Τι είναι το HEOS;

Η HEOS επεκτείνει τις επιλογές σας στη λίστα μουσικής σε όλο το σπίτι.

Το HEOS (λειτουργικό σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας) είναι μια ασύρματη πλατφόρμα ήχου πολλαπλών δωματίων από την Denon που εμφανίζεται σε επιλεγμένα ασύρματα ηχεία, δέκτες / ενισχυτές και ηχοσύρματα από τα σήματα προϊόντων Denon και Marantz. Το HEOS λειτουργεί μέσω του υπάρχοντος οικιακού σας δικτύου WiFi.

Η εφαρμογή HEOS

Η HEOS λειτουργεί μέσω της εγκατάστασης μιας δωρεάν εφαρμογής προς λήψη σε συμβατό iOS και Android smartphone.

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή HEOS σε συμβατό smartphone, απλά πατήστε ή κάντε κλικ στο "Εγκατάσταση τώρα" και η εφαρμογή θα βρει και θα συνδεθεί με οποιεσδήποτε συσκευές συμβατές με HEOS που έχετε.

Streaming μουσικής με HEOS

Μετά τη ρύθμιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για να μεταφέρετε μουσική απευθείας σε συμβατές συσκευές HEOS μέσω Wi-Fi ή Bluetooth, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται σε όλο το σπίτι. Η εφαρμογή HEOS μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ροή μουσικής κατευθείαν στον δέκτη, ώστε να μπορείτε να ακούτε μουσική μέσω του συστήματος οικιακού κινηματογράφου ή να μεταδώσετε μουσικές πηγές συνδεδεμένες στον δέκτη σε άλλα ηχεία ασύρματου HEOS.

Το HEOS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ροή μουσικής από τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Εκτός από τις υπηρεσίες ροής μουσικής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HEOS για να αποκτήσετε πρόσβαση και να διανείμετε μουσική από περιεχόμενο τοπικά αποθηκευμένο σε διακομιστές μέσων ή υπολογιστές.

Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Bluetooth ή Wi-Fi, η ροή με Wi-Fi παρέχει επίσης τη δυνατότητα ροής μη συμπιεσμένων αρχείων μουσικής που είναι καλύτερης ποιότητας από τη ροή μουσικής μέσω Bluetooth.

Οι μορφές αρχείων ψηφιακής μουσικής που υποστηρίζονται από το HEOS περιλαμβάνουν:

Εκτός από τις υπηρεσίες online μουσικής και τα αρχεία ψηφιακής μουσικής που είναι προσβάσιμα σε τοπικό επίπεδο, εάν διαθέτετε δέκτη οικιακού κινηματογράφου με δυνατότητα HEOS, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση και να μεταδώσετε ήχο από φυσικά συνδεδεμένες πηγές (CD player, πικάπ, κασετόφωνο κ.λπ. .) σε οποιοδήποτε ασύρματο ηχείο HEOS που μπορεί να έχετε.

HEOS Stereo

Παρόλο που το HEOS υποστηρίζει τη δυνατότητα ροής μουσικής σε οποιαδήποτε ομάδα HEOS ασύρματων ηχείων, μπορείτε επίσης να το ρυθμίσετε για να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε δύο συμβατά ηχεία ως στερεοφωνικό ζεύγος - ένα ηχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το αριστερό κανάλι και ένα για το σωστό κανάλι . Για την καλύτερη αντιστοίχιση ποιότητας ήχου, και τα δύο ηχεία στο ζεύγος πρέπει να είναι το ίδιο μοντέλο και μοντέλο.

HEOS και ήχο Surround

Το HEOS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή ασύρματου ήχου surround. Εάν έχετε μια συμβατή γραμμή ήχου ή δέκτη οικιακού κινηματογράφου (ελέγξτε τις πληροφορίες του προϊόντος για να δείτε εάν θα υποστηρίξει το HEOS surround). Μπορείτε να προσθέσετε οποιεσδήποτε δύο ασύρματα ηχεία με δυνατότητα HEOS στην εγκατάσταση σας και, στη συνέχεια, να στείλετε σήματα DTS και Dolby ψηφιακών καναλιών surround σε αυτά τα ηχεία.

Ο σύνδεσμος HEOS

Ένας άλλος τρόπος πρόσβασης και χρήσης του HEOS είναι μέσω του HEOS Link. Ο HEOS Link είναι ένας ειδικά σχεδιασμένος προενισχυτής που είναι συμβατός με το σύστημα HEOS που μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε υπάρχον δέκτη στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου ή ηχητική λυχνία με αναλογικές ή ψηφιακές εισόδους ήχου που δεν έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα HEOS. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή HEOS για να μεταδώσετε μουσική μέσω του HEOS Link έτσι ώστε να ακούγεται στο σύστημα στερεοφωνικού ή οικιακού σας θεάτρου, καθώς και να χρησιμοποιείτε τον σύνδεσμο HEOS για τη ροή μουσικής από το smartphone σας ή οποιαδήποτε αναλογική / ψηφιακή συσκευή ήχου συνδεδεμένη στο HEOS Link σε άλλα ασύρματα ηχεία με δυνατότητα HEOS.

HEOS και Alexa

Ένας επιλεγμένος αριθμός συσκευών HEOS μπορεί να ελεγχθεί από τον βοηθό φωνής Alexa αμέσως μετά τη σύνδεση της Alexa App στο smartphone σας με συμβατές συσκευές HEOS ενεργοποιώντας την ικανότητα HEOS Home Entertainment. Αφού δημιουργηθεί ο σύνδεσμος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το smartphone είτε τη συσκευή Amazon Echo για να ελέγχετε πολλές από τις λειτουργίες σε οποιοδήποτε ασύρματο ηχείο με ενεργοποιημένο HEOS ή δέκτη ή ηχητική λυχνία home theater με δυνατότητα λειτουργίας Alexa.

Οι υπηρεσίες μουσικής που μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση και να ελεγχθούν απευθείας χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές Alexa περιλαμβάνουν:

Η κατώτατη γραμμή

Το HEOS ξεκίνησε αρχικά από την Denon το 2014 (που αναφέρεται ως HS1). Ωστόσο, το 2016, η Denon παρουσίασε τη δεύτερη γενιά HEOS (HS2), η οποία πρόσθεσε τα παρακάτω χαρακτηριστικά, τα οποία δεν είναι διαθέσιμα ιδιοκτήτες προϊόντων HEOS HS1.

Ο ασύρματος ήχος πολλαπλών δωματίων γίνεται δημοφιλής τρόπος για να διευρυνθεί η εμβέλεια της οικιακής ψυχαγωγίας και η πλατφόρμα HEOS είναι σίγουρα μια ευέλικτη επιλογή.

Ωστόσο, το HEOS είναι μόνο μια πλατφόρμα που πρέπει να εξεταστεί. Άλλοι περιλαμβάνουν Sonos , MusicCast και Play-Fi .