Τι να κάνετε όταν δεν υπάρχει σύνδεση στο Internet

Ένα από τα πιο ενοχλητικά και ενοχλητικά προβλήματα Wi-Fi είναι ότι έχει ένα ισχυρό ασύρματο σήμα αλλά ακόμα δεν υπάρχει σύνδεση στο internet. Σε αντίθεση με θέματα όπως η μη ασύρματη σύνδεση ή η πτώση ασύρματων σημάτων , όταν έχετε ένα ισχυρό ασύρματο σήμα , όλοι οι δείκτες φαίνεται να λένε ότι όλα είναι ΟΚ - και όμως δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο ή κάποιους άλλους υπολογιστές στο δίκτυό σας .

Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε σχετικά με αυτό το κοινό πρόβλημα.

01 από 05

Ελέγξτε τον ασύρματο δρομολογητή

Εάν το ζήτημα εμφανίζεται στο οικιακό σας δίκτυο, συνδεθείτε στη σελίδα διαχείρισης του ασύρματου δρομολογητή (οι οδηγίες θα είναι στο εγχειρίδιο σας, οι περισσότεροι ιστότοποι διαχείρισης του δρομολογητή είναι παρόμοιοι με το http://192.168.2.1). Από την κύρια σελίδα ή από μια ξεχωριστή ενότητα "κατάσταση δικτύου", ελέγξτε αν η σύνδεσή σας στο Internet είναι στην πραγματικότητα επάνω. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στον ίδιο τον δρομολογητή και να κοιτάξετε τις ενδεικτικές λυχνίες κατάστασης - θα πρέπει να υπάρχει ένα αναβοσβήσιμο ή σταθερό φως για τη σύνδεση στο Internet. Εάν η σύνδεσή σας στο Internet είναι εκτός λειτουργίας, αποσυνδέστε το μόντεμ και το δρομολογητή, περιμένετε μερικά λεπτά και συνδέστε τα ξανά. Εάν αυτό δεν ανανεώσει την υπηρεσία σας, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών Internet (ISP) για βοήθεια, αφού το πρόβλημα είναι πιθανό στο τέλος τους.

02 του 05

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης

Εάν χρησιμοποιείτε ένα hotspot Wi-Fi (για παράδειγμα, στο ξενοδοχείο, στο καφέ ή στο αεροδρόμιο), μπορείτε να σκεφτείτε ότι μπορείτε να ελέγξετε το email σας (π.χ. στο Outlook) μόλις έχετε σήμα ασύρματης σύνδεσης. Ωστόσο, τα περισσότερα hotspots απαιτούν πρώτα να ανοίξετε ένα πρόγραμμα περιήγησης και να δείτε την καταληκτική σελίδα όπου θα πρέπει να συμφωνήσετε με τους όρους και τις προϋποθέσεις τους πριν χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία (μερικοί θα σας ζητήσουν επίσης να πληρώσετε για την πρόσβαση). Αυτό ισχύει αν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή ή smartphone ή άλλη φορητή συσκευή για πρόσβαση σε δημόσιο ασύρματο δίκτυο.

03 του 05

Επαναφέρετε τον κωδικό WEP / WPA

Ορισμένα λειτουργικά συστήματα (όπως τα Windows XP) δεν θα σας προειδοποιήσουν εάν βάλετε λάθος κωδικό ασφαλείας (κωδικό πρόσβασης) ασύρματου δικτύου. Παρόλο που το φορητό σας υπολογιστή μπορεί να σας δείξει ότι έχετε ισχυρό ασύρματο σήμα, εάν τοποθετηθεί λάθος κωδικός πρόσβασης, ο δρομολογητής θα αρνηθεί να επικοινωνήσει σωστά με τη συσκευή σας. Εισάγετε ξανά το κλειδί ασφαλείας (μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο στη γραμμή κατάστασης και να κάνετε κλικ στην επιλογή Αποσύνδεση και, στη συνέχεια, να προσπαθήσετε ξανά). Εάν βρίσκεστε σε δημόσιο σημείο πρόσβασης Wi-Fi , βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τον σωστό κωδικό ασφαλείας από τον παροχέα hotspot.

04 του 05

Ελέγξτε το φιλτράρισμα διεύθυνσης MAC

Ένα παρόμοιο πρόβλημα είναι εάν ο δρομολογητής ή το σημείο πρόσβασης έχει ρυθμιστεί το φιλτράρισμα διευθύνσεων MAC . Οι διευθύνσεις MAC (ή οι αριθμοί ελέγχου πρόσβασης πολυμέσων ) προσδιορίζουν το μεμονωμένο υλικό δικτύωσης. Οι δρομολογητές και τα σημεία πρόσβασης μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να επιτρέπουν μόνο σε ορισμένες διευθύνσεις MAC - δηλαδή, μοναδικές συσκευές - να επαληθεύουν την ταυτότητά τους. Εάν το δίκτυο στο οποίο συνδέεστε έχει ρυθμιστεί αυτό το φιλτράρισμα (π.χ. σε εταιρικό δίκτυο ή σε δίκτυο μικρών επιχειρήσεων), θα πρέπει να προστεθεί στη λίστα δικαιωμάτων η διεύθυνση MAC του προσαρμογέα δικτύου του υπολογιστή / συσκευής σας.

05 του 05

Δοκιμάστε έναν διαφορετικό διακομιστή DNS

Η αλλαγή των διακομιστών DNS που μεταφράζουν ονόματα τομέων σε πραγματικές διευθύνσεις διακομιστών ιστού από τους ISP σας σε μια ειδική υπηρεσία DNS - όπως το OpenDNS - μπορεί να προσθέσει περισσότερη αξιοπιστία σύνδεσης και να επιταχύνει την πρόσβαση στο Internet . Καταχωρίστε τις διευθύνσεις DNS με μη αυτόματο τρόπο στις σελίδες διαμόρφωσης του δρομολογητή.

(Σημείωση: Αυτό το άρθρο είναι επίσης διαθέσιμο σε μορφή PDF για αποθήκευση στον υπολογιστή σας για αναφορά πριν από τη μετάβαση στο δρόμο. Εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια ή θέλετε να συζητήσετε θέματα wi-fi ή άλλα θέματα κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να επισκεφτείτε το φόρουμ μας. ),