Πώς να προσθέσετε ευαισθησία πίεσης στα Windows 8 Tablets

Το κόλπο είναι να βρούμε τον σωστό οδηγό

Οι τρέχουσες κυκλοφορίες του tablet PC της Microsoft Surface Pro περιλαμβάνουν ένα στυλό με ευαισθησία πίεσης που προσφέρει περισσότερα από 1.000 επίπεδα ευαισθησίας στην πίεση, αλλά αν έχετε ένα πρώιμο βιβλίο επιφανειών της Microsoft ή άλλο tablet PC των Windows 8 με οθόνη αφής και υποστήριξη γραφίδας, έχετε πιθανώς παρατήρησε ότι η οθόνη στερείται ευαισθησίας πίεσης. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να μπορείτε να σχεδιάζετε ή να γράφετε στην οθόνη ελαφρώς για λιποθυμημένες γραμμές και, στη συνέχεια, πιέστε πιό σκληρά για ισχυρότερες, πιο τολμηρές επισημάνσεις.

Για αυτούς τους tablet PC, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με ψηφιοποιητή Wacom για να προσθέσετε ευαισθησία πίεσης στο tablet σας.

Συμβατότητα Wacom

Αυτή η λίστα επιτραπέζιων υπολογιστών με γραφίδα δείχνει ποιες συσκευές χρησιμοποιούν Wacom ή άλλον κατασκευαστή για την οθόνη. Αν η δική σας είναι Wacom, κατευθυνθείτε στο http://us.wacom.com/en/support/drivers. Τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης παρατίθενται στην πρώτη ενότητα μαζί με το λειτουργικό σύστημα. Οι οδηγοί για προϊόντα προηγούμενης γενιάς παρατίθενται στην επόμενη ενότητα. Επιλέξτε το πρόγραμμα οδήγησης που είναι συμβατό με το tablet PC και τα Windows 8. Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη για να κάνετε λήψη του προγράμματος οδήγησης.

Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης και επανεκκινήσετε, θα έχετε πραγματική ευαισθησία πίεσης στο tablet ή laptop σας.

Αλλαγή της ευαισθησίας του γραφίτη

Μπορεί να έχετε μια καμπύλη μάθησης όταν εργάζεστε με μια γραφίδα. Χρησιμοποιείτε κινήσεις στυλό για γρήγορη μετακίνηση μιας σελίδας προς τα πάνω και προς τα κάτω, αντιγραφή και επικόλληση ή διαγραφή περιεχομένου. Ωστόσο, αν η ευαισθησία της γραφίδας δεν είναι αρκετά υψηλή, το tablet PC δεν θα ερμηνεύσει με ακρίβεια τις κινήσεις της γραφίδας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με αυτό, αυξήστε την ευαισθησία της γραφίδας.

Ανάλογα με το μοντέλο του tablet PC, η αναζήτηση "στυλό" ή "γραφίδα" στο μενού Έναρξη ή στον Πίνακα Ελέγχου θα εμφανίσει το μενού όπου μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της γραφίδας.