Χρησιμοποιήστε μια γέφυρα για να αναπτύξετε το τοπικό σας δίκτυο

Συνδέστε δύο τοπικά δίκτυα για να εργαστείτε ως ένα ενιαίο δίκτυο

Μια δικτυακή γέφυρα συνδέει δύο διαφορετικά διαφορετικά δίκτυα υπολογιστών για να επιτρέψει την επικοινωνία μεταξύ τους και να τους επιτρέψει να λειτουργήσουν ως ένα ενιαίο δίκτυο. Οι γέφυρες χρησιμοποιούνται με τοπικά δίκτυα (LAN) για να επεκτείνουν την εμβέλειά τους ώστε να καλύπτουν μεγαλύτερες φυσικές περιοχές από ό, τι μπορεί διαφορετικά να φθάσει το LAN. Οι γέφυρες είναι παρόμοιες με - αλλά πιο ευφυείς από τους απλούς αναμεταδότες, οι οποίες επίσης επεκτείνουν το φάσμα σημάτων.

Πώς λειτουργούν τα δίκτυα γέφυρας

Οι συσκευές Bridge επιθεωρούν την εισερχόμενη κυκλοφορία δικτύου και καθορίζουν εάν θα την προωθήσουν ή θα την απορρίψουν σύμφωνα με τον προορισμό τους. Μια γέφυρα Ethernet , για παράδειγμα, επιθεωρεί κάθε εισερχόμενο πλαίσιο Ethernet, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων MAC πηγής και προορισμού-μερικές φορές το μέγεθος του πλαισίου-κατά τη λήψη αποφάσεων ατομικής διαβίβασης. Οι συσκευές γέφυρας λειτουργούν στο επίπεδο σύνδεσης δεδομένων του μοντέλου OSI .

Τύποι γεφυρών δικτύου

Υπάρχουν συσκευές Bridge για Wi-Fi σε Wi-Fi, Wi-Fi σε Ethernet και συνδέσεις Bluetooth σε Wi-Fi. Καθένα είναι σχεδιασμένο για συγκεκριμένα είδη δικτύωσης.

Ασύρματη γεφύρωση

Η γεφύρωση είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε δίκτυα υπολογιστών Wi-Fi . Σε Wi-Fi, η ασύρματη γεφύρωση απαιτεί τα σημεία πρόσβασης να επικοινωνούν μεταξύ τους σε μια ειδική λειτουργία που υποστηρίζει την κίνηση που μεταφέρεται μεταξύ τους. Δύο σημεία πρόσβασης που υποστηρίζουν τη λειτουργία ασύρματης γεφύρωσης λειτουργούν ως ζευγάρι. Το καθένα συνεχίζει να υποστηρίζει το δικό του τοπικό δίκτυο συνδεδεμένων πελατών ενώ παράλληλα επικοινωνεί με το άλλο για να χειριστεί την κυκλοφορία γεφύρωσης.

Η λειτουργία γεφύρωσης μπορεί να ενεργοποιηθεί σε ένα σημείο πρόσβασης μέσω μιας διαχειριστικής ρύθμισης ή μερικές φορές ενός φυσικού διακόπτη στη μονάδα. Οχι όλα τα σημεία πρόσβασης υποστηρίζουν τη λειτουργία ασύρματης γεφύρωσης. συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση του κατασκευαστή για να προσδιορίσετε αν ένα συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία.

Γέφυρες εναντίον επαναληπτών

Οι γέφυρες και οι αναμεταδότες δικτύου έχουν παρόμοια φυσική εμφάνιση. Μερικές φορές, μία μόνο μονάδα εκτελεί και τις δύο λειτουργίες. Αντίθετα από τις γέφυρες, ωστόσο, οι αναμεταδότες δεν εκτελούν φιλτράρισμα της κυκλοφορίας και δεν ενώνουν μαζί δύο δίκτυα. Αντ 'αυτού, οι αναμεταδότες περνούν κατά μήκος της κυκλοφορίας που λαμβάνουν. Οι επαναλήπτες χρησιμεύουν κυρίως για την αναδημιουργία σημάτων οδικής κυκλοφορίας, έτσι ώστε ένα μόνο δίκτυο να μπορεί να φτάσει σε μεγαλύτερες φυσικές αποστάσεις.

Γέφυρες εναντίον διακοπτών και δρομολογητών

Στα ενσύρματα δίκτυα υπολογιστών, οι γέφυρες εξυπηρετούν μια παρόμοια λειτουργία με τους διακόπτες δικτύου . Παραδοσιακά, οι ενσύρματες γέφυρες υποστηρίζουν μια εισερχόμενη και μια εξερχόμενη σύνδεση δικτύου, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω θύρας υλικού , ενώ οι διακόπτες συνήθως προσφέρουν τέσσερις ή περισσότερες θύρες υλικού. Οι διακόπτες καλούνται μερικές φορές γέφυρες πολλαπλών διαδρομών για αυτόν τον λόγο.

Οι γέφυρες δεν διαθέτουν τη νοημοσύνη των δρομολογητών δικτύου: Οι γέφυρες δεν κατανοούν την έννοια των απομακρυσμένων δικτύων και δεν μπορούν να ανακατευθύνουν μηνύματα σε διαφορετικές τοποθεσίες δυναμικά, αλλά να υποστηρίζουν μόνο μία εξωτερική διεπαφή.