Λογική τιμή (λογική τιμή) Ορισμός και χρήση στο Excel

Ορισμός και χρήση λογικών τιμών σε υπολογιστικά φύλλα του Excel και του Google

Μια Boolean Value , η οποία μερικές φορές αναφέρεται ως Λογική Αξία , είναι ένας από τους πολλούς τύπους δεδομένων που χρησιμοποιούνται στο Excel και στο Google Spreadsheets.

Ονομάστηκε μετά τον μαθηματικό του 19ου αιώνα George Boole, οι τιμές Boolean είναι μέρος ενός κλάδου άλγεβρας γνωστού ως Boolean άλγεβρα ή Boolean λογική .

Η λογική Boolean είναι σημαντική για όλες τις τεχνολογίες υπολογιστών και όχι μόνο για λογιστικά φύλλα και βασίζεται στην ιδέα ότι όλες οι τιμές μπορούν να μειωθούν σε TRUE ή FALSE ή επειδή η τεχνολογία των υπολογιστών βασίζεται στο δυαδικό σύστημα αριθμών είτε στο 1 είτε στο 0.

Λογικές λειτουργίες Boolean Values ​​και Spreadsheet

Η χρήση των τιμών Boolean σε προγράμματα υπολογιστικών φύλλων συνδέεται συχνότερα με τη λογική ομάδα λειτουργιών όπως η συνάρτηση IF, η λειτουργία AND και η συνάρτηση OR.

Σε αυτές τις λειτουργίες, όπως φαίνεται στους τύπους στις γραμμές 2, 3 και 4 στην παραπάνω εικόνα, οι τιμές Boolean μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πηγή εισόδου για ένα από τα επιχειρήματα της συνάρτησης ή μπορούν να σχηματίσουν την έξοδο ή τα αποτελέσματα μιας συνάρτησης που είναι αξιολογώντας άλλα δεδομένα στο φύλλο εργασίας.

Για παράδειγμα, το πρώτο όρισμα της συνάρτησης IF στη γραμμή 5 - το όρισμα Logical_test - απαιτείται για να επιστρέψετε μια τιμή Boolean ως απάντηση.

Δηλαδή, το επιχείρημα πρέπει πάντα να αξιολογεί μια συνθήκη που μπορεί μόνο να οδηγήσει σε μια ΑΛΗΘΙΝΗ ή FALSE απάντηση. Και ως αποτέλεσμα,

Τιμές Boolean και αριθμητικές λειτουργίες

Σε αντίθεση με τις λογικές λειτουργίες, οι περισσότερες λειτουργίες του Excel και των υπολογιστικών φύλλων Google που εκτελούν αριθμητικές λειτουργίες - όπως τα SUM, COUNT και AVERAGE - αγνοούν τις τιμές Boolean όταν εντοπίζονται σε κελιά που περιλαμβάνονται στα επιχειρήματα μιας συνάρτησης.

Για παράδειγμα, στην παραπάνω εικόνα, η συνάρτηση COUNT στη σειρά 5, η οποία μετράει μόνο κελιά που περιέχουν αριθμούς, αγνοεί τις τιμές TRUE και FALSE Boolean που βρίσκονται στα κελιά A3, A4 και A5 και επιστρέφει απάντηση 0.

Μετατρέποντας TRUE και FALSE σε 1 και 0

Για να συμπεριληφθούν οι τιμές Boole στους υπολογισμούς των αριθμητικών λειτουργιών, πρέπει πρώτα να μετατραπούν σε αριθμητικές τιμές πριν τις μεταβιβάσουν στη συνάρτηση. Δύο απλοί τρόποι πραγματοποίησης αυτού του βήματος είναι:

  1. πολλαπλασιάστε τις τιμές Boolean κατά μία - όπως φαίνεται από τους τύπους στις γραμμές 7 και 8, οι οποίοι πολλαπλασιάζουν τις τιμές TRUE και FALSE στα κελιά A3 και A4 κατά ένα.
  2. προσθέστε μηδέν σε κάθε τιμή Boolean - όπως φαίνεται από τον τύπο στη γραμμή 9, η οποία προσθέτει μηδέν στην τιμή TRUE στο κελί A5.

Αυτές οι λειτουργίες έχουν ως αποτέλεσμα τη μετατροπή:

Ως αποτέλεσμα, η συνάρτηση COUNT στη σειρά 10 - η οποία συνοψίζει τα δεδομένα αριθμού στα κελιά Α7 έως Α9 - επιστρέφει αποτέλεσμα τριών αντί για μηδέν.

Τις αξίες Boolean και τους τύπους Excel

Σε αντίθεση με τις αριθμητικές λειτουργίες, οι τύποι του Excel και των υπολογιστικών φύλλων Google που πραγματοποιούν αριθμητικές λειτουργίες - όπως προσθήκη ή αφαίρεση - είναι ευτυχείς να διαβάζουν τις τιμές Boolean ως αριθμούς χωρίς την ανάγκη μετατροπής - οι τύποι αυτοί ορίζουν αυτόματα TRUE ίσο με 1 και FALSE ίσο με 0.

Ως αποτέλεσμα, ο τύπος προσθήκης στη σειρά 6 στην παραπάνω εικόνα,

= Α3 + Α4 + Α5

διαβάζει τα δεδομένα στα τρία κελιά ως εξής:

= 1 + 0 + 1

και επιστρέφει την απάντηση των 2 ανάλογα.