Πώς να διορθώσετε το αρχείο D3dx9_33.dll που δεν βρέθηκε ή λείπει σφάλματα

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για σφάλματα D3dx9_33.dll

Σε αντίθεση με πολλά άλλα σφάλματα DLL που μπορεί να έχουν περίπλοκες αιτίες και επιδιορθώσεις, τα ζητήματα d3dx9_33.dll προκαλούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από ένα μόνο πρόβλημα - ένα είδος προβλήματος με το Microsoft DirectX.

Το αρχείο d3dx9_33.dll είναι ένα από τα πολλά αρχεία που περιέχονται στη συλλογή λογισμικού DirectX. Δεδομένου ότι το DirectX χρησιμοποιείται από τα περισσότερα παιχνίδια που βασίζονται στα Windows και τα προηγμένα προγράμματα γραφικών, τα σφάλματα d3dx9_33.dll εμφανίζονται συνήθως μόνο όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα προγράμματα.

Τα σφάλματα D3dx9_33.dll ενδέχεται να εμφανίζονται στον υπολογιστή σας με διάφορες μορφές. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα d3dx9_33.dll που μπορείτε να δείτε παρατίθενται παρακάτω.

D3DX9_33.DLL Δεν βρέθηκε αρχείο d3dx9_33.dll δεν βρέθηκε Η βιβλιοθήκη δυναμικής σύνδεσης d3dx9_33.dll δεν βρέθηκε στην καθορισμένη διαδρομή [PATH] D3dx9_33.dll δεν βρέθηκε. Η επανεγκατάσταση ενδέχεται να βοηθήσει στη διόρθωση αυτού του αρχείου Το αρχείο d3dx9_33.dll λείπει Το D3DX9_33.DLL λείπει. Αντικαταστήστε το αρχείο D3DX9_33.DLL και προσπαθήστε ξανά Λείπει το στοιχείο d3dx9_33.dll Αυτή η εφαρμογή απέτυχε να ξεκινήσει επειδή δεν βρέθηκε d3dx9_33.dll

Τα σφάλματα D3dx9_33.dll εμφανίζονται συνήθως όταν ξεκινάει ένα πρόγραμμα λογισμικού, συνήθως ένα παιχνίδι. Περιστασιακά, τα σφάλματα d3dx9_33.dll θα εμφανιστούν μετά από φόρτωση ενός παιχνιδιού, αλλά ακριβώς πριν αρχίσει το παιχνίδι.

Όπως προαναφέρθηκε, ένα μήνυμα σφάλματος d3dx9_33.dll θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το Microsoft DirectX, αλλά είναι συνήθως τα παιχνίδια βίντεο.

Μερικά κοινά παιχνίδια που είναι γνωστό ότι δημιουργούν σφάλματα d3dx9_33.dll περιλαμβάνουν το Lost Planet: Extreme Condition, Colin McRae DiRT, Scarlet Weather Rhapsody, BioShock, Red Light Center, World in Conflict, Πολιτισμός IV, SimCity Societies, Chessmaster: Grandmaster Edition, Patchcon : Υπερασπίστε τη Βιβλιοθήκη, Spider-Man: Φίλος ή Εχθρός, και πολλά άλλα.

Οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft από τα Windows 98 ενδέχεται να επηρεάζεται από d3dx9_33.dll και άλλα ζητήματα DirectX. Αυτό περιλαμβάνει τα Windows 10 , τα Windows 8 , τα Windows 7 , τα Windows Vista , τα Windows XP και τα Windows 2000.

Πώς να διορθώσετε σφάλματα D3dx9_33.dll

Σημαντική σημείωση: Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου DLL d3dx9_33.dll ξεχωριστά από οποιαδήποτε τοποθεσία λήψης αρχείων DLL. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η λήψη των αρχείων DLL από αυτές τις τοποθεσίες δεν είναι ποτέ καλή ιδέα .

Σημείωση: Εάν έχετε ήδη κατεβάσει το d3dx9_33.dll από έναν από αυτούς τους δικτυακούς τόπους λήψης αρχείων DLL, αφαιρέστε το από όπου και αν το βάλετε και συνεχίστε με τα παρακάτω βήματα.

 1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν δεν το έχετε κάνει ακόμη.
  1. Το σφάλμα d3dx9_33.dll μπορεί να είναι ένα πρόβλημα ή ένα μόνο ζήτημα και μια απλή επανεκκίνηση θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει πλήρως. Είναι απίθανο ότι αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα, αλλά η επανεκκίνηση είναι πάντα ένα καλό πρώτο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων.
 2. Εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Microsoft DirectX . Οι πιθανότητες είναι ότι η αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του DirectX θα διορθώσει το σφάλμα d3dx9_33.dll που δεν βρέθηκε.
  1. Σημείωση: Η Microsoft συχνά εκδίδει ενημερώσεις στο DirectX χωρίς να ενημερώνει τον αριθμό έκδοσης ή την επιστολή, οπότε φροντίστε να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση, ακόμη και αν η εκδοχή σας είναι τεχνικά η ίδια.
  2. Σημείωση: Το ίδιο πρόγραμμα εγκατάστασης DirectX λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10, 8, 7, Vista και XP. Θα αντικαταστήσει οποιοδήποτε αρχείο DirectX 11, DirectX 10 ή DirectX 9 που λείπει.
 3. Υποθέτοντας ότι η πιο πρόσφατη έκδοση του DirectX από τη Microsoft δεν διορθώνει το σφάλμα d3dx9_33.dll που λαμβάνετε, αναζητήστε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης του DirectX στο CD ή DVD του παιχνιδιού ή του CD. Συνήθως, εάν ένα παιχνίδι ή άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιεί το DirectX, οι προγραμματιστές του λογισμικού θα περιλαμβάνουν ένα αντίγραφο του DirectX στο δίσκο εγκατάστασης.
  1. Μερικές φορές, αν και όχι συχνά, η έκδοση του DirectX που περιλαμβάνεται στο δίσκο είναι καλύτερη για το πρόγραμμα από την τελευταία έκδοση διαθέσιμη στο διαδίκτυο.
 1. Καταργήστε την εγκατάσταση του παιχνιδιού ή του προγράμματος λογισμικού και στη συνέχεια επανεγκαταστήστε ξανά . Κάτι μπορεί να συνέβη στα αρχεία του προγράμματος που λειτουργούν με το d3dx9_33.dll και μια επανεγκατάσταση θα μπορούσε να κάνει το τέχνασμα.
 2. Επαναφέρετε το αρχείο d3dx9_33.dll από το πιο πρόσφατο πακέτο DirectX . Εάν τα παραπάνω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων δεν λειτούργησαν για να λύσετε το μήνυμα σφάλματος d3dx9_33.dll, προσπαθήστε να εξαγάγετε το αρχείο d3dx9_33.dll ξεχωριστά από το πακέτο DirectX.
 3. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για την κάρτα γραφικών σας . Ενώ δεν είναι η πιο κοινή λύση, σε ορισμένες περιπτώσεις η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης για την κάρτα γραφικών στον υπολογιστή σας θα μπορούσε να διορθώσει αυτό το ζήτημα του DirectX.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Να είστε βέβαιος να μου ενημερώσετε το ακριβές μήνυμα λάθους d3dx9_33.dll που λαμβάνετε και ποια βήματα, αν υπάρχουν, που έχετε ήδη λάβει για να το επιλύσετε.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας, ακόμα και με βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.