Να είστε πιο παραγωγικοί με τη γραμμή εργασιών των Windows 7

01 από 04

Η γραμμή εργασιών των Windows 7

Η γραμμή εργασιών των Windows 7.

Η γραμμή εργασιών των Windows 7 είναι μια από τις πιο θεμελιώδεις αλλαγές από τα Windows Vista. Η γραμμή εργασιών των Windows 7 - αυτή η λωρίδα στο κάτω μέρος της επιφάνειας εργασίας με όλα τα εικονίδια και άλλα πράγματα - είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την κατανόηση. γνωρίζοντας πώς να το χρησιμοποιήσετε θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα Windows 7. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Τι είναι η Γραμμή εργασιών; Η Γραμμή εργασιών των Windows 7 είναι ουσιαστικά μια συντόμευση για τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται συχνά και έναν βοηθό πλοήγησης στην επιφάνεια εργασίας σας. Στην αριστερή πλευρά της Γραμμής εργασιών υπάρχει το κουμπί "Έναρξη", το οποίο είναι παρόμοιο με το κουμπί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα των Windows που επιστρέφει στα Windows 95: έχει συνδέσμους και μενού σε όλα τα υπόλοιπα στον υπολογιστή σας.

Στα δεξιά του κουμπιού "Έναρξη" υπάρχει χώρος για εικονίδια που μπορείτε να "περάσετε", για εύκολη πρόσβαση σε προγράμματα που χρησιμοποιούνται συχνά. Για να μάθετε πώς να καρφιτσώνετε, περάστε από αυτό το βήμα προς βήμα φροντιστήριο σχετικά με τη σύνδεση.

Αλλά αυτό δεν είναι μόνο που μπορείτε να κάνετε με αυτές τις συντομεύσεις του προγράμματος? πρόκειται να σκάψουμε λίγο πιο βαθιά εδώ. Πρώτα, σημειώστε από την εικόνα παραπάνω ότι τα τρία από τα εικονίδια έχουν ένα κουτί γύρω τους, ενώ τα δύο δεξιά δεν το κάνουν. Το κιβώτιο σημαίνει ότι τα προγράμματα αυτά είναι ενεργά. δηλαδή, είναι επί του παρόντος ανοιχτά στην επιφάνεια εργασίας σας. Ένα εικονίδιο χωρίς πλαίσιο σημαίνει ότι το πρόγραμμα δεν έχει ανοιχτεί ακόμα. αυτό είναι διαθέσιμο με ένα μόνο αριστερό κλικ, ωστόσο.

Αυτά τα εικονίδια είναι απλά να μετακινηθούν. απλά κάντε αριστερό κλικ στο εικονίδιο, κρατήστε πατημένο το κουμπί του ποντικιού κάτω, μετακινήστε το εικονίδιο στο σημείο που θέλετε και αφήστε το.

Επιπλέον, κάθε ένα από αυτά τα προγράμματα, είτε είναι ανοιχτά είτε όχι, έχει μια " Λίστα Jump " διαθέσιμη. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λίστες μετάβασης και τον τρόπο χρήσης τους.

02 από 04

Ομαδοποίηση πολλαπλών περιπτώσεων εικονιδίων γραμμής εργασιών

Το εικονίδιο του Internet Explorer, το οποίο εμφανίζει πολλαπλές ανοιχτές παρουσίες.

Μια άλλη τακτοποιημένη πτυχή των εικονιδίων της γραμμής εργασιών των Windows 7 είναι η δυνατότητα να ομαδοποιούνται πολλαπλές εμφανίσεις ενός προγράμματος κάτω από ένα εικονίδιο, εξαλείφοντας την ακαταστασία. Για παράδειγμα, κοιτάξτε το μπλε εικονίδιο Internet Explorer (IE) που εμφανίζεται παραπάνω.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε τι μοιάζει με μια σειρά από ανοιχτά παράθυρα που κρύβονται πίσω από το εικονίδιο. Αυτή είναι μια ένδειξη ότι υπάρχουν πολλά παράθυρα IE ανοιχτά.

03 του 04

Προβολές μικρογραφιών στη γραμμή εργασιών των Windows 7

Η τοποθέτηση του δείκτη πάνω από ένα εικονίδιο της γραμμής εργασιών εμφανίζει μια μικρογραφία των πολλαπλών παρουσιών της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο (στην περίπτωση αυτή, το μπλε εικονίδιο του Internet Explorer από την προηγούμενη σελίδα), θα δείτε μια μικρογραφία για κάθε ανοιχτό παράθυρο.

Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από κάθε μικρογραφία για να δείτε μια πλήρη προεπισκόπηση του ανοικτού παραθύρου. για να μεταβείτε σε αυτό το παράθυρο, απλά κάντε αριστερό κλικ σε αυτό και το παράθυρο θα είναι έτοιμο για να εργαστείτε. Αυτή είναι μια άλλη εξοικονόμηση χρόνου.

04 του 04

Αλλαγή των ιδιοτήτων της γραμμής εργασιών των Windows 7

Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις ιδιότητες της γραμμής εργασιών των Windows 7.

Εάν είστε ο περιπετειώδης τύπος, μπορείτε να προσαρμόσετε την Γραμμή εργασιών, αποκρύπτοντάς την, καθιστώντας την μεγαλύτερη ή μικρότερη, ή κάνοντας άλλα πράγματα σε αυτήν. Για να μεταβείτε στο παράθυρο προσαρμογής, κάντε δεξί κλικ σε μια ανοικτή περιοχή της Γραμμής εργασιών και κάντε αριστερό κλικ στον τίτλο "Ιδιότητες". Αυτό θα φέρει το παραπάνω μενού. Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο κοινές προσαρμογές που μπορείτε να κάνετε:

Πάρτε το χρόνο σας και να γνωρίσετε το Taskbar. Θα διαπιστώσετε ότι ο υπολογιστικός σας χρόνος είναι πολύ πιο παραγωγικός εάν το κάνετε.