Αποφύγετε τα τέλη τερματισμού στις συμβάσεις κινητής τηλεφωνίας

Θέλετε να αλλάξετε ασύρματο μεταφορέα; Μπορείτε να έχετε εκατοντάδες με αυτές τις συμβουλές και κόλπα

Ασύρματοι μεταφορείς θέλουν να σας κρατήσουν ... για πάντα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς - Verizon, AT & T και Sprint - απαιτούν σύμβαση. Εάν είστε ποτέ δυσαρεστημένοι με την υπηρεσία και θέλετε να φύγετε πριν από τη λήξη της σύμβασης, θα χρεωθείτε ένα βαρύ τέλη τερματισμού (ETF). Αυτό, λένε, χρησιμοποιείται για την επιδότηση του χαμηλότερου κόστους του κινητού τηλεφώνου που αγοράζετε. Εάν θέλετε να αλλάξετε και δεν θέλετε να πληρώσετε ένα τέλος τερματισμού, ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό.

01 από 05

Ανταλλάξτε τη σύμβασή σας με κάποιον άλλο

CellSwapper. Screenshot από την Melanie Pinola

Θέλετε να βγείτε από τη σύμβασή σας. Κάποιος που χρησιμοποιεί διαφορετική ασύρματη υπηρεσία θέλει να ρίξει τον παροχέα του / της. Είναι μια κατάσταση win-win-win (για εσάς και αυτό το άτομο και ο πάροχος ασύρματων υπηρεσιών εξακολουθεί να λαμβάνει τις μηνιαίες πληρωμές). Μπορείτε να ανταλλάξετε τη σύμβασή σας με κάποιον άλλο σε έναν από τους διάφορους ιστότοπους, όπως το Cellswapper, το TradeMyCellular και το CellTrade.

02 του 05

Αναφορά παραβιαζόμενων Όρων Παροχής Υπηρεσιών

Όροι παροχής υπηρεσιών. Rosenfeld Media

Οι περίπλοκοι και συνεχώς μεταβαλλόμενοι όροι παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας μπορεί να είναι χρήσιμοι σε μια τέτοια κατάσταση. Όπως αναφέρει η σύμβασή σας, εάν η εταιρεία αποτύχει ή παραβιάσει οποιονδήποτε από τους όρους της σύμβασης, θα μπορούσατε να έχετε το δικαίωμα να φύγετε - χωρίς να καταβάλετε την πρόωρη αποζημίωση τερματισμού. Για παράδειγμα, όταν η Verizon Wireless έκανε μια αλλαγή από $ 0.13 σε $ 0.16 για το "ρυθμιστικό τέλος", αυτή ήταν μια "υλική δυσμενή αλλαγή της σύμβασης", η οποία ακυρώνει την ισχύουσα σύμβαση αν δεν συμφωνείτε με αυτήν, αναφέρει ο καταναλωτής . Θα χρειαστεί να παρακολουθείτε αυτές τις (ακόμη και μικρές) αλλαγές στη σύμβασή σας για να μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό.

03 του 05

Καταγγέλλετε την κακή υπηρεσία

Ομοίως, αν καλέσετε την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών λέγοντας ότι δεν μπορείτε να πάρετε αξιοπρεπή κάλυψη στην περιοχή σας, ίσως να είστε σε θέση να βγείτε από το ETF. Μετά από όλα, ο πάροχος ασύρματων επικοινωνιών δεν διατηρεί το τέλος της σύμβασης. Αυτό δεν λειτουργεί πάντα, καθώς ο μεταφορέας θα μπορούσε απλώς να αναφερθεί στους χάρτες κάλυψης ως απόδειξη ή να στείλει κάποιον που θα δοκιμάσει στην περιοχή σας (και από τον νόμο του Murphy, θα λειτουργήσει γι 'αυτούς).

04 του 05

Ο νέος πάροχος ασύρματου δικτύου σας πληρώνει το ETF

Είστε VIP σε ασύρματους παρόχους, που θέλουν να κλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους συνδρομητές από άλλους μεταφορείς. Αυτό σημαίνει ότι συχνά θα βρείτε προσφορές παροχής κινήτρων για να μεταβείτε, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής για την πρόωρη αποζημίωση τερματισμού. Η T-Mobile και η AT & T, είναι γνωστό ότι προσφέρουν χρήματα για τους χρήστες που μεταβαίνουν σε αυτά.

Ένας από τους λιγότερο δαπανηρούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας, η Ting, μπορεί να αποζημιώσει τις πρόωρες αποζημιώσεις τερματισμού έως και 75 $ ανά συσκευή (ή 25% έκπτωση από το τέλος πρόωρης τερματισμού). Δεν είναι 100% και δεν θα καλύψει ολόκληρο το ETF, αλλά αξίζει κάτι.

05 του 05

Κάντε το ETF λιγότερο επιζήμιο

Εάν καμία από τις παραπάνω εργασίες, δοκιμάστε μία από αυτές τις συμβουλές, για να πάρει τουλάχιστον το δάγκωμα από το ακριβό τέλους διακοπής: