Πώς να επεξεργαστείτε κείμενο στο Pixelmator

Επισκόπηση των Εργαλείων επεξεργασίας κειμένου στο Pixelmator

Εάν είστε νέοι στη χρήση του Pixelmator, αυτό το κομμάτι θα σας βοηθήσει να καταλάβετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας κειμένου σε αυτόν τον επεξεργαστή εικόνων. Το Pixelmator είναι ένας κομψός και καλά εξοπλισμένος επεξεργαστής εικόνων που παράγεται αποκλειστικά για χρήση σε Apple Macs που εκτελούν λειτουργικό σύστημα OS X. Δεν έχει το πρωτογενές γκρεμό του Adobe Photoshop ή GIMP , αλλά είναι σημαντικά φθηνότερο από το προηγούμενο και προσφέρει πολύ πιο συνεπή εμπειρία χρήστη OS X από το τελευταίο.

01 από 05

Πότε πρέπει να εργαστείτε με το κείμενο στο Pixelmator;

Ενώ οι επεξεργαστές εικόνων όπως το Pixelmator είναι πραγματικά σχεδιασμένοι για να δουλεύουν με εικόνες και άλλα αρχεία που βασίζονται σε ράστερ, υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη για την προσθήκη κειμένου σε τέτοια αρχεία.

Πρέπει να τονίσω ότι το Pixelmator δεν έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με μεγάλα σώματα κειμένου. Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες από επικεφαλίδες ή σύντομες παρατηρήσεις, τότε άλλες δωρεάν εφαρμογές, όπως το Inkscape ή το Scribus , μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για τους σκοπούς σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε το τμήμα γραφικών του σχεδίου σας στο Pixelmator και στη συνέχεια να το εισαγάγετε σε Inkscape ή Scribus ειδικά για να προσθέσετε το στοιχείο κειμένου.

Πρόκειται να τρέξω με τον τρόπο με τον οποίο το Pixelmator επιτρέπει στους χρήστες να δουλεύουν με μικρά ποσά κειμένου, χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου Επιλογές εργαλείου και το παράθυρο διαλόγου Γραμματοσειρές του OS X.

02 του 05

Εργαλείο κειμένου Pixelmator

Το εργαλείο κειμένου στο Pixelmator επιλέγεται κάνοντας κλικ στο εικονίδιο T στην παλέτα εργαλείων - μεταβείτε στην προβολή > Εμφάνιση εργαλείων αν η παλέτα δεν είναι ορατή. Όταν κάνετε κλικ στο έγγραφο, εισάγεται ένα νέο επίπεδο πάνω από το ενεργό επίπεδο και το κείμενο εφαρμόζεται σε αυτό το επίπεδο. Αντί να κάνετε κλικ στο έγγραφο, μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε για να σχεδιάσετε ένα πλαίσιο κειμένου και οποιοδήποτε κείμενο που προσθέτετε θα περιέχεται μέσα σε αυτό το κενό. Εάν υπάρχει υπερβολικό κείμενο, οποιαδήποτε υπερχείλιση θα είναι κρυμμένη. Μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος και το σχήμα του πλαισίου κειμένου, κάνοντας κλικ σε μία από τις οκτώ λαβές κράτησης που περιβάλλουν το πλαίσιο κειμένου και σύροντάς τις σε μια νέα θέση.

03 του 05

Βασικά στοιχεία επεξεργασίας κειμένου στο Pixelmator

Μπορείτε να επεξεργαστείτε την εμφάνιση κειμένου χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου Επιλογές εργαλείου - μεταβείτε στην επιλογή Προβολή > Εμφάνιση επιλογών εργαλείου αν το παράθυρο διαλόγου δεν είναι ορατό.

Εάν επισημάνετε οποιοδήποτε κείμενο στο έγγραφο, κάνοντας κλικ και σύροντας τους χαρακτήρες που θέλετε να επισημάνετε, τυχόν αλλαγές που κάνετε στις ρυθμίσεις στις επιλογές εργαλείων θα εφαρμοστούν μόνο στους επισημασμένους χαρακτήρες. Αν μπορείτε να δείτε ένα δρομέα που αναβοσβήνει στο στρώμα κειμένου και δεν επισημαίνεται κανένα κείμενο, εάν επεξεργαστείτε τις Επιλογές εργαλείου , το κείμενο δεν θα επηρεαστεί, αλλά οποιοδήποτε κείμενο θα προσθέσετε θα έχουν τις νέες ρυθμίσεις που εφαρμόζονται σε αυτό. Εάν ο δρομέας που αναβοσβήνει δεν είναι ορατός, αλλά ένα στρώμα κειμένου είναι το ενεργό στρώμα αν επεξεργαστείτε τις Επιλογές εργαλείου , οι νέες ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε όλο το κείμενο του στρώματος.

04 του 05

Μενού επιλογών εργαλείου Pixelmator

Το παράθυρο διαλόγου Επιλογές εργαλείου προσφέρει τα περισσότερα από τα στοιχεία ελέγχου που χρειάζεστε για την επεξεργασία κειμένου. Το πρώτο αναπτυσσόμενο μενού σας επιτρέπει να επιλέξετε μια γραμματοσειρά και το αναπτυσσόμενο μενού προς τα δεξιά σας επιτρέπει να επιλέξετε μια παραλλαγή εάν πρόκειται για οικογένεια γραμματοσειρών. Παρακάτω είναι ένα αναπτυσσόμενο μενού που σας επιτρέπει να επιλέξετε από ένα συγκεκριμένο εύρος μεγεθών γραμματοσειρών ένα κουμπί που εμφανίζει το τρέχον χρώμα γραμματοσειράς και ανοίγει το πρόγραμμα επιλογής χρωμάτων OS X όταν κάνετε κλικ και τέσσερα κουμπιά που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την ευθυγράμμιση του κείμενο. Μπορείτε να αποκτήσετε μερικά ακόμη στοιχεία ελέγχου κάνοντας κλικ στο κουμπί Εμφάνιση γραμματοσειρών, το οποίο ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Γραμματοσειρές OS X. Αυτό σας επιτρέπει να εισαγάγετε ένα προσαρμοσμένο μέγεθος σημείων για το κείμενο και να εμφανίσετε και να αποκρύψετε μια προεπισκόπηση γραμματοσειράς που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη γραμματοσειρά για την εργασία σας.

05 του 05

συμπέρασμα

Παρόλο που το Pixelmator δεν προσφέρει ένα ιδιαίτερα πλήρες σύνολο λειτουργιών για την εργασία με κείμενο (για παράδειγμα, δεν μπορείτε να προσαρμόσετε την κορυφή μεταξύ των γραμμών), θα πρέπει να υπάρχουν αρκετά εργαλεία για την κάλυψη βασικών απαιτήσεων, όπως η προσθήκη τίτλων ή μικρών ποσών κειμένου. Εάν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερες ποσότητες κειμένου, τότε το Pixelmator πιθανώς δεν είναι το σωστό εργαλείο για την εργασία. Μπορείτε, ωστόσο, να προετοιμάσετε τα γραφικά στο Pixelmator και στη συνέχεια να τα εισαγάγετε σε άλλη εφαρμογή όπως το Inkscape ή το Scribus και να προσθέσετε το κείμενο χρησιμοποιώντας τα πιο προηγμένα εργαλεία κειμένου.