Συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Ένας σύντομος οδηγός για κινητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Mini Pcs και των συσκευών Mobile Internet

Με πολλά είδη κινητών συσκευών που είναι διαθέσιμα σήμερα, δεν είναι περίεργο ότι πολλοί από εμάς είναι λιγότερο εξαρτημένοι από τη θέση (για εργασία και για παιχνίδι) από ποτέ άλλοτε. Ο υπολογιστής κινητής τηλεφωνίας έχει προχωρήσει πολύ, από τον πρώτο φορητό υπολογιστή (ίσως ήδη από το 1979) στη διάδοση των PDAs στη δεκαετία του 1990, στον σημερινό πολλαπλασιασμό των smartphones, των tablet και των μίνι υπολογιστών τσέπης. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για τους τύπους των κινητών συσκευών που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα πράγματα, όπου κι αν βρίσκεστε.

Φορητοί υπολογιστές

Οι φορητοί υπολογιστές είναι βέβαια η de facto φορητή υπολογιστική συσκευή, δεδομένου ότι έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν ό, τι μπορεί να κάνει ένα επιτραπέζιο υπολογιστή, μόνο από διαφορετικές τοποθεσίες. Οι μικρότεροι και φορητοί φορητοί φορητοί υπολογιστές, οι οποίοι είναι εξαιρετικά φορητοί, ζυγίζουν λιγότερο από 3 κιλά (ή λιγότεροι από 5 κιλά, ανάλογα με το ποιος ζητάτε) και έχουν μέγεθος οθόνης 13 "ή λιγότερο. να είστε πολύ φιλικοί προς τα ταξίδια, είναι στην πραγματικότητα το λιγότερο φορητό των επιλογών της κινητής σας συσκευής · πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να αντικαθιστούν (ή να συμπληρώνουν) με κανονικούς φορητούς υπολογιστές με μικρότερες και πιο κινητές συσκευές.Αν είστε στην αγορά για ένα εξαιρετικά φορητό, ωστόσο, ο οδηγός μας για PC Hardware / Reviews έχει μια επιλογή από εξαιρετικά φορητούς υπολογιστές για εσάς.

Netbooks

Για ορισμένους, ακόμη και οι εξαιρετικά φορητοί φορητοί υπολογιστές είναι πολύ μεγάλοι. Τα Netbooks , επίσης γνωστά ως subnotebooks, έχουν ένα πιο συμπαγές σχήμα, με τυπικά μεγέθη οθόνης 10 "(αν και το πρώτο netbook mass market, το ASUS Eee PC είχε οθόνη 7") και μπορεί να ζυγίζει μόλις 2 κιλά. Τα Netbooks είναι υπέροχα επειδή είναι φθηνά, συνήθως έχουν μακρά διάρκεια ζωής μπαταρίας και μπορούν να κάνουν τις πιο συνήθεις εργασίες (απαιτούν λιγότερο επεξεργαστή) οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν τους υπολογιστές μας, όπως surfing the Web, ελέγχοντας email και χρησιμοποιώντας προγράμματα παραγωγικότητας γραφείου. Αλλά εμπορεύονται αυτά τα οφέλη, για λιγότερο ισχυρή απόδοση. Ωστόσο, είναι δυνατή η χρήση του netbook για εργασία , ανάλογα με τα καθήκοντά σας.

Υπολογιστές Tablet

Το tablet, ως κατηγορία φορητών υπολογιστικών συσκευών, εξαρτάται λιγότερο από το μέγεθος ή το βάρος από ό, τι στην είσοδο - είναι υπολογιστικές συσκευές που λαμβάνουν εισροή από μια γραφίδα ή οθόνη αφής (τα μετατρέψιμα δισκία προσφέρουν επίσης πληκτρολόγιο). Τα πρώτα δισκία υπολογιστών που υποστηρίχτηκαν από τη Microsoft χρησιμοποίησαν υπολογιστές με βάση το στυλό και έτρεξαν μια έκδοση προσαρμοσμένη στα tablet των Windows XP (Windows Tablet PC Edition). Πιο πρόσφατα, ειδικά μετά την εισαγωγή του iPad από την Apple, τα δισκία απομακρύνονται από την εκτέλεση των ίδιων λειτουργικών συστημάτων με τους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, λειτουργώντας αντί για κινητά OS όπως iOS και Android. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα είδη δισκίων ενδέχεται να μην χρησιμοποιούν παραδοσιακό λογισμικό επιφάνειας εργασίας, αν και υπερέχουν στο cloud computing και προσφέρουν πληθώρα εφαρμογών για κινητά. Να είστε σίγουροι για να ελέγξετε το ενημερωτικό δελτίο δισκίων Slate .

Υπερκινητοί υπολογιστές (UMPC)

Για τους παραδοσιακούς υπολογιστές στο μικρότερο πακέτο, οι υπερυψωμένοι υπολογιστές (UMPC) μπορεί να είναι η απάντηση. Τα UMPC είναι μίνι υπολογιστές ή, πιο συγκεκριμένα, μίνι tablet (με επιλογές εισόδου στην οθόνη αφής / γραφίδας / πληκτρολογίου). Με οθόνες 7 ιντσών και κάτω και βάρος μικρότερο από 2 λίβρες, οι UMPC είναι πραγματικές συσκευές με τσέπη και προσφέρουν παραδοσιακά ή ολοκληρωμένα λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows XP, Vista και Linux (μερικά UMPC, ωστόσο, τρέχουν τα Windows CE και άλλα εξειδικευμένα λειτουργικά συστήματα) Οι UMPC προσφέρουν ευρύτερη παραδοσιακή ή γενική υποστήριξη εφαρμογών σε σύγκριση με τα smartphones και πολύ μικρότερο μέγεθος από τους φορητούς υπολογιστές ή τα netbooks.Μπορούν επίσης να έχουν λιγότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και μικρότερα ακίνητα στην αγορά και να ζητούν πριμοδότηση λόγω του μικρού τους μεγέθους και των χαμηλότερων ζήτηση της αγοράς Δείτε μια επιλογή από τα καλύτερα UMPC / MIDs που βασίζονται σε λειτουργίες υλικού και καινοτομία.

Συσκευές κινητού διαδικτύου (MID)

Οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας είναι συχνά ακόμη μικρότερες από UMPC, με οθόνες περίπου 5 ιντσών. Σχεδιασμένες ειδικά ως "Διαδίκτυο στην τσέπη σας" και συσκευές πολυμέσων, οι MID συνήθως δεν διαθέτουν πληκτρολόγια, αλλά ορισμένα από τα πλεονεκτήματα τους είναι κοντά σε άμεσες λειτουργίες, οι τιμές είναι χαμηλότερες από τις UMPC και η κατανάλωση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι καλύτερη για την περιήγηση στο Διαδίκτυο και την κατανάλωση μέσων αντί για την παραδοσιακή πληροφορική - με άλλα λόγια, δεν θα αντικαταστήσουν το φορητό υπολογιστή σας Περισσότερα : ορισμός και παραδείγματα MID .

Smartphones

Τα smartphones, με τον συνδυασμό της πρόσβασης στο Internet και wi-fi καθώς και των δυνατοτήτων κυψελοειδούς επικοινωνίας, είναι ίσως οι συσκευές που οδηγούν την κινητικότητα σήμερα, τόσο για επαγγελματικούς όσο και για καταναλωτικούς σκοπούς. Τα iPhones και τα smartphone Android παρουσιάζουν ιδιαίτερα ταχεία ανάπτυξη, σύντομα θα ξεπεράσουν τα κινητά τηλέφωνα. Ωστόσο, με μικρότερα μεγέθη οθόνης από τα MID και τα UMPC, καθώς και πολλά smartphones που δεν διαθέτουν πληκτρολόγια υλικού, η λειτουργία ενός smartphone για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μπορεί να είναι περιορισμένη. Είναι όμως εξαιρετικές συσκευές επικοινωνίας και για surfing στο Internet εν κινήσει. πολλές επιχειρηματικές εφαρμογές για κινητά επιτρέπουν επίσης την παραγωγικότητα "ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε".

PDAs

Τέλος, υπάρχει ο σεβαστός PDA. Παρόλο που τα PDAs όπως το Dell Axim και το HP iPAQ δεν είναι ευνοϊκά, δεδομένου ότι τα smartphones μπορούν να κάνουν ό, τι κάνουν τα PDA και να προσθέσουν τηλεφωνία και δεδομένα, οι χρήστες PDA εξακολουθούν να φθάνουν και η χρήση PDA έχει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα smartphones. Πολλά smartphones απαιτούν, για παράδειγμα, ένα μηνιαίο σχέδιο δεδομένων, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα PDA σε ένα hotspot Wi-Fi για δωρεάν σύνδεση δεδομένων. Υπάρχει επίσης πολλά λογισμικά PDA προσανατολισμένα προς τις επιχειρήσεις που είναι ακόμα διαθέσιμα από τότε που οι πρώτοι υιοθετές PDA ήταν επιχειρηματικοί χρήστες. Το μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι η ανάπτυξη του PDA έχει σταματήσει και η κατάρρευση του αυτόνομου PDA μπορεί να είναι απλώς θέμα χρόνου. Σαν πρώιμο είδος φορητής υπολογιστικής συσκευής τσέπης, όμως, οι PDAs έχουν κερδίσει τη θέση τους στην αίθουσα φήμης για κινητές συσκευές.