Δικτύωση για βιντεοπαιχνίδια

Μια ματιά στα πλεονεκτήματα ενός ενσύρματου και ασύρματου δικτύου για βιντεοπαιχνίδια.

Η ηλικία του Διαδικτύου έφερε μερικές από τις σημαντικότερες καινοτομίες όσον αφορά την ευκολία πρόσβασης στις πληροφορίες, τη μεταφορά πληροφοριών σε όλο τον κόσμο και, το σημαντικότερο, την ικανότητα να «πυροβόλησε» κάποιον από την άλλη πλευρά του πλανήτη ( στα παιχνίδια φυσικά ). Έχει δημιουργήσει εντελώς νέα είδη παιχνιδιών, προγραμμάτων και υπηρεσιών. Οι ταχύτητες στις οποίες έχουμε πρόσβαση αυτές τις πληροφορίες έχουν επίσης εκτοξευθεί.

Από την ηλικία των μόντεμ υλικού 56kbps έως τη νέα εποχή ευρυζωνικών προσφέροντας ταχύτητες άνω των 3 Mbps (και περισσότερο) σε προσιτό κόστος που την καθιστούν διαθέσιμη στον οικιακό χρήστη ( 1 Mbps είναι περίπου 1000 kilobytes ανά δευτερόλεπτο ). Αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν, και ως επί το πλείστον, να συνδέονται με τις συνδέσεις στο Διαδίκτυο. Αυτό είναι το σημείο όπου έχει ξεκινήσει η ασύρματη επανάσταση.

Πρόσφατα αγόρασα ένα οικιακό ασύρματο δρομολογητή χρησιμοποιώντας το νέο πρότυπο IEEE 802.11g σε μια προσπάθεια να προσπαθήσω να βρω μια λύση που να έχει την ευελιξία να μετακινεί τα δικτυακά ηλεκτρονικά μου γύρω από το σπίτι μου. Φυσικά, πήρα την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα Wireless Broadband Adapter για το Xbox και έχω χρησιμοποιήσει ένα για πάνω από ένα χρόνο τώρα. Έτσι πώς η ασύρματη στοίβα επάνω ενάντια σε μια ενσύρματη εγκατάσταση; Εδώ είναι τα υπέρ και τα κατά της κάθε εγκατάστασης.

Η προσέγγιση ενσύρματου δικτύου

Εντάξει, ξέρω ότι υπάρχουν αρκετοί αναγνώστες που έχουν αυτό το είδος ρύθμισης στο σπίτι. Πέρασα από αυτά. Αυτή είναι η παραδοσιακή ρύθμιση για οποιοδήποτε δίκτυο που υπάρχει και όλα τα δίκτυα περιέχουν τουλάχιστον σε κάποιο μέρος ένα ενσύρματο τμήμα που περιέχεται μέσα. Αλλά αυτή είναι πραγματικά μια πρακτική λύση για έναν οικιακό χρήστη; Ας δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου ρύθμισης.

Τα πλεονεκτήματα σε ένα ενσύρματο δίκτυο

Τα μειονεκτήματα σε ένα ενσύρματο δίκτυο

Τώρα που έχετε δει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός ενσύρματου δικτύου, θα περιγράψουμε λεπτομερώς ένα ασύρματο δίκτυο στην επόμενη σελίδα.

Η προσέγγιση ασύρματου δικτύου

Το ασύρματο δίκτυο βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε σχέση με το πόσο καιρό το Internet είναι γύρω. Ωστόσο, ήταν μόνο μια έγκυρη επιλογή για τους οικιακούς χρήστες τα τελευταία χρόνια. Το ασύρματο κίνημα στη Βόρεια Αμερική μόλις ξεκίνησε και υπόσχεται πολλά, αλλά είναι πραγματικά οι καλύτερες επιλογές για εμάς; Ίσως μερικά από αυτά τα Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μπορεί να ρίξουν λίγο φως στο θέμα.

Τα πλεονεκτήματα σε ένα "Ασύρματο" Δίκτυο

Τα μειονεκτήματα σε ένα "Ασύρματο" Δίκτυο

Για τον μέσο οικιακό χρήστη, το ενσύρματο δίκτυο είναι η ευνοϊκή ρύθμιση του δικτύου, απλή και οικονομικά αποδοτική. Όμως, όλο και περισσότεροι οικιακοί χρήστες πρέπει να είναι σε θέση να μεταφέρουν τους φορητούς υπολογιστές τους σε μέρη όπου τα καλώδια δικτύου δεν μπορούν να τρέξουν. Ενώ αυτό είναι ιδανικό για ένα επιχειρηματικό δίκτυο, το περιβάλλον στο σπίτι είναι εντελώς διαφορετικό και πρέπει να είναι λιγότερο περιορισμένο.

Η ασύρματη λύση προσφέρει κινητικότητα αλλά με κόστος αξιοπιστίας και εξόδων. Ποιο από τα δύο είναι η καλύτερη επιλογή; Αυτό είναι για εσάς να αποφασίσετε. Για τον εαυτό μου, ωστόσο, θα απολαύσω τη χρήση ασύρματου προσαρμογέα Xbox και Xbox 360 στο σπίτι μου.

Δίκτυο πόρων

Για περισσότερους πόρους στη δικτύωση υπολογιστών και τα οφέλη ενός ενσύρματου δικτύου έναντι ασύρματου δικτύου, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Οδηγού δικτύωσης.