Τι είναι ένα In-Line Mic;

Σχετικά με το μικρόφωνο που βρίσκεται στο καλώδιο των ακουστικών ή των ακουστικών σας

Ενώ αγοράζετε νέα ακουστικά ή ακουστικά , ίσως έχετε συναντήσει μια εταιρεία που καυχώνει ότι το προϊόν της έχει ένα "in-line μικρόφωνο". Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή διαθέτει μικρόφωνο που είναι ενσωματωμένο στο καλώδιο των ακουστικών, επιτρέποντάς σας να απαντάτε σε κλήσεις από το smartphone σας ή να χρησιμοποιείτε φωνητικές εντολές χωρίς να αφαιρείτε τα ακουστικά σας.

Τα ακουστικά που έχουν ακουστικά και μικρόφωνο που ταλαντεύεται μπροστά από το στόμα σας δεν θεωρούνται ότι διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο. Ασύρματα ακουστικά και ακουστικά μπορεί να έχουν ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο στη θήκη ή τη ζώνη συνδέσμων.

Έλεγχοι για In-Line Μικρόφωνα

Τα ενσωματωμένα μικροσκόπια έρχονται επίσης με ενσωματωμένα στοιχεία ελέγχου που σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε την ένταση ήχου, να απαντάτε και να τερματίζετε τις κλήσεις, να σβήνετε τον ήχο ή να παραλείψετε κομμάτια στο music player ή στο smartphone σας. Εάν έχετε μια επιλογή, ο τύπος των ελέγχων και η ευκολία χρήσης μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να αποφασίσετε ποιο να αγοράσετε.

Το κουμπί σίγασης μπορεί να σίγαση του μικροφώνου ή του ήχου από το τηλέφωνο ή τη συσκευή αναπαραγωγής μουσικής ή και τα δύο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες για να καταλάβετε εάν η φωνή σας εξακολουθεί να λαμβάνεται από το μικρόφωνο όταν χρησιμοποιείτε τη σίγαση.

Συχνά ο έλεγχος της έντασης γίνεται με μια ολισθαίνουσα γλωττίδα ή τροχό, αλλά μπορεί να γίνει με πιέσεις ενός κουμπιού για να αυξηθεί η ένταση και η ένταση προς τα κάτω. Ο έλεγχος έντασης ήχου μπορεί να επηρεάσει μόνο τον εισερχόμενο ήχο παρά την έξοδο του μικροφώνου. Μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε την ένταση της φωνής σας να βγαίνει, μετακινώντας το μικρόφωνο πιο κοντά στο στόμα σας ή μιλώντας πιο δυνατά.

Τα χειριστήρια εντός γραμμής μπορούν επίσης να έχουν ειδικές λειτουργίες για την απάντηση στις εισερχόμενες κλήσεις από το τηλέφωνό σας. Πατώντας ένα κουμπί μπορείτε να απαντήσετε στην κλήση, η οποία συνήθως θα διακόψει ή θα θέσει τέλος στην αναπαραγωγή από τη μουσική ή άλλη εφαρμογή ήχου για όλη τη διάρκεια της κλήσης. Μπορεί να έχετε τη δυνατότητα σίγασης του μικροφώνου κατά τη διάρκεια της κλήσης, η οποία είναι χρήσιμη για κλήσεις συνδιάσκεψης. Μπορείτε επίσης να τερματίσετε την κλήση χρησιμοποιώντας ένα πλήκτρο τερματισμού. Συχνά, τα σχέδια έχουν μόνο μερικά κουμπιά που αναλαμβάνουν διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα με το αν χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή ή όταν χρησιμοποιείτε το μικρόφωνο.

Ζητήματα συμβατότητας μικροφώνων In-Line

Εάν μπορείτε να επωφεληθείτε από όλες τις λειτουργίες που αναφέρονται για το μικρόφωνο in-line, θα εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής που διαθέτετε και το είδος των ακουστικών που αγοράζετε. Εάν χρησιμοποιείτε για παράδειγμα ένα τηλέφωνο Android και τα ακουστικά που βλέπετε είναι Made for iPhone, το μικρόφωνο πιθανότατα θα λειτουργήσει, αλλά τα χειριστήρια έντασης ενδέχεται να μην είναι. Αυτό μπορεί να διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο, οπότε διαβάστε πρώτα τη λεπτή εκτύπωση.

Χαρακτηριστικά των In-Line Μικρόφωνα

Omnidirectional ή 360 μοιρών μικρόφωνα θα συλλαμβάνει τον ήχο από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Η θέση του μικροφώνου στο καλώδιο ενδέχεται να επηρεάσει το πόσο καλά ανιχνεύει τη φωνή σας ή τον υπερβολικό ήχο του περιβάλλοντος.

Ορισμένα μικρόφωνα in-line είναι καλύτερα από άλλα για την προβολή θορύβου εκτός από τη φωνή σας. Γενικά, τα in-line μικρόφωνα δεν έχουν την υψηλότερη ποιότητα και ενδέχεται να μην είναι κατάλληλα για ηχογράφηση.