Πώς να εισάγετε το BIOS

Εισαγάγετε το Βοηθητικό πρόγραμμα εγκατάστασης του BIOS για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του BIOS

Ίσως χρειαστεί να έχετε πρόσβαση στο βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης του BIOS για διάφορους λόγους, όπως διαχείριση ρυθμίσεων μνήμης , διαμόρφωση νέου σκληρού δίσκου , αλλαγή της σειράς εκκίνησης , επαναφορά κωδικού πρόσβασης BIOS κλπ.

Η είσοδος στο BIOS είναι πραγματικά πολύ εύκολη όταν καθορίσετε ποιο πλήκτρο ή συνδυασμό πλήκτρων στο πληκτρολόγιό σας πιέζετε για πρόσβαση στο BIOS.

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στο βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης του BIOS στον υπολογιστή σας, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει - Windows 7 , Windows 10 , Windows X (εντάξει, το έκανα αυτό, αλλά έχετε την ιδέα).

Απαιτείται χρόνος: Η πρόσβαση στο βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης του BIOS για τον υπολογιστή σας, ανεξάρτητα από το είδος που έχετε, συνήθως διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά ... πιθανότατα πολύ λιγότερο στις περισσότερες περιπτώσεις.

Πώς να εισάγετε το BIOS

  1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας ή ενεργοποιήστε τον αν είναι ήδη απενεργοποιημένος.
    1. Σημείωση: Η πρόσβαση στο BIOS είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας, επειδή το BIOS είναι μέρος του υλικού της μητρικής σας πλατφόρμας . Έχω ήδη αναφερθεί παραπάνω, αλλά παρακαλώ να ξέρετε ότι δεν έχει σημασία αν ο υπολογιστής σας εκτελεί Windows 10, Windows 8 , Windows 7 , Windows Any , Linux, Unix ή κανένα λειτουργικό σύστημα καθόλου οι οδηγίες για την είσοδο στο βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης του BIOS θα είναι οι ίδιες.
  2. Παρακολουθήστε για ένα μήνυμα "εισαγωγής ρυθμίσεων" τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την ενεργοποίηση του υπολογιστή σας. Αυτό το μήνυμα ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό από τον υπολογιστή στον υπολογιστή και περιλαμβάνει επίσης το πλήκτρο ή τα πλήκτρα που πρέπει να πατήσετε για να μπείτε στο BIOS.
    1. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να δείτε αυτό το μήνυμα πρόσβασης στο BIOS:
      • Πατήστε [πλήκτρο] για να μεταβείτε στη ρύθμιση
  3. Ρύθμιση: [πλήκτρο]
  4. Εισαγάγετε το BIOS πατώντας [πλήκτρο]
  5. Πατήστε [πλήκτρο] για να μπείτε στο BIOS setup
  6. Πατήστε [πλήκτρο] για πρόσβαση στο BIOS
  7. Πατήστε [πλήκτρο] για πρόσβαση στη διαμόρφωση συστήματος
  8. Πατήστε γρήγορα το πλήκτρο ή τα πλήκτρα που καθοδηγούνται από το προηγούμενο μήνυμα για να μπείτε στο BIOS.
    1. Σημείωση: Μπορεί να χρειαστεί να πατήσετε το πλήκτρο πρόσβασης BIOS αρκετές φορές για να μπείτε στο BIOS. Μην κρατάτε πατημένο το πλήκτρο ή πατήστε το πάρα πολλές φορές ή το σύστημά σας ενδέχεται να σφάλλει ή να κλειδώνει. Αν συμβεί αυτό, απλά επανεκκινήστε και δοκιμάστε ξανά.
    2. Αν δεν πιάσετε την ακολουθία πλήκτρων που απαιτείται για να μπείτε στο BIOS, ανατρέξτε σε μία από αυτές τις λίστες ή δείτε τις παρακάτω συμβουλές:
  1. Κλειδιά πρόσβασης του BIOS Setup Utility για δημοφιλείς μητρικές πλακέτες
  2. Πλήκτρα πρόσβασης BIOS Setup Utility για σημαντικούς κατασκευαστές BIOS

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή του BIOS

Η είσοδος στο BIOS μπορεί να είναι δύσκολη, οπότε εδώ θα βρείτε κάποια επιπλέον βοήθεια με βάση ορισμένα συνηθισμένα σενάρια που έχω δει:

Δείτε μια εικόνα αντί ενός μηνύματος;

Ο υπολογιστής σας μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εμφανίζει το λογότυπο του υπολογιστή σας αντί για σημαντικά μηνύματα BIOS. Πατήστε Esc ή Tab ενώ το λογότυπο εμφανίζεται για να το αφαιρέσετε.

Δείτε το μήνυμα, αλλά δεν καταγράψατε ποιο κλειδί θα πατήσετε;

Ορισμένοι υπολογιστές ξεκινούν πολύ γρήγορα για να δείτε το μήνυμα πρόσβασης BIOS. Εάν συμβεί αυτό, πατήστε το πλήκτρο Pause / Break στο πληκτρολόγιό σας για να παγώσετε την οθόνη κατά την εκκίνηση. Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για να "απενεργοποιήσετε" τον υπολογιστή σας και να συνεχίσετε την εκκίνηση.

Έχετε προβλήματα με την παύση της οθόνης εκκίνησης;

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα πατώντας το κουμπί παύσης εγκαίρως, ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας με το πληκτρολόγιό σας αποσυνδεδεμένο . Θα πρέπει να λάβετε ένα σφάλμα πληκτρολογίου το οποίο θα διακόψει τη διαδικασία εκκίνησης αρκετό καιρό για να δείτε τα απαραίτητα πλήκτρα για να μπείτε στο BIOS!

Χρησιμοποιείτε ένα πληκτρολόγιο USB σε έναν παλαιότερο υπολογιστή;

Ορισμένοι υπολογιστές με συνδέσεις PS / 2 και USB έχουν ρυθμιστεί ώστε να επιτρέπουν μόνο την είσοδο USB μετά την POST . Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο USB, θα ήταν αδύνατο να αποκτήσετε πρόσβαση στο BIOS. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συνδέσετε ένα παλιότερο πληκτρολόγιο PS / 2 στον υπολογιστή σας για πρόσβαση στο BIOS.

Δοκίμασαν τα πάντα και δεν μπορούν ακόμα να μπουν μέσα;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει όλες τις λεπτομέρειες που γνωρίζετε για τον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας και του μοντέλου.