Δημιουργία, Αντιγραφή και Τροποποίηση Προσαρμοσμένων Στυλ Κυττάρων στο Excel

Χρησιμοποιήστε Στυλ κυψέλης για τη γρήγορη μορφοποίηση φύλλων εργασίας

Ένα στυλ κυττάρων στο Excel είναι ένας συνδυασμός επιλογών μορφοποίησης - όπως τα μεγέθη γραμματοσειρών και το χρώμα, οι μορφές αριθμών και τα σύνορα κυττάρων και η σκίαση - που ονομάζεται και αποθηκεύεται ως μέρος του φύλλου εργασίας .

Το Excel έχει πολλά ενσωματωμένα στυλ κυττάρων που μπορούν να εφαρμοστούν ως έχουν σε ένα φύλλο εργασίας ή να τροποποιηθούν όπως επιθυμείτε. Αυτά τα ενσωματωμένα στυλ μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως βάση για προσαρμοσμένα κυτταρικά στυλ που μπορούν να αποθηκευτούν και να μοιραστούν μεταξύ βιβλίων εργασίας .

Ένα πλεονέκτημα στη χρήση στυλ είναι ότι εάν ένα στυλ κυττάρου τροποποιηθεί αφού εφαρμοστεί σε ένα φύλλο εργασίας, όλα τα κελιά που χρησιμοποιούν το στυλ θα ενημερώνονται αυτόματα για να αντικατοπτρίζουν τις αλλαγές.

Περαιτέρω, τα στυλ κυττάρων μπορούν να ενσωματώσουν τη λειτουργία κλειδώματος Excel του κελύφους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένων αλλαγών σε συγκεκριμένα κελιά, ολόκληρα φύλλα εργασίας ή ολόκληρα βιβλία εργασίας.

Στυλ κυττάρων και Θέματα εγγράφων

Τα στυλ κυττάρων βασίζονται στο θέμα του εγγράφου που εφαρμόζεται σε ένα ολόκληρο βιβλίο εργασίας. Τα διαφορετικά θέματα περιέχουν διαφορετικές επιλογές μορφοποίησης, οπότε αν αλλάξει το θέμα ενός εγγράφου, αλλάζουν επίσης τα στυλ κυττάρων για αυτό το έγγραφο.

Εφαρμογή ενός ενσωματωμένου στυλ κυττάρων

Για να εφαρμόσετε ένα από τα ενσωματωμένα στυλ μορφοποίησης στο Excel:

  1. Επιλέξτε το εύρος των κελιών προς μορφοποίηση.
  2. Στην καρτέλα " Αρχική σελίδα " της κορδέλας , κάντε κλικ στο εικονίδιο "Στυλ κυττάρων" για να ανοίξετε τη συλλογή των διαθέσιμων στυλ.
  3. Κάντε κλικ στο στυλ κυττάρων που θέλετε να apply.it.

Δημιουργία προσαρμοσμένου στυλ κυττάρων

Για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο στυλ κελιού:

  1. Επιλέξτε ένα κελί ενός φύλλου εργασίας.
  2. Εφαρμόστε όλες τις επιθυμητές επιλογές μορφοποίησης σε αυτό το κελί - ένα ενσωματωμένο στυλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημείο εκκίνησης.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή "Στυλ κυττάρων" στην κορδέλα για να ανοίξετε τη συλλογή "Στυλ κυττάρων" .
  5. Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, κάντε κλικ στην επιλογή Νέα στυλ κυττάρων στο κάτω μέρος της γκαλερί για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Στυλ .
  6. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για το νέο στυλ στο πλαίσιο Όνομα στυλ .
  7. Οι επιλογές μορφοποίησης που έχουν ήδη εφαρμοστεί στο επιλεγμένο κελί θα εμφανίζονται στο παράθυρο διαλόγου.

Για να κάνετε πρόσθετες επιλογές μορφοποίησης ή να τροποποιήσετε τις τρέχουσες επιλογές:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί " Μορφοποίηση " στο παράθυρο διαλόγου " Στυλ " για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου " Μορφοποίηση κελιών ".
  2. Κάντε κλικ σε μια καρτέλα στο πλαίσιο διαλόγου για να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές.
  3. Εφαρμόστε όλες τις επιθυμητές αλλαγές.
  4. Κάντε κλικ στο OK για να επιστρέψετε στο πλαίσιο διαλόγου Στυλ .
  5. Στο παράθυρο διαλόγου Στυλ, κάτω από την ενότητα με τίτλο Στυλ περιλαμβάνει (με παράδειγμα) , καταργήστε την επιλογή των πλαισίων ελέγχου για οποιαδήποτε μορφοποίηση που δεν θέλετε.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.

Το όνομα του νέου στυλ προστίθεται στην κορυφή της συλλογής "Στυλ κυττάρων" κάτω από την επικεφαλίδα " Προσαρμογή", όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Για να εφαρμόσετε το νέο στυλ στα κελιά σε ένα φύλλο εργασίας, ακολουθήστε τη λίστα βημάτων παραπάνω για να εφαρμόσετε ένα ενσωματωμένο στυλ.

Αντιγραφή κυτταρικών στυλ

Για να αντιγράψετε ένα προσαρμοσμένο στυλ κελιού για χρήση σε διαφορετικό βιβλίο εργασίας:

  1. Ανοίξτε το βιβλίο εργασίας που περιέχει το προσαρμοσμένο ύφος που πρόκειται να αντιγραφεί.
  2. Ανοίξτε το βιβλίο εργασίας στο οποίο αντιγράφεται το στυλ.
  3. Σε αυτό το δεύτερο βιβλίο εργασίας, κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας.
  4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Στυλ κυττάρων" στην κορδέλα για να ανοίξετε τη συλλογή "Στυλ κυττάρων" .
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή "Στυλ συγχώνευσης" στο κάτω μέρος της γκαλερί για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου " Στυλ συγχώνευσης" .
  6. Κάντε κλικ στο όνομα του βιβλίου εργασίας που περιέχει το στυλ που πρόκειται να αντιγραφεί.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου.

Σε αυτό το σημείο θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο ειδοποίησης που θα σας ρωτά εάν θέλετε να συγχωνεύσετε στυλ με το ίδιο όνομα.

Αν δεν έχετε προσαρμοσμένα στυλ με το ίδιο όνομα αλλά διαφορετικές επιλογές μορφοποίησης και στα δύο βιβλία εργασίας, κάτι που, παρεμπιπτόντως, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα, κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να ολοκληρώσετε τη μεταφορά του στυλ στο βιβλίο εργασίας προορισμού.

Τροποποίηση υφιστάμενου στυλ κυττάρων

Για τα ενσωματωμένα στυλ του Excel, είναι συνήθως καλύτερο να τροποποιήσετε ένα αντίγραφο του στυλ παρά το ίδιο το στυλ, αλλά και τα ενσωματωμένα και τα προσαρμοσμένα στυλ μπορούν να τροποποιηθούν χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Στην καρτέλα "Αρχική σελίδα" της κορδέλας, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Στυλ κυττάρων" για να ανοίξετε τη συλλογή "Στυλ κυττάρων" .
  2. Κάντε δεξί κλικ σε ένα στυλ κελιού για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος και επιλέξτε Τροποποίηση για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Στυλ .
  3. Στο παράθυρο διαλόγου " Στυλ ", κάντε κλικ στο κουμπί " Μορφή " για να το ανοίξετε στο παράθυρο διαλόγου " Μορφοποίηση κελιών "
  4. Σε αυτό το παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στις διάφορες καρτέλες για να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές.
  5. Εφαρμόστε όλες τις επιθυμητές αλλαγές.
  6. Κάντε κλικ στο OK για να επιστρέψετε στο πλαίσιο διαλόγου Στυλ .
  7. Στο παράθυρο διαλόγου Στυλ, κάτω από την ενότητα με τίτλο Στυλ περιλαμβάνει (με παράδειγμα) , καταργήστε την επιλογή των πλαισίων ελέγχου για οποιαδήποτε μορφοποίηση που δεν θέλετε.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.

Σε αυτό το σημείο, το τροποποιημένο στυλ κυττάρων θα ενημερωθεί για να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές.

Αντιγραφή υφιστάμενου στυλ κυττάρων

Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ενός ενσωματωμένου στυλ ή ενός προσαρμοσμένου στυλ ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Στην καρτέλα "Αρχική σελίδα" της κορδέλας, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Στυλ κυττάρων" για να ανοίξετε τη συλλογή "Στυλ κυττάρων" .
  2. Κάντε δεξί κλικ σε ένα στυλ κυψέλης για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος και επιλέξτε Διπλότυπο για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Στυλ .
  3. Στο παράθυρο διαλόγου Στυλ (Style ), πληκτρολογήστε ένα όνομα για το νέο στυλ.
  4. Σε αυτό το σημείο, το νέο στυλ μπορεί να αλλάξει χρησιμοποιώντας τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για την τροποποίηση ενός υπάρχοντος στυλ.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.

Το όνομα του νέου στυλ προστίθεται στην κορυφή της συλλογής "Στυλ κυττάρων" κάτω από την επικεφαλίδα " Προσαρμογή" .

Αφαίρεση μορφοποίησης στυλ κυψέλης από κελιά φύλλου εργασίας

Για να καταργήσετε τη μορφοποίηση ενός στυλ κελιού από κελιά δεδομένων χωρίς να διαγράψετε το στυλ κυττάρων.

  1. Επιλέξτε τα κελιά που έχουν μορφοποιηθεί με το στυλ κυττάρων που θέλετε να καταργήσετε.
  2. Στην καρτέλα "Αρχική σελίδα" της κορδέλας, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Στυλ κυττάρων" για να ανοίξετε τη συλλογή "Στυλ κυττάρων" .
  3. Στην ενότητα " Καλές, κακές και ουδέτερες " κοντά στην κορυφή της συλλογής, κάντε κλικ στην επιλογή " Κανονική " για να καταργήσετε όλες τις εφαρμοζόμενες μορφοποιήσεις.

Σημείωση: Τα παραπάνω βήματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την κατάργηση της μορφοποίησης που έχει εφαρμοστεί χειροκίνητα σε κελιά του φύλλου εργασίας.

Διαγραφή ενός στυλ κελιού

Με εξαίρεση το κανονικό στυλ, το οποίο δεν μπορεί να αφαιρεθεί, όλα τα άλλα ενσωματωμένα και προσαρμοσμένα στυλ κυττάρων μπορούν να διαγραφούν από τη συλλογή "Στυλ κυττάρων" .

Αν το στυλ που διαγράφηκε είχε εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε κελιά του φύλλου εργασίας, όλες οι επιλογές μορφοποίησης που σχετίζονται με το διαγραμμένο στυλ θα αφαιρεθούν από τα κύτταρα που έχουν επηρεαστεί.

Για να διαγράψετε ένα στυλ κελιού:

  1. Στην καρτέλα "Αρχική σελίδα" της κορδέλας, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Στυλ κυττάρων" για να ανοίξετε τη συλλογή "Στυλ κυττάρων" .
  2. Κάντε δεξί κλικ σε ένα στυλ κελιού για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος και επιλέξτε Διαγραφή - το κελί στυλ αφαιρείται αμέσως από τη συλλογή.