Τι είναι μια εφαρμογή για κινητά;

Οι εφαρμογές για κινητά (επίσης γνωστές ως εφαρμογές για κινητά) είναι προγράμματα λογισμικού που έχουν αναπτυχθεί για κινητές συσκευές όπως smartphones και tablet . Μετατρέπουν τις κινητές συσκευές σε μικροσκοπικές μονάδες λειτουργίας και διασκέδασης. Ορισμένες συσκευές έρχονται προφορτωμένες με ορισμένες εφαρμογές για κινητά, προερχόμενες από τους κατασκευαστές τους ή από τους παροχείς υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με τους οποίους είναι συνδεδεμένοι (για παράδειγμα, η Verizon, η AT & T, η T-Mobile κλπ.), Αλλά πολλές εφαρμογές είναι διαθέσιμες μέσω εφαρμογής συγκεκριμένης συσκευής προμήθεια.

Λειτουργίες εφαρμογής για κινητά

Οι στόχοι αυτών των εφαρμογών τρέχουν το φάσμα, από τη χρησιμότητα, την παραγωγικότητα και την πλοήγηση μέχρι την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, τη γυμναστική και σχεδόν οποιουσδήποτε άλλους μπορούν να φανταστούν. Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τομείς ανάπτυξης και υιοθεσίας εφαρμογών για κινητά. Στην πραγματικότητα, το Facebook ήταν η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη εφαρμογή το 2017 σε όλες τις πλατφόρμες.

Πολλές διαδικτυακές οντότητες διαθέτουν ιστότοπους για κινητά και κινητές εφαρμογές. Σε γενικές γραμμές, η διαφορά έγκειται στο σκοπό: Μια εφαρμογή είναι συνήθως μικρότερη σε σχέση με έναν ιστότοπο για κινητά, προσφέρει περισσότερη διαδραστικότητα και παρουσιάζει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σε μορφή που είναι εύκολη και διαισθητική για χρήση σε μια κινητή συσκευή.

Συμβατότητα λειτουργικού συστήματος

Ένας προγραμματιστής εφαρμογών για κινητά δημιουργεί μια εφαρμογή ειδικά για το λειτουργικό σύστημα στο οποίο θα τρέξει. Για παράδειγμα, οι κινητές εφαρμογές για το iPad υποστηρίζονται από το iOS της Apple, αλλά όχι από το Android της Google. Μια εφαρμογή της Apple δεν μπορεί να εκτελεστεί σε τηλέφωνο Android και αντίστροφα. Συχνά, οι προγραμματιστές δημιουργούν μια έκδοση για καθένα. για παράδειγμα, μια εφαρμογή για κινητά στο Apple Store μπορεί να έχει αντίστοιχο στοιχείο στο Google Play.

Γιατί οι εφαρμογές για κινητά διαφέρουν από τις & # 34; Κανονικές & # 34; Εφαρμογές

Πολλές εφαρμογές για κινητά έχουν αντίστοιχα προγράμματα που προορίζονται να λειτουργούν σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Ωστόσο, οι εφαρμογές για κινητά πρέπει να λειτουργούν με διαφορετικούς περιορισμούς από τα ισοδύναμα γραφείου τους. Οι κινητές συσκευές έχουν μεγάλη ποικιλία μεγεθών οθόνης, χωρητικότητας μνήμης, δυνατότητες επεξεργαστών, γραφικές διεπαφές, κουμπιά και λειτουργίες αφής και οι προγραμματιστές πρέπει να τους φιλοξενήσουν.

Για παράδειγμα, οι χρήστες κινητών εφαρμογών (όπως οι επισκέπτες του ιστότοπου) δεν θέλουν να μετακινηθούν προς τα πλάγια για να δουν κείμενο, εικόνες ή διαδραστικά σημεία επαφής, ούτε θέλουν να αγωνιστούν στην ανάγνωση μικροσκοπικού κειμένου. Μια πρόσθετη μέριμνα για τους προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά είναι η διεπαφή αφής που είναι κοινή στις κινητές συσκευές.

& # 34; Κινητό Πρώτο & # 34; Ανάπτυξη

Πριν από τη γενικευμένη υιοθέτηση κινητών συσκευών, το λογισμικό αναπτύχθηκε για πρώτη φορά σε επιτραπέζιους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές, με κινητή έκδοση που έρχεται μετά. Η χρήση tablet και smartphone ξεπερνά εκείνη των επιτραπέζιων υπολογιστών και των φορητών υπολογιστών, αντανακλώντας τις τάσεις των πωλήσεων εφαρμογών. Στην πραγματικότητα, προβλέφθηκε ότι το 1971 θα κατεβάσουν 197 δισεκατομμύρια εφαρμογές. Ως εκ τούτου, πολλοί προγραμματιστές έχουν μετατραπεί σε μια προσέγγιση "κινητού-πρώτου", αντικατοπτρίζοντας μια παρόμοια τάση στον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Για αυτές τις εφαρμογές, οι εκδόσεις τους για κινητά είναι οι προεπιλογές, με τις εκδόσεις υπολογιστών να προσαρμόζονται για τις μεγαλύτερες οθόνες τους και τις πιο εκτεταμένες προδιαγραφές.

Εύρεση και εγκατάσταση εφαρμογών για κινητά

Από το 2017, οι τρεις κύριοι παίκτες στον χώρο των εφαρμογών για κινητά είναι:

Πολλοί ιστότοποι προσφέρουν επίσης αντίστοιχες εφαρμογές και παρέχουν συνδέσεις λήψης.

Η εγκατάσταση είναι γρήγορη και εύκολη: Απλώς μεταβείτε στο κατάλληλο κατάστημα, βρείτε την εφαρμογή που θέλετε και κάντε λήψη. Η συσκευή σας θα την εγκαταστήσει αυτόματα μόλις ολοκληρωθεί η λήψη.