Φόρτιση κινητών τηλεφώνων ασύρματα

01 από 05

Qi-συμβατά κινητά τηλέφωνα

Το επίσημο πεδίο φόρτισης της Nokia. Φωτογραφία © Nokia

Όλο και αυξανόμενος αριθμός νέων smartphone περιλαμβάνει επαγωγικές ή ασύρματες δυνατότητες φόρτισης ως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Τα πρόσφατα τηλέφωνα, όπως το Nokia Lumia 920 , το Nexus 4 και το HTC Droid DNA, μπορούν να φορτιστούν χωρίς καλώδιο. Αλλά τι γίνεται αν έχετε ένα smartphone που δεν διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό; Είστε προορισμένοι να συνδεθείτε στην τροφοδοσία ρεύματος μέχρι την επόμενη αναβάθμιση; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τον καλύτερο τρόπο χρήσης ασύρματων μαξιλαριών φόρτισης, καθώς και τρόπους για τη συμβατότητα ορισμένων τηλεφώνων qi , ακόμη και αν δεν διαθέτουν την τεχνολογία που υπάρχει μέσα τους.

Πολλές από τις συσκευές που είναι συμβατές με Qi στην αγορά θα διαθέτουν επίσημα μαξιλάρια φόρτισης για αυτούς. Εάν ήσασταν τυχερός, ένα από αυτά τα μαξιλάρια θα μπορούσε ακόμη και να συμπεριληφθεί δωρεάν όταν αγοράσατε το τηλέφωνο. Εάν όχι, θα μπορείτε να βρείτε το επίσημο προϊόν στους ιστότοπους του κατασκευαστή, καθώς και σε μερικούς από τους μεγάλους ιστότοπους μεταφορέων ( Verizon , Vodafone κ.λπ.)

Το επίσημο προϊόν για το ακουστικό σας είναι συχνά το καλύτερο στοίχημα, αλλά υπάρχουν πολυάριθμα μαξιλάρια φόρτισης τρίτου μέρους Qi διαθέσιμα αν ψάχνετε για μια φθηνότερη επιλογή. Μερικά μαξιλάρια μπορούν να φορτίζουν και δύο συσκευές την ίδια στιγμή. Η Energizer, μεταξύ άλλων, παράγει ένα μαξιλάρι φόρτισης διπλής συσκευής . Όποια επιλογή θέλετε να επιλέξετε, ο τρόπος που τα χρησιμοποιείτε με συμβατό ακουστικό παραμένει ο ίδιος.

02 του 05

Χρησιμοποιώντας ένα πλαίσιο φόρτισης

Φωτογραφία © Russell Ware

Το μαξιλάρι φόρτισης θα αποτελείται συνήθως από δύο μόνο εξαρτήματα: το ίδιο το μαξιλάρι και ένα ξεχωριστό τροφοδοτικό. Συνδέστε τον προσαρμογέα στην υποδοχή της βάσης φόρτισης, τοποθετήστε το επίθεμα σε μια επίπεδη και σταθερή επιφάνεια και συνδέστε τον προσαρμογέα στην παροχή ρεύματος.

Ανάλογα με το μαξιλάρι φόρτισης που διαθέτετε, μπορεί να δείτε ένα φως τροφοδοσίας ή δεν μπορείτε να το κάνετε. Πολλά ασύρματα μαξιλάρια φόρτισης έχουν ένα φως που ανάβει μόνο όταν φορτίζεται ένα τηλέφωνο, ενώ άλλα έχουν ένα φως για να υποδείξουν ισχύ και ένα άλλο για να δείχνει τη φόρτιση.

03 του 05

Φόρτιση του τηλεφώνου σας

Φωτογραφία © Russell Ware

Τοποθετήστε το τηλέφωνο συμβατό με Qi στο επίθεμα, με την οθόνη στραμμένη προς τα επάνω. Αν υπάρχει λογότυπο Qi στο μαξιλάρι, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι τοποθετημένο κεντρικά πάνω του. Εάν το τηλέφωνο είναι τοποθετημένο σωστά, η φωτεινή ένδειξη του πληκτρολογίου ανάβει ή αναβοσβήνει, δείχνοντας ότι το τηλέφωνο είναι φορτισμένο. Τα περισσότερα τηλέφωνα θα εμφανίζουν επίσης μια ειδοποίηση στην οθόνη για να σας ενημερώσουν ότι χρεώνονται ασύρματα.

Αξίζει να θυμάστε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, η φόρτιση σε ένα ασύρματο μαξιλάρι φόρτισης θα είναι πιο αργή από ό, τι αν φορτιστεί χρησιμοποιώντας ένα κανονικό καλώδιο συνδεδεμένο στο τηλέφωνό σας. Είναι επίσης φυσιολογικό το μαξιλάρι και το τηλέφωνο να είναι ελαφρώς ζεστά στην αφή κατά τη φόρτιση.

04 του 05

Θήκες προσαρμογέα Qi

Φωτογραφία © qiwirelesscharging

Εάν το τηλέφωνό σας δεν έχει ενσωματωμένη την τεχνολογία Qi, ενδέχεται να μπορείτε να το προσαρμόσετε για να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο φόρτισης χρησιμοποιώντας μια θήκη προσαρμογέα Qi . Ορισμένα τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 4 και 4S, μερικά κινητά τηλέφωνα BlackBerry και ορισμένα από τα μοντέλα Samsung Galaxy, μπορούν να εξοπλιστούν με μια θήκη που περιέχει ένα τσιπ Qi.

Αυτές οι περιπτώσεις θα είναι συνήθως ελαφρώς ογκώδεις από τις κανονικές περιπτώσεις τηλεφώνου καθώς πρέπει να περιλαμβάνουν το τσιπ και μια μέθοδο σύνδεσης με τη θύρα micro USB (ή άλλου τύπου σύνδεσης) στο τηλέφωνο.

05 του 05

Προσαρμογείς Galaxy S3

Φωτογραφία © Russell Ware

Εάν διαθέτετε ένα Samsung Galaxy S3 , υπάρχει μια ελαφρώς πιο κομψή λύση στο πρόβλημα της μη ενσωμάτωσης του Qi. Με αυτό το τηλέφωνο, είναι δυνατό να αγοράσετε ένα ανταλλακτικό πίσω κάλυμμα που έχει ενσωματωμένο το τσιπ Qi. ελαφρώς ογκώδες από το τυπικό πίσω κάλυμμα, αλλά όχι πολύ.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια κάρτα ασύρματης φόρτισης που περιέχει το τσιπ Qi, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τη μπαταρία του Galaxy. Οι μεταλλικές επαφές που προεξέχουν από την κάρτα συνδέονται με έναν ακροδέκτη δίπλα από την μπαταρία στο S3. Η χρήση αυτής της μεθόδου σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα ογκώδες πίσω κάλυμμα.