Δωρεάν λογισμικό Windows για να καταστήσει τον υπολογιστή πιο προσβάσιμο

Το Εργαστήριο Ομιλίας και Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών δημιούργησε έναν ηλεκτρονικό κατάλογο όπου τα άτομα με αναπηρία μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν λογισμικό Windows για να καταστήσουν πιο εύκολο τον υπολογιστή τους. Το εργαστήριο έχει εγκαταστήσει και δοκιμάσει πάνω από 160 εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν λογισμικού φωνής και κειμένου και ομιλίας.

Το λογισμικό αναπηρίας χωρίζεται σε 5 κατηγορίες τεχνολογίας:

  1. Τύφλωση
  2. Αναπηρία κινητήρα
  3. Χαμηλή όραση
  4. Ακρόαση
  5. Διαταραχή του λόγου

Κάθε καταχώρηση περιλαμβάνει το όνομα προγραμματιστή, τον αριθμό έκδοσης, μια περιγραφή, τις απαιτήσεις συστήματος, πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση, τις ρυθμίσεις και τις λήψεις (συμπεριλαμβανομένων εσωτερικών και εξωτερικών συνδέσεων) και ένα στιγμιότυπο οθόνης.

Ο ιστότοπος παρέχει τρεις τρόπους για την αναζήτηση εφαρμογών: με την κατηγορία της βοηθητικής τεχνολογίας, τον τύπο της αναπηρίας ή με την αλφαβητική καταχώριση. Ακολουθούν τα προφίλ των εννέα δωρεάν προγράμματα.

Αιτήσεις για κωφούς & amp; Σκληροί φοιτητές ακοής

ooVoo

Η ooVoo είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικών επικοινωνιών που υποστηρίζει συνομιλίες με κείμενο, βιντεοκλήσεις και τυπικές τηλεφωνικές κλήσεις δημόσιου δικτύου με προπληρωμένο λογαριασμό. Οι χρήστες μπορούν επίσης να καταγράφουν και να στέλνουν αρχεία βίντεο και να συνδέονται με χρήστες που δεν είναι χρήστες του ooVoo μέσω του Internet Explorer. Απαιτείται εγγραφή χρήστη.

Εφαρμογές για τη μάθηση των μαθητών με ειδικές ανάγκες

MathPlayer

Το MathPlayer ενισχύει τον Internet Explorer για την καλύτερη εμφάνιση της μαθηματικής σημείωσης. Το μαθηματικό που εμφανίζεται στις ιστοσελίδες γράφεται στη γλώσσα μαθηματικής σήμανσης (MathML). Όταν χρησιμοποιείται με τον Internet Explorer, το MathPlayer μετατρέπει το περιεχόμενο MathML σε τυποποιημένη μαθηματική μνεία, όπως θα βρεθεί σε ένα εγχειρίδιο. Το MathPlayer επιτρέπει στους χρήστες να αντιγράφουν και να μεγεθύνουν τις εξισώσεις ή να τις ακούν να διαβάζουν δυνατά μέσω κειμένου σε ομιλία. Η εφαρμογή απαιτεί Internet Explorer 6.0 ή νεότερη έκδοση.

Ultra HAL ανάγνωσης κειμένου σε ομιλία

Ο Αναγνώστης κειμένου σε ομιλία Ultra Hal διαβάζει τα έγγραφά σας δυνατά. Οι χρήστες μπορούν από μια ποικιλία φωνών ανάγνωσης. Ο αναγνώστης οθόνης επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν αντίγραφα και να ανοίγουν αρχεία κειμένου. Πατήστε "Διαβάστε όλα" για να ακούσετε τα πλήρη έγγραφα που διαβάζονται δυνατά. Εκείνοι με χαμηλή όραση μπορούν επίσης να διαβάσουν μαζί. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να διαβάσει τι αντιγράφεται στο πρόχειρο και να αποθηκεύει το κείμενο ως αρχείο WAV και να διαβάζει όλα τα μενού και τα παράθυρα διαλόγου των Windows.

Εφαρμογές για τυφλούς και μαθητές με προβλήματα όρασης

Εγκαταστήρας NVDA http://www.nvaccess.org/

Η πρόσβαση μη οπτικών επιτραπέζιων υπολογιστών (NVDA) είναι ένας ελεύθερος αναγνώστης οθόνης με βάση τα Windows που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πρόσβαση σε υπολογιστές σε τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης. Η ενσωματωμένη συσκευή σύνθεσης ομιλίας της NVDA επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με όλα τα λειτουργικά συστήματα των Windows. Οι βασικές εφαρμογές που υποστηρίζει το NVDA περιλαμβάνουν τον Internet Explorer, τον Mozilla Firefox, το Outlook Express και τον Microsoft Calculator, Word και Excel. Μια φορητή έκδοση του NVDA είναι επίσης διαθέσιμη.

Multimedia Calculator.Net

Ο υπολογιστής πολυμέσων εμφανίζει μια ηλεκτρονική αριθμομηχανή που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν ποια κουμπιά λειτουργιών θα εμφανιστούν. Οι αριθμοί εμφανίζονται σε διαφορετικό χρώμα από τα πλήκτρα λειτουργιών για τη βελτίωση της ανάλυσης. Η αριθμομηχανή έχει 21 ψηφία. Οι ρυθμίσεις επιτρέπουν στους χρήστες να ακούνε κάθε κουδούνισμα που ομιλείται δυνατά και να αναστρέφουν τη διάταξη αριθμών.

Μεγανοποιητικό δείκτη

Ο Μεγεθυντικός Τοίχος είναι ένας μεγεθυντικός φακός που ενεργοποιείται με το ποντίκι και διευρύνει μια κυκλική περιοχή στην οθόνη του υπολογιστή. Ο χρήστης μετακινεί πρώτα έναν εικονικό φακό με το ποντίκι πάνω από την περιοχή που επιθυμεί να μεγεθύνει. Έπειτα βάζουν τον δρομέα μέσα στον κύκλο και κάντε κλικ σε οποιοδήποτε κουμπί του ποντικιού. Τα πάντα μέσα στον κύκλο μεγεθύνονται. ο κέρσορας είναι στερεωμένος στη θέση του. Οποιαδήποτε ενέργεια ποντικιού που ένας χρήστης παίρνει στη συνέχεια μέσα στον μεγεθυνμένο κύκλο επιστρέφει το Μεγεθυντικό Μεγέθυνσης στο αρχικό του μέγεθος.

Αιτήσεις για φοιτητές με προβλήματα κινητικότητας

Γωνιακό ποντίκι

Το γωνιακό ποντίκι βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και την ευκολία του ποντικιού των Windows που δείχνει για άτομα με μειωμένες κινητικές δεξιότητες. Η εφαρμογή εκτελείται στο παρασκήνιο. Το γωνιακό ποντίκι είναι "στόχος-αγνωστικός:" προσαρμόζει συνεχώς το κέρδος της οθόνης ελέγχου (CD) με βάση την κίνηση του ποντικιού. Όταν το ποντίκι κινείται ευθεία, κινείται γρήγορα. Αλλά όταν το ποντίκι διορθώνει απότομα, συχνά κοντά σε στόχους, επιβραδύνει, καθιστώντας τους στόχους πιο εύκολο να επιτευχθεί.

Λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας Tazti

Το λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας Tanzi επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν εφαρμογές και να περιηγούνται στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές. Η Tanzi δημιουργεί ένα φωνητικό προφίλ για κάθε χρήστη, επιτρέποντας ταυτόχρονη χρήση από πολλούς ανθρώπους. Η κατάρτιση του προγράμματος με την ανάγνωση κειμένων αυξάνει την αποδοτικότητα. Οι χρήστες δεν μπορούν να αλλάξουν προεπιλεγμένες εντολές του Tanzi, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν πρόσθετες εντολές και να παρακολουθήσουν την απόδοσή τους.

ITHICA

Το πλαίσιο ITHACA επιτρέπει στους προγραμματιστές και τους ολοκληρωτές λογισμικού να δημιουργήσουν βοηθήματα αύξησης και εναλλακτικής επικοινωνίας (AAC) με βάση υπολογιστή. Τα στοιχεία ITHICA περιλαμβάνουν σύνολα επιλογής λέξεων και συμβόλων, συντάκτες μηνυμάτων, συνθετικό αναλυτή, λειτουργίες σάρωσης και βάση δεδομένων συμβολικής γλώσσας.