Πώς να χρησιμοποιήσετε τα φώτα στα After Effects

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του After Effects είναι η ικανότητά του να δημιουργεί στούντιο 3D animation . Μαζί με αυτό είναι και η δυνατότητα δημιουργίας φώτων, παρόμοια με τα πιο επεξεργασμένα 3D προγράμματα όπως το Maya ή το Cinema 4D. Αλλά πώς λειτουργούν τα φώτα στα After Effects και πώς τα χρησιμοποιείτε; Ας δούμε και να το ελέγξουμε.

Το 3D After Effect είναι 2.5D

Η έκδοση After Effects του 3D δεν είναι πραγματικά 3D, όπως ίσως το σκεφτεί κανείς με όρους μιας ταινίας Pixar ή ενός βιντεοπαιχνιδιού. Είναι πραγματικά 2.5D - που αποτελείται από αντικείμενα έχουν ύψος και πλάτος, αλλά δεν βάθος, αν και μπορείτε να τους στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο και να δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση του βάθους.

Είναι πολύ περισσότερο σαν το στυλ του South Park (αν και το South Park δημιουργείται στη Maya). Είναι σαν να έχετε κομμάτια χαρτιού που μπορείτε να στηρίξετε και να τοποθετήσετε στο χώρο Ζ. οι ίδιοι δεν έχουν πραγματικά βάθος σε τους, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε μια σκηνή με βάθος σε αυτό. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να τυλίξετε το κεφάλι σας γύρω, αλλά να κολλήσετε με αυτό γιατί μόλις καταλάβετε πώς λειτουργεί το 3D στο After Effects μπορείτε να δημιουργήσετε μερικά πραγματικά καθαρά κινούμενα σχέδια και εφέ με το πρόγραμμα.

Δημιουργώντας τη σύνθεση σας

Γι 'αυτό ανοίξτε το πρόγραμμα After Effects και ας δημιουργήσετε μια νέα σύνθεση επιλέγοντας Σύνθεση> Νέα Σύνθεση ή πιέζοντας τη συντομεύση πληκτρολογίου Command N. Αυτό θα εμφανίσει το παράθυρο New Comp. Τίτλος αυτό "Light Test" ή κάτι τόσο έξυπνο έτσι μπορούμε να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τις καλές οργανωτικές συνήθειες όταν δουλεύουμε στο After Effects. Κάντε το 1920 με 1080 (που θα πρέπει πάντα να είναι το πρότυπο εργασίας σας). Ρυθμίστε το ρυθμό καρέ στις 23.97 και το κάνετε περίπου 10 δευτερόλεπτα. Μόλις κάνουμε όλα αυτά, κάντε κλικ στο OK.

Δημιουργία φωτός

Τώρα που δημιουργήσαμε τη σύνθεσή μας ας δημιουργήσουμε ένα φως. Στο αναπτυσσόμενο μενού στο επάνω μέρος της οθόνης επιλέξτε Layer> New> Light. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στο χρονικό σας πλαίσιο ή στο χώρο εργασίας σας και να επιλέξετε New> Light εκεί, ή να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Command Shift Alt L.

Αφού το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να εμφανιστεί το παράθυρο "Ρυθμίσεις φωτός" στην οθόνη σας, εδώ μπορούμε να ελέγξουμε το είδος του φωτός και τα χαρακτηριστικά του. Έχουμε μερικές επιλογές, Parallel, Spot, Point και Ambient. Οι επιλογές φωτισμού που έχω δει πιο συχνά και που χρησιμοποιώ περισσότερο είναι το Point and Spot, αλλά ας δούμε τι είναι κάθε είδος φωτός.

Παράλληλο φως

Ένα παράλληλο φως είναι κάτι σαν φως ένα lightbox. Δημιουργεί ένα αεροπλάνο που προβάλλει το φως από αυτό, αντί να είναι ένα ξεχωριστό σημείο. Τα παράλληλα φώτα συνήθως εμφανίζουν μια πιο ομοιόμορφα κατανεμημένη ποσότητα φωτός σε μια ευρύτερη περιοχή με μια σταδιακή πτώση από το κέντρο.

Spot Light

Ένας προβολέας στο After Effects λειτουργεί ακριβώς σαν προβολέας στην πραγματική ζωή. είναι ένα μόνο σημείο που μπορείτε να στοχεύσετε και να επισημάνετε τα πράγματα. Είναι συνήθως μικρότερα, πιο κυκλικά εστιασμένα φώτα που μπορείτε να ελέγξετε πόσο φαρδιά ή στενά είναι, καθώς και πόσο απότομη είναι η πτώση. Οι προβολείς χρησιμοποιούνται συνήθως για να επισημάνουν ένα συγκεκριμένο τμήμα ενός πλαισίου. το υπόλοιπο είναι σε μαύρη σκιά με μια αρκετά απότομη πτώση.

Σημείο φωτός

Ένα σημειακό φως είναι σαν να πήρατε ένα λαμπτήρα και να το αναστρέψετε από ένα καλώδιο και να το χρησιμοποιήσετε ώστε να ανάψει το πλαίσιο σας. Είναι ένα σημείο φωτός που μπορείτε να μετακινήσετε, αλλά χωρίς τα πρόσθετα χαρακτηριστικά του προβολέα όπως η δυνατότητα προσαρμογής του πλάτους. Για να ελέγξετε την περιοχή φωτισμού του σημείου, ελέγχετε τη φωτεινότητα του, έτσι ώστε το φωτεινότερο σημείο να ανάβει περισσότερο τη σκηνή που θα παρουσιάσει, αλλά θα αρχίσει επίσης να εκτοξεύει οτιδήποτε βρίσκεται ακριβώς γύρω από το σημείο αυτού του φωτός.

Φως περιβάλλοντος

Ένα φως περιβάλλοντος θα δημιουργήσει ένα φωτισμό για ολόκληρη τη σκηνή σας, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να ελιχτεί ή να τοποθετήσει αυτό το φως ή να ελέγξει τον κώνο του ή να παραβιάσει άμεσα. Το φως του περιβάλλοντος είναι πιο στενά συνδεδεμένο με τον ήλιο. θα φωτίσει ολόκληρη τη σκηνή σας, αλλά δεν έχετε πολύ έλεγχο πάνω της. Ένα φωτισμό περιβάλλοντος θα χρησιμοποιείται συχνότερα εάν θέλετε να επηρεάσετε τον φωτισμό ολόκληρου του πλαισίου.

Εφαρμόζοντας το φως στη σκηνή σας

Για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε φώτα στο After Effects, ας χρησιμοποιήσουμε την επιλογή Spot Light, διότι θα έχουμε τις περισσότερες επιλογές μέσα σε αυτήν για να παίξουμε και να μάθουμε από. Οι ίδιες τεχνικές ισχύουν για όλες τις άλλες μορφές φώτων, απλώς θα έχουν μερικές λιγότερες επιλογές από ό, τι το φως του προσκήνιου, αλλά όλες οι ίδιες αρχές ισχύουν για αυτούς όπως και το επίκεντρο.

Επιλέξτε Spot από το μενού Light Type και ας δούμε τα άλλα χαρακτηριστικά του. Έχουμε το χρώμα του φωτός μας, αλλάζοντας αυτή τη βούληση (προφανώς) αλλάζοντας το χρώμα του φωτός σας. Θεωρώ ότι χρησιμοποιώντας ένα λευκό φως με μια κίτρινη απόχρωση για να δημιουργήσει το καλύτερο, πιο αληθινό φως.

Αυτό είναι που τα μάτια των ανθρώπων είναι πιο συνηθισμένα, γι 'αυτό θεωρώ ωραία να προσπαθήσουμε να μιμηθούμε ότι όταν μπορείτε. Έπειτα, έχουμε ένταση, ένα μέτρο του πόσο φωτεινό είναι το φως. Προς το παρόν, ας το κρατήσουμε 100%. πηγαίνοντας κάτω από αυτό που θα το κάνει πιο αθόρυβο και θα φτάσει ψηλότερα θα το κάνει πιο φωτεινό και θα σβήσει το κέντρο του προβολέα.

Στη συνέχεια, έχουμε το Cone Angle και Cone Feather, η γωνία του κώνου καθορίζει πόσο πλάτος είναι ο προβολέας, τόσο όσο υψηλότερη είναι η γωνία τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο κύκλος και όσο μικρότερη είναι η γωνία τόσο μικρότερη θα είναι. Το φτερό του κώνου καθορίζει πόσο αιχμηρά είναι η άκρη του φωτός μας, έτσι ώστε ένα φτερό 0% θα είναι μια σκληρή γραμμή και υψηλότερο 100% θα είναι μια σταδιακή εξασθένιση από το φως και όχι από την αιχμηρή άκρη.

Το Falloff, το Radius και το Falloff Distance είναι όμοια με το κωνικό φτερό, μόνο που εφαρμόζονται περισσότερο στο εξωτερικό του φωτός και όχι στην άκρη του φωτός. Μια ομαλή παραφροσύνη με μεγάλη ακτίνα και μεγάλη απόσταση απόστασης θα φανεί σαν ένα πολύ μεγαλύτερο φως που αργά γίνεται σκοτάδι και όχι έντονο εστιασμένο φως.

Casting Shadows

Αυτό παίρνει το μικρό τμήμα του, επειδή είναι ένα σημαντικό στοιχείο για να φτιάξετε τα φώτα σας. Οι πιθανότητες είναι αν φτιάχνετε φώτα στο After Effects, θα θελήσετε να ρίχνουν σκιές. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι το παράθυρο Casts Shadows είναι επισημασμένο με επιταγή στο παράθυρο "Ρυθμίσεις φωτός".

Αφού ελέγξουμε ότι το Σκούρο Σκιά και η Διάχυση Σκιάς θα είναι διαθέσιμα για αλλαγή. Το σκοτάδι είναι προφανές πόσο σκοτεινή είναι η σκιά, και η διάχυση είναι πόσο μαλακή ή αιχμηρή είναι. Μια υψηλή διάχυση σημαίνει ότι θα έχει ένα ασαφές άκρο σε αυτό ενώ μια χαμηλή διάχυση θα δημιουργήσει μια τραγανή γραμμή στην άκρη της σκιάς. Προς το παρόν, ας δώσουμε διάχυση στα 10. Αφού κάνουμε κλικ στο ok θα δείτε το φως σου να εμφανίζεται στη σύνθεσή σου.

Ελέγξτε το φως σας

Μόλις το φως μας εμφανιστεί στη σύνθεση, μπορούμε να αρχίσουμε να το κινούμε και να το τοποθετούμε αν αυτό είναι μέρος των επιλογών φωτισμού (θυμηθείτε τα φώτα περιβάλλοντος που δεν μπορείτε να τοποθετήσετε).

Με το προσκήνιο, θα δείτε ότι έχουμε τα συνηθισμένα κόκκινα, πράσινα και μπλε βέλη που είναι προσαρτημένα σε αυτό σαν να ήταν οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο 3D που δημιουργήθηκε στα After Effects. Αυτά ελέγχουν τις θέσεις Χ, Υ και Ζ του φωτός. Μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε σε κάθε ένα από αυτά τα βέλη για να βοηθήσετε να μετακινήσετε και να τοποθετήσετε όπου θέλετε να είναι το φως σας.

Θα παρατηρήσετε επίσης με το προσκήνιο ότι έχουμε μια γραμμή και μια τελεία που έρχεται από αυτό. Αυτό ελέγχει όταν το προσκήνιο δείχνει. Αυτό είναι το Σημείο Ενδιαφέροντος του Spotlight. Μπορούμε να ζωντανέψουμε και να μετακινήσουμε τη θέση και το σημείο ενδιαφέροντος ξεχωριστά, έτσι είναι σαν να έχουμε ένα πραγματικό φως του προβολέα και να το γλιστρήσουμε στο πάτωμα καθώς και να προσαρμόσουμε το στόχο του.

Όλα τα χειριστήρια μπορούν να βρεθούν μέσα στο φως και οτιδήποτε δεν είμαστε ευχαριστημένοι μπορούμε να τσιμπούμε ακόμη και μετά την δημιουργία του φωτός. Η επιλογή Μετατροπή στο αναπτυσσόμενο μενού του φωτός μας μέσα στο χρονικό μας πλαίσιο ελέγχει όλη την τοποθέτηση και την περιστροφή του και το αναπτυσσόμενο μενού "Επιλογές φωτός" ελέγχει τα πάντα από το παράθυρο ρυθμίσεων που βιώσαμε νωρίτερα, ώστε να έχουμε αρκετή ικανότητα να το βάλουμε μπροστά μας μέχρι να να έχουμε το αποτέλεσμα που ακολουθούμε.

Έχοντας φως επίδραση αντικειμένων σας

Δεδομένου ότι η σκηνή μας είναι ακριβώς ένα φως αυτή τη στιγμή, θα θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι για να το επηρεάσει, ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο στερεό για να το φως. Επιλέξτε Layer> New> Solid ή πατήστε Command Y για να εμφανιστεί το παράθυρο Solid Settings. Θα φτιάξουμε το πλήρες μέγεθος των 1920 x 1080, ώστε να γεμίζει τη σκηνή μας και να το κάνει ό, τι χρώμα θα θέλατε τότε να πατήσετε OK.

Θα παρατηρήσετε ότι όταν δημιουργούμε το στερεό μας μοιάζει με ένα τεράστιο μπλοκ χρώματος, που δεν επηρεάζεται από το φως καθόλου. Ακόμα κι αν το σπρώξουμε κάτω από το φως μας στο χρονοδιάγραμμα, δεν επηρεάζεται ακόμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή για να πάρει ένα στρώμα για να αντιδράσει στον φωτισμό πρέπει να είναι ένα 3D στρώμα στο After Effects. Επομένως, στο χρονικό μας πλαίσιο, θα πρέπει να αλλάξουμε αυτό το νέο στερεό στρώμα ώστε να είναι ένα 3D στρώμα κάνοντας κλικ στο κενό πλαίσιο κάτω από το λογότυπο ενός 3D κύβου. Αυτό θα βάλει έναν κύβο σε αυτό το άδειο κιβώτιο και θα μετατρέψει το στρώμα μας σε ένα 3D στρώμα και θα πρέπει να το δείτε να φωτίζεται από το φως σας μόλις το ενεργοποιήσουμε.

Δημιουργία σκιών μεταξύ αντικειμένων

Τώρα ας το κάνουμε ένα βήμα παραπέρα και να δημιουργήσουμε ένα άλλο αντικείμενο έτσι ώστε να δούμε τη σκιά After Effects σε δράση. Κάνετε την ίδια τεχνική δημιουργίας ενός στερεού (Command Y) και στη συνέχεια θα πάρουμε αυτό το στερεό και θα το βάλουμε λίγο πάνω στα αριστερά.

Τώρα, πρέπει να είναι ένα 3D στρώμα έτσι ώστε να δέχεται τον φωτισμό, έτσι ώστε να εναλλάσσεστε το ίδιο κενό πλαίσιο κάτω από το εικονίδιο του 3D κύβου για να μεταβείτε σε αυτό το στρώμα σε ένα 3D. Θα χρειαστεί να το τραβήξουμε μακριά από το πρωτότυπο στερεό μας επίσης, για να δημιουργήσουμε κάποια απόσταση μεταξύ των δύο, έτσι ώστε να μην στοιβάζονται ακριβώς επάνω ο ένας στον άλλο.

Κάντε κλικ και σύρετε το μπλε βέλος ή πηγαίνετε στις επιλογές μετασχηματισμού του στρώματος και σύρετε τη θέση Ζ, έτσι ώστε να τραβήξουμε αυτό το νέο στερεό πιο κοντά στο φως μας και εκτός του άλλου στρώματος. Θα παρατηρήσετε αμέσως ότι δεν φαίνεται να συμβαίνουν σκιές. Δεν έχει σημασία πού τοποθετείτε ή γωνία το φως σας δεν θα δείτε μια σκιά, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα για στρώματα να ρίχνουν σκιές στο After Effects.

Χτυπήστε το βέλος δίπλα στο όνομα του στρώματος για να εμφανίσετε τα αναπτυσσόμενα μενού και, στη συνέχεια, κάντε το ίδιο για τις επιλογές υλικού. Θα δείτε ότι το Casts Shadows είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή, οπότε στρέψτε το σε ON. Θα πρέπει να δείτε μια σκιά να εμφανίζεται πίσω από αυτό το στρώμα και πάνω από το άλλο σας. Εδώ μπορούμε επίσης να ελέγξουμε πολλές πτυχές του τρόπου με τον οποίο το στρώμα μας δέχεται φώτα καθώς και αν εκπέμπει οποιοδήποτε φως παρόμοιο με μια ανακλαστική επιφάνεια.

συμπέρασμα

Έτσι, εκεί που το έχετε, αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που δημιουργούν ένα φως στα After Effects . Αφού το κάνετε αυτό θα είναι απλά μια μεγάλη δοκιμή και λάθος για να καταλάβετε ποιες ρυθμίσεις σας αρέσει να ορίσετε τι αξίες για να δημιουργήσετε μια σκιά ή ένα φως που νομίζετε ότι φωτίζει τη σκηνή σας το καλύτερο. Θυμηθείτε, δεν υπάρχει σωστός ή λανθασμένος τρόπος να φωτίσουμε κάτι και να πάμε άγρια ​​και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε έναν πραγματικά δυναμικό φωτισμό!