GIMP Animated GIF Tutorial

Πώς να δημιουργήσετε ένα κινούμενο GIF με GIMP

Το GIMP είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό λογισμικό που θεωρεί ότι είναι δωρεάν. Ειδικά οι σχεδιαστές ιστοσελίδων μπορεί να είναι ευγνώμονες για την ικανότητά τους να παράγουν απλά animated GIF.

Τα κινούμενα GIF είναι απλά κινούμενα γραφικά που θα δείτε σε πολλές ιστοσελίδες και, ενώ είναι πολύ λιγότερο εξελιγμένα από τα κινούμενα σχέδια Flash , είναι πολύ απλά να τα παραγάγετε από οποιονδήποτε έχει μια βασική κατανόηση του GIMP.

Τα παρακάτω βήματα δείχνουν ένα απλό animation μεγέθους διαδικτυακού banner χρησιμοποιώντας μερικά βασικά γραφικά, κάποιο κείμενο και ένα λογότυπο.

01 από 09

Ανοίξτε ένα νέο έγγραφο

Σε αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσω το GIMP για να δημιουργήσω ένα πολύ βασικό κινούμενο GIF web banner. Έχω επιλέξει το προκαθορισμένο πρότυπο του Web banner common 468x60 . Για την κινούμενη εικόνα, μπορείτε να επιλέξετε ένα προκαθορισμένο μέγεθος ή να ορίσετε προσαρμοσμένες ιδιότητες ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε την τελική κινούμενη εικόνα.

Το κινούμενο πλάνο μου θα αποτελείται από επτά καρέ και κάθε καρέ θα παριστάνεται από ένα μεμονωμένο στρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι το τελευταίο μου αρχείο GIMP θα έχει επτά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του φόντου.

02 του 09

Ορίστε το πλαίσιο πρώτο

Θέλω να αρχίσω το animation μου με ένα κενό χώρο, ώστε να μην κάνω αλλαγές στο πραγματικό στρώμα Background που είναι ήδη απλά λευκό.

Ωστόσο, πρέπει να αλλάξω το όνομα του στρώματος στην παλέτα " Επίπεδα ". Κάντε δεξί κλικ στο στρώμα φόντου στην παλέτα και επιλέξτε Επεξεργασία ιδιοτήτων στρώματος . Στο παράθυρο διαλόγου " Επεξεργασία ιδιοτήτων στρώματος" που ανοίγει, προσθέτω (250ms) στο τέλος του ονόματος του στρώματος. Αυτό ορίζει το χρονικό διάστημα που θα εμφανίζεται αυτό το πλαίσιο στην κινούμενη εικόνα. Το ms αντιπροσωπεύει χιλιοστά του δευτερολέπτου και κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου είναι ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Αυτό το πρώτο πλαίσιο θα εμφανιστεί για ένα τέταρτο του δευτερολέπτου.

03 του 09

Ορίστε το δεύτερο πλαίσιο

Θέλω να χρησιμοποιήσω ένα γραφικό αποτύπωμα για αυτό το πλαίσιο, έτσι πηγαίνω στο File > Open as Layers και επιλέγω το αρχείο γραφικών μου. Αυτό τοποθετεί το αποτύπωμα σε ένα νέο στρώμα το οποίο μπορώ να τοποθετήσω όπως απαιτείται χρησιμοποιώντας το εργαλείο μετακίνησης . Όπως και με το στρώμα φόντου, πρέπει να μετονομάσω το στρώμα για να αντιστοιχίσει τον χρόνο εμφάνισης του πλαισίου. Σε αυτή την περίπτωση, έχω επιλέξει 750ms.

Σημείωση: Στην παλέτα " Επίπεδα ", η νέα προεπισκόπηση επιπέδου εμφανίζεται να εμφανίζει ένα μαύρο φόντο γύρω από το γραφικό, αλλά στην πραγματικότητα αυτή η περιοχή είναι διαφανής.

04 του 09

Τοποθετήστε τα πλαίσια 3, 4 και 5

Τα επόμενα τρία πλαίσια είναι περισσότερα αποτυπώματα που θα περπατήσουν στο banner. Αυτά εισάγονται με τον ίδιο τρόπο όπως το δεύτερο πλαίσιο, χρησιμοποιώντας το ίδιο γραφικό και άλλο γραφικό για το άλλο πόδι. Όπως και πριν ο χρόνος έχει οριστεί σε 750ms για κάθε καρέ.

Κάθε ένα από τα επίπεδα αποτύπωσης χρειάζεται ένα λευκό φόντο, έτσι ώστε μόνο ένα πλαίσιο να είναι πάντα ορατό - επί του παρόντος, το καθένα έχει ένα διαφανές υπόβαθρο. Μπορώ να το κάνω αυτό δημιουργώντας ένα νέο στρώμα αμέσως κάτω από ένα στρώμα αποτυπώματος, γεμίζοντας το νέο στρώμα με άσπρο και στη συνέχεια κάνοντας δεξί κλικ στο στρώμα αποτυπώματος και πατώντας το μείγμα συγχώνευσης .

05 του 09

Ορίστε το πλαίσιο έξι

Αυτό το πλαίσιο είναι μόνο ένα κενό πλαίσιο γεμάτο με λευκό που θα δώσει την εμφάνιση του τελικού αποτυπώματος να εξαφανίζεται πριν εμφανιστεί το τελευταίο πλαίσιο. Έχω ονομάσει αυτό το διάστημα Interval και έχουν επιλέξει να έχει αυτή την οθόνη για μόλις 250ms. Δεν χρειάζεται να ονομάζετε στρώματα, αλλά μπορεί να γίνει ευκολότερη η επεξεργασία των αρχείων σε στρώματα.

06 του 09

Ορίστε το πλαίσιο επτά

Αυτό είναι το τελευταίο πλαίσιο και εμφανίζει κάποιο κείμενο μαζί με το λογότυπο του About.com. Το πρώτο βήμα εδώ είναι να προσθέσετε ένα άλλο στρώμα με λευκό φόντο.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώ το εργαλείο κειμένου για να προσθέσετε το κείμενο. Αυτό ισχύει για ένα νέο στρώμα, αλλά θα ασχοληθώ με αυτό μόλις προσθέσω το λογότυπο, το οποίο μπορώ να κάνω με τον ίδιο τρόπο που πρόσθεσα τα γραφικά του αποτυπώματος νωρίτερα. Όταν τα τακτοποιήσω όπως το επιθυμεί, μπορώ να χρησιμοποιήσω τη Συγχώνευση κάτω για να συνδυάσω το λογότυπο και τα στρώματα κειμένου και στη συνέχεια να συγχωνεύσω αυτό το συνδυασμένο στρώμα με το λευκό στρώμα που είχε προστεθεί προηγουμένως. Αυτό παράγει ένα μόνο στρώμα που θα αποτελέσει το τελικό πλαίσιο και επέλεξα να το εμφανίσω για 4000ms.

07 του 09

Δείτε το Animation

Πριν από την αποθήκευση του κινούμενου GIF, το GIMP έχει την επιλογή να το προεπισκοπήσει σε δράση πηγαίνοντας στο στοιχείο Filters > Animation > Playback . Αυτό ανοίγει ένα παράθυρο προεπισκόπησης με αυτονόητα κουμπιά για την αναπαραγωγή της κινούμενης εικόνας.

Εάν κάτι δεν φαίνεται σωστό, μπορεί να τροποποιηθεί σε αυτό το σημείο. Διαφορετικά, μπορεί να αποθηκευτεί ως animated GIF.

Σημείωση: Η ακολουθία κινουμένων σχεδίων έχει ρυθμιστεί με τη σειρά που στοιβάζονται τα στρώματα στην παλέτα των επιπέδων , ξεκινώντας από το φόντο ή το χαμηλότερο στρώμα και δουλεύοντας προς τα πάνω. Αν η κινούμενη εικόνα σας παίζει εκτός σειράς, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε τη σειρά των επιπέδων σας, κάνοντας κλικ σε ένα στρώμα για να επιλέξετε και χρησιμοποιώντας τα επάνω και κάτω βέλη στην κάτω γραμμή της παλέτας Layers για να αλλάξετε τη θέση της.

08 από 09

Αποθηκεύστε το κινούμενο GIF

Η αποθήκευση ενός κινούμενου GIF είναι μια αρκετά απλή άσκηση. Πρώτα, μεταβείτε στο Αρχείο > Αποθήκευση αντιγράφου και δώστε στο αρχείο σας ένα σχετικό όνομα και επιλέξτε το σημείο όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο σας. Πριν πατήσετε Save , κάντε κλικ στο Select File Type (Επιλογή επέκτασης) προς τα κάτω αριστερά και, από τη λίστα που ανοίγει, επιλέξτε την εικόνα GIF . Στο παράθυρο διαλόγου Εξαγωγή αρχείου που ανοίγει, κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής Αποθήκευση ως κινούμενη εικόνα και κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή . Εάν λάβετε μια προειδοποίηση σχετικά με τα στρώματα που εκτείνονται πέρα ​​από τα πραγματικά περιγράμματα της εικόνας, κάντε κλικ στο κουμπί Περικοπή .

Αυτό θα οδηγήσει τώρα στο παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως GIF με μια ενότητα των Επιλογών Animated GIF . Μπορείτε να τα αφήσετε στις προεπιλογές τους, αν και θέλετε μόνο να αναπαράγεται μια κινούμενη εικόνα, θα πρέπει να καταργήσετε την επιλογή του Loop forever .

09 του 09

συμπέρασμα

Τα βήματα που εμφανίζονται εδώ θα σας δώσουν τα βασικά εργαλεία για να δημιουργήσετε τα δικά σας απλά κινούμενα σχέδια, χρησιμοποιώντας διαφορετικά μεγέθη γραφικών και εγγράφων. Ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά βασικό από την άποψη της κίνησης, είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία που μπορεί να επιτύχει οποιοσδήποτε με βασικές γνώσεις του GIMP. Τα κινούμενα GIF μάλλον ξεπερνούν τώρα το κύρος τους, ωστόσο, με λίγη σκέψη και προσεκτικό σχεδιασμό, μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή αποτελεσματικών κινούμενων στοιχείων πολύ γρήγορα.