Ποια είναι τα γραφικά κίνησης;

Έτσι, ίσως έχετε περιηγηθεί στο Vimeo ή στο Youtube και σκοντάφτετε σε ένα ρολό γραφικών κίνησης κάποιου. Αρκετά κομψά πράγματα; Αλλά ποια είναι τα γραφικά κινήσεων ούτως ή άλλως;

Ο χρόνος κίνησης γραφικών

Τα γραφικά κίνησης είναι ένας νέος όρος για ένα συγκεκριμένο είδος κινουμένων σχεδίων που ήταν για λίγο. Τα γραφικά κίνησης είναι το σταυροδρόμι μεταξύ κινούμενων σχεδίων και γραφικών σχεδίων. Συνήθως, κομμάτια με σκοπό σκοπό την παρουσίαση πληροφοριών στον θεατή μέσω της χρήσης κινούμενων κειμένων ή γραφικών. Συχνά έχουν φωνές για να αναφέρουν τι αντιπροσωπεύει το κείμενο ή τα γραφικά. Τα βίντεο Lyric είναι ένα ωραίο παράδειγμα κινούμενων γραφικών, τα γραφικά αντανακλούν τι τραγουδά ο τραγουδιστής.

Με την πιο διαδεδομένη δημοτικότητα και το χαμηλότερο κόστος της κίνησης του υπολογιστή , τα γραφικά κίνησης άρχισαν να διαφοροποιούνται από τα κανονικά κινούμενα σχέδια. Τα γραφικά κίνησης έχουν αρχίσει να ορίζουν ένα συγκεκριμένο στυλ. Συχνά φωτεινό και έγχρωμο χωρίς περιγράμματα (η έλλειψη περιγραμμάτων καθιστά ευκολότερη την κίνηση του υπολογιστή).

Υγρό, Bouncy στυλ κινουμένων σχεδίων

Είναι συνήθως ένα πολύ ρευστό, γεμάτο στυλ animation. Όταν δουλεύετε με αφηγήσεις, θέλετε να κρατήσετε οπτικά τον θεατή, ώστε να μην απλώνονται μόνο και να ακούν τον αφηγητή. Για να κάνετε αυτό, οι καλλιτέχνες γραφικών κινήσεων συχνά κάνουν ταραχές μεταβάσεις και δυναμική κίνηση μεταξύ κειμένου ή μεταξύ γραφικών εικόνων.

Τα γραφικά κίνησης συχνά τείνουν να είναι περισσότερο εμπορικά και οδηγούνται από τους πελάτες. Είναι σπάνιο να βλέπει κάποιος να κάνει μια ανεξάρτητη ταινία με το στυλ ενός κομμάτι γραφικών κίνησης. Ο λόγος γι 'αυτό έχει να κάνει με το συνδυασμό του γραφικού σχεδιασμού και του animation. Η ανάληψη του εμπορικού και πελατοκεντρικού κόσμου του γραφικού σχεδιασμού και ο συνδυασμός του με το κινούμενο σχέδιο καταλήγουν σε γραφικά κίνησης.

Δεν είναι νέο

Τα γραφικά κίνησης δεν είναι καινούργια, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνετε τώρα. Μεγαλώνοντας είχαμε μια ταινία VHS που ονομάζεται Donald Duck στη Mathmagic Land. Έκανε ελάχιστα για να μας βοηθήσει να μάθουμε πώς να κάνουμε μαθηματικά, αλλά περιελάμβανε κινούμενα γραφικά μέχρι το 1959. Το μέρος όπου ο Donald παίζει μπιλιάρδο (ή μπιλιάρδο όπως το ονομάζουν) όπου δείχνουν μια αναπαράσταση μπιλιάρδου και αντλούν το γραμμές πάνω σε αυτό είναι η ίδια ιδέα των κινούμενων γραφικών σήμερα.

Πρέπει να αντιπροσωπεύουν κάποιες πληροφορίες και να απεικονίζουν μια ιδέα στο θεατή, ώστε να το κάνουν αυτό χρησιμοποιώντας κινούμενα σχέδια και κίνηση.

Γιατί λοιπόν να το ονομάζουμε γραφικά κίνησης αντί απλά να το αναφερόμαστε ως κινούμενα σχέδια; Λοιπόν, ο κυνικός άνθρωπος σε εμάς λέει ότι είναι επειδή όλοι θέλουν να είναι μια ειδική νιφάδα χιονιού και να έχουν έναν τακτοποιημένο ήχο τίτλο εργασίας για να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους στα κόμματα.

Ομάδα καλλιτεχνών θέσεων

Ωστόσο, η πιο αισιόδοξη πλευρά του hippie μας λέει ότι είναι επειδή οι καλλιτέχνες γραφικών κινήσεων προσπαθούν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως μια πιο εξειδικευμένη ομάδα καλλιτεχνών. Αντί για τον ευρύτερα ορισμένο "εμψυχωτή" επιλέγουν να παρουσιάσουν τη συγκεκριμένη ετικέτα του "καλλιτέχνη γραφικών κινήσεων" ακριβώς όπως μερικοί άνθρωποι θα πουν "εμψυχωτής χαρακτήρων" αντί απλώς animator. Αν είστε εμψυχωτής θα μπορούσατε να είστε ένας εμψυχωτής χαρακτήρων, ένας αφηρημένος εμψυχωτής, οποιοσδήποτε αριθμός πραγμάτων. Αλλά λέγοντας ότι είστε ένας καλλιτέχνης γραφικών κίνησης που αφήνετε τους ανθρώπους να γνωρίζουν αμέσως τι είστε και τι κάνετε.

Όπου γίνεται λίγο κολλώδης είναι ότι όσο πιο δημοφιλής είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται τα γραφικά κίνησης, φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αποπροσανατολίζουν κινούμενα σχέδια σε αυτό. Ακριβώς επειδή μια κινούμενη εικόνα είναι φωτεινή και πολύχρωμη χωρίς περιγράμματα, όπως το έργο του Alex Grigg, για παράδειγμα , δεν σημαίνει ότι είναι γραφικά κίνησης.

Ένα παράδειγμα για το Vimeo

Πάρτε αυτό το βίντεο Vimeo για παράδειγμα, ενώ υπάρχουν κομμάτια γραφικών κίνησης μέσα σε αυτό, η πλειοψηφία αυτών των κλιπ δεν είναι γραφικά κίνησης. Είναι απλά στυλιζαρισμένα trippy, liquid-y κινούμενα σχέδια. Δεν υπάρχει τίποτα πραγματικά λάθος με την παραγνώριση ενός στυλ κίνησης για ένα άλλο, είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε όταν μιλάτε για το δικό σας έργο. Δεν θα θέλατε να είστε εμψυχωτής χαρακτήρων που να κάνει δροσερό animation υγρών-y και να κάνετε αίτηση για εργασία γραφικών κίνησης, θα απογοητευτήκατε όταν έπρεπε να ζωντανέψετε κείμενο όλη την ημέρα και όχι να κάνετε τη δουλειά του χαρακτήρα σας.

Θυμηθείτε επίσης ότι για να είναι γραφικά κίνησης δεν χρειάζεται να ταιριάζει με το δημοφιλές στυλ τους, στην πραγματικότητα, μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε ανάμεσα στους καλλιτέχνες γραφικών κινήσεων, αν η δουλειά σας φαίνεται διαφορετική!

Έτσι, συνοπτικά, τα γραφικά κίνησης είναι ο κόσμος όπου η γραφιστική και η ζωγραφική συγκρούονται. Ο γραφικός σχεδιασμός αφορά στην απεικόνιση πληροφοριών στον θεατή και η λήψη αυτής της νοοτροπίας και η εφαρμογή της σε ένα χρονοδιάγραμμα και η κίνηση της δημιουργούν γραφικά κίνησης. Αν και δεν είναι μια νέα έννοια, σίγουρα έχει μια έκρηξη της δημοτικότητας.