κουμπί τροφοδοσίας, αν αυτό είναι δυνατό.

Αντ 'αυτού, ακολουθήστε τη διαδικασία "επανεκκίνησης" που έχει η έκδοση των Windows ή του Linux ή ό, τι λειτουργικό σύστημα που εκτελείτε, για να το κάνετε αυτό.

Δείτε Πώς μπορώ να επανεκκινήσω τον υπολογιστή μου; αν δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε.

Το κουμπί επανεκκίνησης / επαναφοράς του επιτραπέζιου υπολογιστή είναι ένα σημάδι των ημερών του MS-DOS, όταν δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο να επανεκκινήσετε έναν υπολογιστή με ένα πραγματικό κουμπί. Λιγότεροι επιτραπέζιοι υπολογιστές έχουν κουμπιά επανεκκίνησης και αναμένω ότι η τάση θα συνεχιστεί.

Αν δεν έχετε άλλη επιλογή, χρησιμοποιήστε το κουμπί επανεκκίνησης της θήκης, απενεργοποιήστε και, στη συνέχεια, ξανά στον υπολογιστή με το κουμπί λειτουργίας ή αποσυνδέστε και συνδέστε ξανά τον υπολογιστή, είναι όλες οι επιλογές. Ωστόσο, το καθένα εκτελεί τον πολύ πραγματικό και δυνητικά σοβαρό κίνδυνο να διαφθείρει τα αρχεία που έχετε ανοίξει ή που το λειτουργικό σας σύστημα χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή. Περισσότερο "

02 από 08

Κάντε επανεκκίνηση ενός φορητού υπολογιστή, ενός υπολογιστή Netbook ή ενός tablet

Laptop Toshiba Satellite C55-B5298. © Toshiba America, Inc.

Η επανεκκίνηση ενός φορητού υπολογιστή, ενός netbook ή μιας συσκευής tablet δεν διαφέρει πραγματικά από την επανεκκίνηση ενός επιτραπέζιου υπολογιστή.

Πιθανότατα δεν θα βρείτε ένα ειδικό κουμπί επαναφοράς σε έναν από αυτούς τους κινητούς υπολογιστές, αλλά ισχύουν οι ίδιες γενικές προτάσεις και προειδοποιήσεις.

Εάν χρησιμοποιείτε Windows, ακολουθήστε την τυπική διαδικασία επανεκκίνησης από τα Windows. Το ίδιο ισχύει για το Linux, το Chrome OS κ.λπ.

Δείτε Πώς μπορώ να επανεκκινήσω τον υπολογιστή μου; για να ξεκινήσετε σωστά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows.

Όπως και με έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, αν δεν έχετε άλλες επιλογές επανεκκίνησης, δοκιμάστε να κρατήσετε πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας για να το απενεργοποιήσετε και, στη συνέχεια, γυρίστε ξανά τον υπολογιστή όπως κάνετε κανονικά.

Εάν το tablet ή το φορητό υπολογιστή που χρησιμοποιείτε έχει αφαιρούμενη μπαταρία, δοκιμάστε να το αφαιρέσετε για να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή, αλλά μόνο αφού πρώτα αποσυνδέσετε τον υπολογιστή από την τροφοδοσία εναλλασσόμενου ρεύματος.

Δυστυχώς, όπως και με έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσετε προβλήματα με οποιαδήποτε ανοιχτά αρχεία αν πάτε αυτή τη διαδρομή. Περισσότερο "

03 του 08

Κάντε επανεκκίνηση ενός Mac

Apple MacBook Air MD711LL / B. © Apple Inc.

Η επανεκκίνηση ενός Mac, όπως και η επανεκκίνηση ενός υπολογιστή που βασίζεται σε Windows ή Linux, θα πρέπει να γίνει από το Mac OS X, αν είναι δυνατόν.

Για να κάνετε επανεκκίνηση ενός Mac, μεταβείτε στο μενού της Apple και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επανεκκίνηση ....

Όταν το Mac OS X τρέχει σε ένα σοβαρό πρόβλημα και εμφανίζει μια μαύρη οθόνη, που ονομάζεται πανικός πυρήνα , θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση.

Ανατρέξτε στην ενότητα Αντιμετώπιση προβλημάτων στον πυρήνα του πυρήνα Mac OS X για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον πανικό πυρήνα και τι πρέπει να κάνετε σχετικά με αυτά.

04 του 08

Επανεκκινήστε ένα iPhone, iPad ή iPod Touch

Apple iPad και iPhone. © Apple Inc.

Σε αντίθεση με τους πιο παραδοσιακούς υπολογιστές (παραπάνω), ο σωστός τρόπος για να επανεκκινήσετε τις συσκευές iOS της Apple είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κουμπί υλικού και στη συνέχεια, αν υποτεθεί ότι ορισμένα πράγματα λειτουργούν σωστά, για να επιβεβαιώσετε με μια δράση διαφάνειας.

Για να επανεκκινήσετε ένα iPad, το iPhone ή το iPod Touch, αν υποθέσουμε ότι εκτελείται η πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού της Apple, είναι στην πραγματικότητα μια διαδικασία δύο βημάτων.

Απλά κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης στο επάνω μέρος της συσκευής μέχρι να εμφανιστεί το μήνυμα " slide to power off ". Κάνετε αυτό και, στη συνέχεια, περιμένετε να απενεργοποιηθεί η συσκευή. Αφού είναι απενεργοποιημένο, κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης ξανά για να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Εάν η συσκευή σας Apple είναι κλειδωμένη και δεν θα απενεργοποιηθεί, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο sleep / awake και το κουμπί home ταυτόχρονα για μερικά δευτερόλεπτα. Μόλις δείτε το λογότυπο της Apple, γνωρίζετε ότι είναι επανεκκίνηση.

Δείτε πώς να κάνετε επανεκκίνηση ενός iPad και πώς να κάνετε επανεκκίνηση ενός iPhone για πλήρεις οδηγίες και λεπτομερέστερη βοήθεια.

05 του 08

Κάντε επανεκκίνηση ενός Smartphone ή ενός tablet Android

Nexus 5 Android Phone. © Google

Τα τηλέφωνα και τα tablet Android που βασίζονται στο Android, όπως το Nexus που κατασκευάζει η Google, και οι συσκευές από εταιρείες όπως το HTC και το Galaxy, έχουν όλες τις πολύ απλές, αν και ελαφρώς κρυφές μεθόδους επανεκκίνησης και απενεργοποίησης.

Στις περισσότερες εκδόσεις του Android και στις περισσότερες συσκευές, ο καλύτερος τρόπος για επανεκκίνηση είναι η παύση του κουμπιού ύπνου / αφύπνισης μέχρι να εμφανιστεί ένα μικρό μενού.

Αυτό το μενού διαφέρει από τη συσκευή στη συσκευή, αλλά θα πρέπει να διαθέτει μια επιλογή απενεργοποίησης , η οποία, όταν πατηθεί, συνήθως ζητά επιβεβαίωση πριν απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας.

Αφού απενεργοποιηθεί, απλά κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης ξανά για να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Ορισμένες συσκευές Android έχουν μια πραγματική επιλογή επανεκκίνησης σε αυτό το μενού, καθιστώντας τη διαδικασία αυτή λίγο πιο εύκολη.

Πολλά προβλήματα με ένα τηλέφωνο ή tablet που βασίζεται σε Android μπορούν να λυθούν με επανεκκίνηση.

06 του 08

Επανεκκινήστε έναν δρομολογητή ή μόντεμ (ή άλλη συσκευή δικτύου)

Router Linksys AC1200 (EA6350). © Linksys

Οι δρομολογητές και τα μόντεμ, τα κομμάτια των συσκευών που συνδέουν τους υπολογιστές στο σπίτι και τα τηλέφωνα με το Διαδίκτυο, πολύ σπάνια έχουν ακόμη και ένα κουμπί τροφοδοσίας και ακόμη πιο σπάνια ένα κουμπί επανεκκίνησης.

Με αυτές τις συσκευές, ο καλύτερος τρόπος για την επανεκκίνηση τους είναι απλώς να αποσυνδέσετε τα καλώδια, να περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να τα συνδέσετε ξανά.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος σωστής επανεκκίνησης ενός δρομολογητή & μόντεμ για μια πλήρη περιήγηση για να γίνει αυτό με τον σωστό τρόπο, ώστε να μην προκαλέσετε τυχαία ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Η επανεκκίνηση του εξοπλισμού δικτύου σας, που συνήθως σημαίνει τόσο το μόντεμ όσο και ο δρομολογητής σας, είναι ένα μεγάλο βήμα για να κάνετε όταν το Internet δεν λειτουργεί σωστά σε όλους τους υπολογιστές και τις συσκευές σας .

Αυτή η ίδια διαδικασία συνήθως λειτουργεί για διακόπτες και άλλες συσκευές υλικού δικτύου, όπως κόμβους δικτύου, σημεία πρόσβασης, γέφυρες δικτύου κλπ.

Συμβουλή: Η σειρά που απενεργοποιείτε τις συσκευές δικτύου σας δεν είναι συνήθως σημαντική, αλλά η σειρά με την οποία τα ενεργοποιείτε ξανά είναι. Ο γενικός κανόνας είναι να μετατρέπονται τα πράγματα από έξω , τα οποία συνήθως σημαίνει το μόντεμ πρώτα, ακολουθούμενο από το δρομολογητή. Περισσότερο "

07 του 08

Επανεκκινήστε έναν εκτυπωτή ή σαρωτή

Έγχρωμος εκτυπωτής φωτογραφιών φωτογραφιών HP Photosmart 7520. © HP

Η επανεκκίνηση ενός εκτυπωτή ή ενός σαρωτή ήταν εύκολη υπόθεση και ενδέχεται να εξαρτάται από τη συσκευή: απλώς αποσυνδέστε την, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια συνδέστε την ξανά.

Αυτό λειτουργεί εξαιρετικά για εκείνους τους λιγότερο ακριβούς εκτυπωτές. Ξέρετε, εκείνες όπου το φυσίγγιο μελάνης κοστίζει περισσότερο από τον ίδιο τον εκτυπωτή.

Όλο και περισσότερο, όμως, βλέπουμε σύγχρονα, πολυλειτουργικά μηχανήματα με χαρακτηριστικά όπως μεγάλες οθόνες αφής και ανεξάρτητες συνδέσεις στο Διαδίκτυο.

Παρόλο που θα βρείτε σίγουρα περισσότερα κουμπιά και δυνατότητες επανεκκίνησης σε αυτές τις προηγμένες μηχανές, συχνά τοποθετούν τον εκτυπωτή σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας αντί να τον απενεργοποιούν.

Όταν χρειάζεται να επανεκκινήσετε πλήρως έναν από αυτούς τους υπερ-εκτυπωτές, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να τον απενεργοποιήσετε με το κουμπί ή το χαρακτηριστικό επί της οθόνης που παρέχετε, αλλά στη συνέχεια να το αποσυνδέσετε για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια να το συνδέσετε ξανά και πιέστε τελικά το κουμπί λειτουργίας, υποθέτοντας ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί αυτόματα.

08 από 08

Επανεκκινήστε ένα eReader (Kindle, NOOK, κ.λπ.)

Kindle Paperwite. © Amazon.com, Inc.

Λίγοι εάν οι συσκευές eReader επανεκκινούν όταν χτυπήσουν τα κουμπιά τροφοδοσίας τους ή κλείσουν τα καλύμματα τους. Απλώς κοιμούνται, όπως και οι περισσότερες συσκευές.

Η πραγματική επανεκκίνηση του Kindle, του NOOK ή άλλου ηλεκτρονικού αναγνώστη είναι ένα μεγάλο βήμα όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά ή είναι παγωμένο σε μια σελίδα ή μια οθόνη μενού.

Οι συσκευές Amazon Kindle διαθέτουν μια επιλογή λογισμικού για επανεκκίνηση, η οποία διασφαλίζει ότι οι θέσεις ανάγνωσης, οι σελιδοδείκτες και άλλες ρυθμίσεις αποθηκεύονται πριν την απενεργοποίηση.

Επανεκκινήστε το Kindle μεταβαίνοντας στην Αρχική οθόνη και, στη συνέχεια, στις Ρυθμίσεις (από το Μενού ). Πατήστε ξανά το κουμπί Μενού και επιλέξτε Επανεκκίνηση .

Αν αυτό δεν λειτουργεί, πατήστε ή σύρετε το κουμπί τροφοδοσίας για 20 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, αφήστε το, μετά το οποίο θα ξεκινήσει το Kindle σας. Διατρέχετε τον κίνδυνο να χάσετε τη θέση σας στο βιβλίο σας όταν κάνετε επανεκκίνηση με αυτόν τον τρόπο, αλλά έχοντας αυτήν την επιλογή είναι μεγάλη όταν το χρειάζεστε.

Οι συσκευές NOOK είναι επίσης εύκολο να επανεκκινήσετε. Απλά κρατήστε πατημένο το κουμπί Power για 20 δευτερόλεπτα για να το απενεργοποιήσετε. Όταν το NOOK είναι απενεργοποιημένο, κρατήστε πατημένο το ίδιο κουμπί ξανά για 2 δευτερόλεπτα για να το ενεργοποιήσετε ξανά.