Τι είναι οι απατεώνες παιχνιδιών βίντεο;

Κατανόηση των απατών, των κωδίκων και των αυγών του Πάσχα

Στον κόσμο των ηλεκτρονικών βιντεοπαιχνιδιών, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν εξελιχθεί από το σημείο της βασικής δισδιάστατης δράσης σε πλήρη 3D κόσμους που μπορούν να σμιλευτούν από τους παίκτες.

Ο ρεαλισμός έχει αυξηθεί σε τέτοιο σημείο που πολλές φορές είναι δύσκολο να διακρίνουμε τις διαφορές με μια ματιά ανάμεσα σε μια παραγόμενη εικόνα σε ένα βιντεοπαιχνίδι και το πραγματικό πράγμα. Ωστόσο, ένα πράγμα που παρέμεινε σταθερό στα βιντεοπαιχνίδια είναι οι απατεώνες, οι κωδικοί και τα αυγά του Πάσχα. Αλλά τι ακριβώς είναι;

Τι είναι οι απατεώνες;

Ένας κωδικός εξαπατήσεως είναι ένας συνδυασμός κουμπιών ή ένας κωδικός πρόσβασης που ενεργοποιεί ένα γεγονός ή ένα αποτέλεσμα σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Οι απατεώνες μπορούν να είναι τόσο απλοϊκές όσο η προσθήκη πυρομαχικών σε όπλο, ή η αύξηση της υγείας ενός χαρακτήρα ή η αλλαγή του χαρακτήρα σε έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα.

Ένα αυγό του Πάσχα είναι μια έκπληξη που είναι κρυμμένη μέσα στο παιχνίδι (η ιστορία του πρώτου αυγού του Πάσχα είναι άγνωστη), αλλά οι προγραμματιστές συνεχίζουν να τα προσθέτουν σε παιχνίδια και οι παίκτες φαίνεται να απολαμβάνουν προσκόπους για να τις βρουν.

Τι είναι μια συσκευή εξαπάτησης;

Εκτός από τις απατεώνες που μπορούν να εισαχθούν μέσω ελεγκτή ή πληκτρολογίου, υπάρχουν επίσης συσκευές εξαπατήσει. Αυτά τα κομμάτια του υλικού ή του λογισμικού είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά για να βοηθήσουν τους παίκτες να εισάγουν κωδικούς εξαπατήσει ή να τροποποιήσουν με άλλο τρόπο το περιεχόμενο του παιχνιδιού. Μερικά δημοφιλή παραδείγματα είναι το παιχνίδι Shark, Code Breaker και Action Replay.

Είναι οι κωδικοί εξαπατήσει ασφαλή στη χρήση;

Οι απατεώνες και οι κωδικοί χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως και γενικά είναι απόλυτα ασφαλείς για το σύστημα και το παιχνίδι που χρησιμοποιούν. Η εισαγωγή με μη αυτόματο τρόπο ενός κώδικα εξαπατήσεως κατά την αναπαραγωγή ενός παιχνιδιού θα επιτρέψει απλώς ένα μέρος του ενσωματωμένου κώδικα του παιχνιδιού, έτσι ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα (δηλαδή, αήττητο).

Υπάρχουν φορές, ωστόσο, που ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε προσοχή επιτρέποντας έναν κωδικό εξαπατήσει. Οι κωδικοί εξαπατήσει που απαιτούν τη χρήση αρχείων που μπορούν να ληφθούν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, επειδή μόνο το πρόσωπο που έκανε τον πρόσθετο κώδικα γνωρίζει ακριβώς τι γίνεται όταν χρησιμοποιείτε το αρχείο. Φυσικά, δεν ακούτε πολλές ιστορίες φρίκης σχετικά με μια εξαπάτηση που βλάπτει το σύστημα κάποιου, επομένως είστε πιθανώς ασφαλείς.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση οποιουδήποτε κώδικα, είτε εισάγοντάς τον είτε χρησιμοποιώντας μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα, μπορεί να προκαλέσει ασταθές παιχνίδι. Το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι η αδυναμία σωστού παιχνιδιού. Κάθε φορά που υπάρχει κίνδυνος, είναι συνήθως καθίσταται σαφές στον παίκτη στις ξεχωριστές σελίδες εξαπατήσει.

Τι συστήματα έχουν εξαπατήσει τους κώδικες;

Σχεδόν κάθε σύστημα βιντεοπαιχνιδιών που δημιουργείται μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν εξαπατημένο κώδικα σε μία ή την άλλη μορφή. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων και τίτλων που καλύπτουν τις πιο δημοφιλείς κονσόλες και φορητές συσκευές όπως το PlayStation 3, το Xbox 360 και το PC.