3 είδη νομικού (και παράνομο) λογισμικού για το PSP

Εάν το παιδί σας έχει ένα hacked Sony PlayStation Portable (PSP) , υπάρχουν πράγματα τόσο καλά όσο και κακά που μπορεί να κάνουν με αυτό. Ένας σημαντικός λόγος για το hacking είναι να παίζετε χωρίς άδεια το λογισμικό στο PSP - συγκεκριμένα, τα παιχνίδια που δεν έχουν εγκριθεί από τη Sony, αλλά αυτά μπορούν ακόμα να γίνουν για να τρέξουν στο σύστημα με το προσαρμοσμένο firmware.

Ορισμένα από αυτά τα παιχνίδια είναι απόλυτα νόμιμα να είναι δικά σας και να τρέχετε. άλλοι θα μπορούσαν να σας προσφέρουν ζεστό νερό αν ο παροχέας υπηρεσιών Internet (ISP) διαπιστώσει ότι έχουν μεταφορτωθεί στο σπίτι σας. Εδώ είναι οι τρεις κύριες κατηγορίες του λογισμικού που θα τρέξει σε ένα hacked PSP, με παραδείγματα και πληροφορίες σχετικά με τη νομιμότητα του καθενός. Λάβετε υπόψη ότι η πειρατεία του PSP μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση.

Σημειώστε ότι αυτό το άρθρο είναι ακριβές από το 2010. Το PlayStation Portable της Sony διακόπηκε το 2011).

Δωρεάν λογισμικό

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το freeware είναι λογισμικό που είναι ελεύθερο να ανήκει και να χρησιμοποιεί. Η άδεια χρήσης για ένα τέτοιο λογισμικό δηλώνει ρητά ότι είναι δωρεάν (ή, εναλλακτικά, ανοιχτό κώδικα - που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να κάνουν αλλαγές στον κώδικα του προγράμματος και να διανείμουν αυτόν τον νέο κώδικα).

Το δωρεάν λογισμικό δεν είναι "κακόβουλο" κώδικα μόνο και μόνο επειδή είναι δωρεάν. Μια καλή εφαρμογή δωρεάν λογισμικού δεν θα βλάψει το σύστημα PSP σας. Μερικές φορές, ο προγραμματιστής ενός παιχνιδιού μιας εποχής (όπως ενός παιχνιδιού MS-DOS) θα το επαναδημιουργήσει με μια άδεια χρήσης δωρεάν λογισμικού, γεγονός που καθιστά νόμιμο να βάλει ένα αντίγραφο στο PSP δωρεάν. Αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε, έτσι ώστε οι χρήστες να ελέγχουν πάντοτε τη συμφωνία άδειας χρήσης για να είναι σίγουροι.

Παιχνίδια ROM

Ένα παιχνίδι ROM (ή αρχείο ROM) είναι ένα αντίγραφο του κώδικα ενός παιχνιδιού, που λαμβάνεται από μέσα μνήμης flash όπως παλιές κασέτες παιχνιδιών. Το PSP μπορεί να παίξει μια μεγάλη ποικιλία αρχείων ROM μέσω εξομοιωτών όπως αυτά του Nintendo Entertainment System, του Super Nintendo Entertainment System, του Sega Genesis και του Nintendo 64. Αυτά είναι πολύ μικρά αρχεία και μπορούν να βρεθούν εύκολα με μια απλή αναζήτηση στο Internet .

Τα αρχεία ROM των εμπορικών παιχνιδιών είναι νόμιμα νόμιμα στην ιδιοκτησία και στην αναπαραγωγή, εάν έχετε ένα αντίγραφο του συγκεκριμένου παιχνιδιού, είτε πρόκειται για ψηφιακή λήψη είτε για φυσικό αντίγραφο. Εάν το παιδί σας κατεβάσει ROMs παιχνιδιών που προστατεύονται από την Ένωση Λογισμικού Ψυχαγωγίας (ESA), ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου σας μπορεί να σας προειδοποιήσει αυστηρά, οπότε προσέξτε.

ISOs

Τα ISO είναι αντίγραφα ασφαλείας για CD και άλλα οπτικά μέσα. Στο PSP, αυτό συνηθέστερα περιλαμβάνει παιχνίδια PSOne και PSM UMDs. Όπως συμβαίνει και με τα αρχεία ROM, η κατοχή ενός ISO ενός παιχνιδιού που δεν είστε κύριος είναι παράνομη και η λήψη μπορεί να σας προειδοποιήσει από την ESA. Ωστόσο, οι δοκιμαστικές εκδόσεις παιχνιδιών PSP από οποιαδήποτε περιοχή, οι οποίες μπορούν επίσης να βρεθούν στο Διαδίκτυο, είναι νόμιμες να λαμβάνουν και να παίζουν δωρεάν.

Υπάρχουν προγράμματα homebrew που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των UMD σας με ένα σύστημα PSP-1000, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να παίξετε από το Memory Stick σας. Έχει γίνει ακόμη δυνατή η αναπαραγωγή τέτοιων αντιγράφων ασφαλείας στο σύστημα PSPgo, το οποίο δεν διαθέτει μονάδα UMD. Για περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε τα πλεονεκτήματα της εκμίσθωσης παιδιών Hack τους PSPs .