Επιτραπέζιο υπολογιστή επιδόσεων Dell Studio XPS 9100

Η Dell έχει διακόψει την παραγωγή της σειράς επιτραπέζιων υπολογιστών XPS πύργος των υπολογιστών υπέρ της σειράς Alienware των συστημάτων που έχουν σχεδιαστεί για PC gamers. Αν ψάχνετε για ένα σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών υψηλής απόδοσης, ελέγξτε τη λίστα καλύτερων επιτραπέζιων υπολογιστών μου για μια πιο πρόσφατη λίστα διαθέσιμων συστημάτων.

Η κατώτατη γραμμή

6 Δεκεμβρίου 2010 - Το Studio XPS 9100 της Dell είναι μόνο μια μικρή αναθεώρηση του προηγούμενου Studio XPS 9000 που ενημερώνει ορισμένα από τα στοιχεία του. Εξακολουθεί να διατηρεί πολλές από τις ίδιες καλές και κακές πτυχές όπως και ο προκάτοχός του. Η Dell διαθέτει όμορφη οθόνη LCD, ευρύ φάσμα προσαρμογών, αναβαθμισμένο επεξεργαστή, κάρτες μνήμης και γραφικών καθώς και μονάδα Blu-ray. Δυστυχώς, τα γραφικά εξακολουθούν να είναι σχετικά αδύναμα για την τιμή του συστήματος και ακόμα μια γιγαντιαία και βαριά περίπτωση.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Οδηγός αναθεώρησης - Dell Studio XPS 9100 επιτραπέζιος υπολογιστής

6 Δεκεμβρίου 2010 - Το Studio XPS 9100 της Dell είναι πραγματικά μια ενημέρωση για το προηγούμενο μοντέλο Studio XPS 9000. Διατηρεί την ίδια υπόθεση με το ευρύχωρο εσωτερικό της, αν και με πολύ μεγάλο σχέδιο που είναι εξαιρετικά βαρύ. Μια ωραία πτυχή που διατηρεί η Dell με αυτό το σύστημα είναι το επίπεδο προσαρμογής. Πολλά από τα νέα τους επιτραπέζιους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές έχουν ένα πολύ περιορισμένο φάσμα επιλογών ανάλογα με το επίπεδο του βασικού μοντέλου που επιλέγετε. Με το Studio XPS 9100 υπάρχει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα επιλογών για αναβαθμίσεις.

Το Studio XPS 9100 εξακολουθεί να βασίζεται στο chipset Intel X58. Ο επεξεργαστής βάσης έχει ενημερωθεί με τον νέο επεξεργαστή τετραπλού πυρήνα Intel Core i7-930 με το προηγούμενο i7-920. Αυτό δίνει μια μικρή ώθηση στην απόδοση, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα είναι σε θέση να πει τη διαφορά. Ενώ η προηγούμενη έκδοση ήρθε με 6GB μνήμης σε μια διαμόρφωση τριπλών καναλιών, η μνήμη έχει αυξηθεί σε 9GB μνήμης DDR3 τριπλού καναλιού. Αυτό του επιτρέπει να χειρίζεται καλύτερα προγράμματα με ένταση μνήμης ή βαριά πολυδιατάξεις.

Τα χαρακτηριστικά αποθήκευσης έλαβαν τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις από το προηγούμενο μοντέλο XPS 9000. Ο σκληρός δίσκος έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος από 750GB έως 1.5TB. Αυτό επιτρέπει την άφθονη αποθήκευση για εφαρμογές, αρχεία δεδομένων και αρχείων πολυμέσων. Ενώ το προηγούμενο μοντέλο ήταν εξοπλισμένο μόνο με έναν καυστήρα DVD, το XPS 9100 είναι τώρα εξοπλισμένο με μονάδα Combo Blu-ray που μπορεί να αναπαράγει ταινίες Blu-ray ή να χρησιμοποιηθεί για την αναπαραγωγή ή την εγγραφή CD ή DVD. Περιλαμβάνεται επίσης ο αναγνώστης πολλαπλών καρτών που χειρίζεται τους πιο συνηθισμένους τύπους καρτών flash media.

Ενώ τα γραφικά έχουν αναβαθμιστεί, παραμένει μια από τις πιο αδύναμες πτυχές του συστήματος. Η Dell αντισταθμίζει αυτό, συμπεριλαμβάνοντας μια οθόνη LCD 23 ιντσών με το σύστημα που υποστηρίζει πλήρως βίντεο 1080p HD από ταινίες Blu-ray. Η κάρτα γραφικών βασίζεται τώρα στο ATI Radeon HD 5670 με 1GB μνήμης. Αυτό φέρνει το σύστημα Direct X 11 υποστήριξη που δεν είχε προηγουμένως, αλλά αυτό είναι ένα αρκετά μέτριο γραφικά, όταν πρόκειται για το PC gaming που πέφτει πίσω από ένα μεγάλο μέρος του ανταγωνισμού. Μην περιμένετε να παίζετε πολλά παιχνίδια μέχρι την πλήρη ανάλυση των οθονών χωρίς αναβάθμιση σε μια πιο γρήγορη κάρτα. Το σύστημα επίσης δεν διαθέτει μια δεύτερη υποδοχή κάρτας γραφικών για το CrossFire και εξακολουθεί να έχει και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλότερης ισχύος.

Συνολικά, το Dell Studio XPS 9100 κάνει ένα καλό σύστημα απόδοσης για όσους αναζητούν να κάνουν καθήκοντα εκτός του παιχνιδιού. Με ένα ευρύ φάσμα επιλογών αναβάθμισης, είναι εύκολο να ρυθμίσετε το σύστημα ακριβώς όπως το θέλετε, αλλά μπορεί να αυξήσει γρήγορα το κόστος του υπολογιστή. Απλά μην σχεδιάζετε να μετακινείτε το σύστημα συχνά λόγω του μεγέθους και του βάρους του.