Τι είναι το Microsoft Excel και τι είναι αυτό;

5 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Excel

Το Excel είναι ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων.

Ένα ηλεκτρονικό υπολογιστικό φύλλο είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού υπολογιστή που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση, την οργάνωση και τον χειρισμό δεδομένων .

Τι Excel χρησιμοποιείται για

Τα ηλεκτρονικά προγράμματα υπολογιστικών φύλλων αρχικά βασίζονταν σε λογιστικά φύλλα χαρτιού. Ως εκ τούτου, η βασική διάταξη ηλεκτρονικών υπολογιστικών φύλλων είναι ίδια με τα χαρτιά. Τα σχετικά δεδομένα αποθηκεύονται σε πίνακες - οι οποίοι είναι μια συλλογή από μικρά ορθογώνια πλαίσια ή κελιά που είναι οργανωμένα σε σειρές και στήλες.

Οι τρέχουσες εκδόσεις του Excel και άλλων προγραμμάτων υπολογιστικών φύλλων μπορούν να αποθηκεύσουν πολλαπλές σελίδες υπολογιστικού φύλλου σε ένα μόνο αρχείο υπολογιστή.

Το αποθηκευμένο αρχείο υπολογιστή αναφέρεται συχνά ως βιβλίο εργασίας και κάθε σελίδα του βιβλίου εργασίας είναι ξεχωριστό φύλλο εργασίας.

Εναλλακτικές λύσεις Excel

Άλλα προγράμματα υπολογιστικών φύλλων που είναι διαθέσιμα για χρήση περιλαμβάνουν:

Φύλλα Google (ή υπολογιστικά φύλλα Google) - ένα δωρεάν λογισμικό υπολογιστικών φύλλων που βασίζεται στον ιστό.

Excel Online - μια δωρεάν, κλιμακωτή, web-based έκδοση του Excel?

Open Office Calc - ένα δωρεάν λογισμικό υπολογιστικών φύλλων που μπορείτε να κατεβάσετε.

Τα κελιά των υπολογιστικών φύλλων και οι αναφορές κυττάρων

Όταν κοιτάζετε την οθόνη του Excel - ή οποιαδήποτε άλλη οθόνη υπολογιστικού φύλλου - βλέπετε ένα ορθογώνιο τραπέζι ή πλέγμα γραμμών και στηλών , όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Σε νεότερες εκδόσεις του Excel, κάθε φύλλο εργασίας περιέχει περίπου ένα εκατομμύριο σειρές και περισσότερες από 16.000 στήλες, γεγονός που απαιτεί ένα σχήμα διευθύνσεων για να παρακολουθείτε το πού βρίσκονται τα δεδομένα.

Οι οριζόντιες σειρές αναγνωρίζονται με αριθμούς (1, 2, 3) και τις κάθετες στήλες με γράμματα του αλφαβήτου (A, B, C). Για στήλες πέραν των 26, οι στήλες αναγνωρίζονται με δύο ή περισσότερα γράμματα, όπως AA, AB, AC ή AAA, AAB κ.λπ.

Το σημείο τομής μεταξύ μιας στήλης και μιας σειράς, όπως αναφέρθηκε, είναι το μικρό ορθογώνιο κουτί γνωστό ως κύτταρο.

Το κελί είναι η βασική μονάδα για την αποθήκευση δεδομένων στο φύλλο εργασίας και επειδή κάθε φύλλο εργασίας περιέχει εκατομμύρια από αυτά τα κελιά, το καθένα αναγνωρίζεται από την αναφορά κυψελών του.

Μια αναφορά κυψέλης είναι ένας συνδυασμός του γράμματος στήλης και του αριθμού σειράς όπως A3, B6 και AA345. Σε αυτές τις αναφορές κυττάρων, το γράμμα στήλης παρατίθεται πάντα πρώτα.

Τύποι δεδομένων, τύποι και λειτουργίες

Οι τύποι δεδομένων που μπορεί να περιέχει ένα κελί περιλαμβάνουν:

Οι τύποι χρησιμοποιούνται για υπολογισμούς - συνήθως ενσωματώνουν δεδομένα που περιέχονται σε άλλα κύτταρα. Αυτά τα κελιά, ωστόσο, μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικά φύλλα εργασίας ή σε διαφορετικά βιβλία εργασίας.

Η δημιουργία ενός τύπου ξεκινά με την εισαγωγή του σημείου ισότητας στο κελί όπου θέλετε να εμφανιστεί η απάντηση. Οι τύποι μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν αναφορές κελιών στη θέση των δεδομένων και μία ή περισσότερες λειτουργίες υπολογιστικού φύλλου.

Οι λειτουργίες του Excel και άλλων ηλεκτρονικών υπολογιστικών φύλλων είναι ενσωματωμένοι τύποι που έχουν σχεδιαστεί για να απλουστεύουν τη διεξαγωγή ευρέος φάσματος υπολογισμών - από κοινές λειτουργίες όπως η εισαγωγή της ημερομηνίας ή του χρόνου σε πιο περίπλοκες, όπως η εύρεση συγκεκριμένων πληροφοριών που βρίσκονται σε μεγάλους πίνακες δεδομένων .

Excel και οικονομικά στοιχεία

Τα υπολογιστικά φύλλα χρησιμοποιούνται συχνά για την αποθήκευση οικονομικών δεδομένων. Οι τύποι και οι λειτουργίες που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον τύπο δεδομένων περιλαμβάνουν:

Άλλες χρήσεις του Excel

Άλλες συνήθεις λειτουργίες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το Excel περιλαμβάνουν:

Τα υπολογιστικά φύλλα ήταν οι αρχικές " εφαρμογές δολοφόνων" για προσωπικούς υπολογιστές, λόγω της ικανότητάς τους να καταρτίζουν και να έχουν νόημα πληροφοριών. Τα πρώτα προγράμματα υπολογιστικών φύλλων όπως το VisiCalc και το Lotus 1-2-3 ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για την αύξηση της δημοτικότητας των υπολογιστών όπως το Apple II και το IBM PC ως επιχειρηματικό εργαλείο.