Συχνές ερωτήσεις συμβολαίου υπηρεσιών: Μεταφορά φορέων κινητής τηλεφωνίας

Ερώτηση: Συχνές ερωτήσεις συμβολαίων παροχής υπηρεσιών: Τι γίνεται αν θέλω να μεταβιβάσω πλοίο κινητής τηλεφωνίας;

Η έμπνευση για αυτό το άρθρο σχετικά με ένα συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών προκλήθηκε από το μυστικό του μύθου του ταξιδιού του Susan Breslow Sardone. Αναρωτιέται αυτό το ερώτημα: "Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι ακυρώνομαι το συμβόλαιο που έληξε πριν μου ανανεώσει αλλά σε αρκετό χρόνο για να μεταβεί σε άλλο μεταφορέα;"

Απάντηση: Η πτώση του κινητού τηλεφώνου δεν είναι πάντα απλή. Στην πραγματικότητα, ο φορέας κινητής τηλεφωνίας σας έχει κάθε κίνητρο να το κάνει όσο πιο ελκυστικό για σας. Ενώ είναι πάντα το προνόμιό σας, θα πρέπει να εξετάσετε τον αντίκτυπο της εναλλαγής και την καλύτερη στιγμή για να το κάνετε αυτό.

Εάν είστε αναγκασμένοι να κάνετε το άλμα πριν από τη σύναψη της σύμβασης παροχής υπηρεσιών, αναμένετε να πληρώσετε μια εχθρική ποινή. Ένα τέτοιο " τέλη τερματισμού της σύμβασης " συνήθως κοστίζει $ 150 έως $ 200. Αυτή η συνέπεια είναι συχνά αρκετή για να κάνει κάποιος να περιμένει ποιος θέλει να αλλάξει.

Αν ενδιαφέρεστε να αποφύγετε το σενάριο "δεν το βλέπω να πηγαίνετε, αλλά αν θέλετε, εδώ είναι ένα σπάνιο αποστολή" σενάριο, καθορίστε πρώτα την ημερομηνία λήξης της σύμβασής σας. Παρόλο που αυτό ασφαλώς είναι προφανές, δεν ήταν τόσο εύκολο να το διακρίνεις όπως είναι τώρα.

Πολλοί μεταφορείς κινητής τηλεφωνίας σας επιτρέπουν να συνδεθείτε στον online λογαριασμό συνδρομητή σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτή την ημερομηνία με ένα απλό κλικ του ποντικιού. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε ή δεν μπορείτε να το βρείτε, επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών και θα το αναζητήσουν. Παρεμπιπτόντως, πολλά σχέδια εξυπηρέτησης έρχονται με όρους ενός ή δύο ετών.

Τα γεγονότα για την ανανέωση

Η ερώτηση της Σούζαν είναι μεγάλη, επειδή φτάνει στην καρδιά ενός θέματος που συχνά παρεξηγείται: ανανέωση . Στην πραγματικότητα, πολλές συμβάσεις παροχής υπηρεσιών δεν ανανεώνονται αυτόματα. Εάν η δική σας δεν είναι στο μεταφορέα σας, θα πάτε στην κυτταρική υπηρεσία la-la γη και να γίνει ένας πελάτης μήνα-μήνα.

Αν συμβαίνει αυτό στον μεταφορέα σας, περιμένετε μέχρι να φτάσει η ώρα σας και τότε είστε ελεύθερος να φύγετε χωρίς ποινές. Πολλοί μεταφορείς, ωστόσο, θα είναι προληπτικοί για να σας διαβεβαιώσουν ότι δεν εισάγετε γη από μήνα σε μήνα , προσφέροντάς σας κίνητρα για ανανέωση. Δεν είναι ασυνήθιστο να λάβετε πίστωση υπηρεσίας αξίας 50 $ ανά γραμμή αν επιλέξετε να ανανεωθείτε.

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι συχνά αποφεύγουν το ζήτημα της ανανέωσης εξ ολοκλήρου επειδή μια ενέργεια στη διαδικασία αναγκάζει τη σύμβαση να περιστρέφεται. Θυμηθείτε την τελευταία φορά που αλλάξατε τα σχέδια υπηρεσιών και παρέμεινα στον τρέχοντα πάροχο υπηρεσιών σας; Ναι! Σας πήρε τότε. Σχεδόν σίγουρα ξεκινήσατε εκ νέου τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών.

Οπότε δεν ξεφεύγουμε και απαντάμε με σαφήνεια στην ερώτηση της Susan, ας την ρωτήσουμε ξανά και να απαντήσουμε σε τέσσερα απλά βήματα σύμφωνα με το σενάριό της: "Πώς μπορώ να σιγουρευτώ ότι ακυρώω το συμβόλαιο που λήγει πριν μου ανανεώσει αλλά σε αρκετό χρόνο για να μεταβείτε σε άλλο φορέας?"

  1. Κατ 'αρχάς, καθορίστε πότε λήγει η σύμβαση παροχής υπηρεσιών.
  2. Δεύτερον, καθορίστε την πρόωρη λήξη της σύμβασης και αποφασίστε εάν θέλετε ή όχι να την πληρώσετε. Αυτό θα τελικά αποφασίσει όταν φύγετε.
  3. Τρίτον, καθορίστε εάν θα ανανεωθείτε αυτόματα. Εάν όχι, θα πάτε μήνα σε μήνα και είστε ελεύθεροι να φύγετε από την ημέρα που η σύμβασή σας δεν έχει καμία αντίδραση. Αν ναι, βεβαιωθείτε ότι καλέσατε τον μεταφορέα σας και ενημερώστε τον για το ότι φεύγετε. Αναμείνετε να "πουλήσετε" για να μείνετε με διάφορα κίνητρα. Εάν αποφασίζετε ακόμα να πηδήσετε πλοίο, ενημερώστε το μέσα σε ένα χρονικό παράθυρο ενός μηνός, ώστε να μπορείτε να πληρώσετε τον τελικό λογαριασμό σας και να διασώσετε τους δεσμούς καθαρά.
  4. Όταν είστε έτοιμοι να μεταβείτε, απλά μεταβείτε! Θα χρειαστεί μόνο μια ώρα ή δύο για να ζήσετε με το νέο σας μεταφορέα πολύ όπως ακριβώς κάνατε με την προηγούμενη εταιρεία σας.

Τελική συμβουλή

Ως ανταγωνιστικό κίνητρο για να αφήσετε τον σημερινό σας μεταφορέα, ορισμένες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα "εξαγοράσουν" την υπάρχουσα σύμβαση παροχής υπηρεσιών καταβάλλοντας την πρόωρη αποζημίωση τερματισμού για εσάς!

Για παράδειγμα, η Credo Mobile (η οποία μεταπωλεί υπηρεσία στο δίκτυο της Sprint) θα πληρώσει έως και τα 200 δολάρια για να σας προκαλέσει νέο πελάτη, ακόμη και αν σημαίνει ότι θα φύγετε ενώ βρίσκεστε υπό σύμβαση αλλού.