Πώς να συγχρονίσετε την επιφάνεια εργασίας σας στο Cloud με το OneDrive

01 από 10

Το σύννεφο: Ένα όμορφο πράγμα

Microsoft

Υπηρεσίες όπως το Dropbox και το OneDrive είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε πρόσβαση σε όλα τα έγγραφά σας σε πολλούς υπολογιστές, δισκία και το τηλέφωνό σας. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να θυμάστε να τοποθετείτε αρχεία στον καθορισμένο φάκελο Dropbox ή OneDrive για να είναι οπωσδήποτε χρήσιμο.

02 από 10

Έχετε επιφάνεια εργασίας, θα ταξιδέψει

Ένα παράθυρο απόρριψης των Windows ... er ... επιφάνεια εργασίας.

Μια λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να τοποθετήσετε κοινούς φακέλους όπως η επιφάνεια εργασίας των Windows στο σύννεφο. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση για όποιον χρησιμοποιεί την επιφάνεια εργασίας του ως γενικό έδαφος απομάκρυνσης για τα ληφθέντα αρχεία ή τα συχνά προσπελάσιμα αντικείμενα.

Με αυτό τον τρόπο θα έχετε πάντα συγχρονισμένα αυτά τα αρχεία σε όλες τις συσκευές σας. Για μέγιστη τρέλα επιφάνειας εργασίας, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε άλλους υπολογιστές που χρησιμοποιείτε για να συγχρονίσετε τους επιτραπέζιους υπολογιστές με το OneDrive. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε όλα τα αρχεία σας από όλα τα επιτραπέζια σας υπολογιστά, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε - ακόμα κι αν είστε εν κινήσει με ένα τηλέφωνο ή ένα Chromebook.

Εάν μετακινήσετε την επιφάνεια εργασίας σας στο νέφος δεν σας τραβήξει και έχετε εγκατεστημένα τα Windows 10, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας να προτείνει αυτόματα το OneDrive κάθε φορά που θέλετε να αποθηκεύσετε ένα έγγραφο. Τότε δεν θα χρειαστεί να σκεφτείτε πού να τοποθετήσετε τα αρχεία σας καθώς ο υπολογιστής σας θα μεταφερθεί αυτόματα στο OneDrive.

Θα καλύψουμε και τις δύο αυτές λύσεις σε αυτό το άρθρο ξεκινώντας με τη μετακίνηση της επιφάνειας εργασίας σας στο νέφος.

03 από 10

Μια σημείωση σχετικά με την ασφάλεια

Δημήτρης Ότις / Ψηφιακό όραμα

Η μετακίνηση του desktop ή άλλων φακέλων σας στο cloud είναι πολύ πιο βολικό από το να έχετε τα αρχεία κλειδωμένα σε έναν υπολογιστή ή να θυμάστε να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας σε μια μονάδα δίσκου USB thumb αντί να βγείτε από το γραφείο.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συνέπειες για την ασφάλεια που πρέπει να λάβετε υπόψη. Κάθε φορά που τοποθετείτε αρχεία σε απευθείας σύνδεση είναι δυνητικά προσβάσιμα σε άλλους. Η επιβολή του νόμου μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσει ένα ένταλμα για να ζητήσει πρόσβαση στα αρχεία σας και ίσως να μην το γνωρίζετε ακόμη και όταν συμβεί.

Τώρα ξέρω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που διαβάζουν αυτό πιθανώς δεν ανησυχούν για την επιβολή του νόμου προσπαθώντας να δουν τα αρχεία τους αποθηκευμένα στο σύννεφο. Μια πιο συνηθισμένη δυσάρεστη κατάσταση είναι όταν κακόβουλοι hackers μαντέψουν ή τελικά κλέψουν τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας. Αν συμβεί αυτό, οι κακοί τύποι θα είχαν πιθανώς πρόσβαση στα αρχεία OneDrive. Αυτό δεν είναι μια τεράστια υπόθεση αν όλα όσα έχετε αποθηκεύσει στο σύννεφο είναι παλιά ποίηση από το γυμνάσιο. Ωστόσο, η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε έγγραφα εργασίας ή αρχεία με προσωπικές πληροφορίες μπορεί να είναι καταστροφική.

Για να μετριάσετε αυτόν τον κίνδυνο, μπορείτε να λάβετε ορισμένα μέτρα ασφάλειας. Το ένα είναι να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το λογαριασμό αποθήκευσης του cloud.

Ένα πιο εύκολο μέτρο είναι να μην βάζετε τίποτα στο σύννεφο που έχει πληροφορίες που δεν θα θέλατε να δουν άλλοι. Για τους οικιακούς χρήστες, αυτό σημαίνει συνήθως να κρατάτε αντικείμενα όπως οικονομικά υπολογιστικά φύλλα, λογαριασμούς και υποθήκες στο σκληρό σας δίσκο και όχι στο σύννεφο.

04 από 10

Μετακίνηση του Desktop σας στο Cloud με το OneDrive

Δείτε πώς μπορείτε να μετακινήσετε την επιφάνεια εργασίας σας στο OneDrive. Αυτό προϋποθέτει ότι έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας το πρόγραμμα-πελάτη συγχρονισμού επιφάνειας εργασίας OneDrive. Όποιος τρέχει τα Windows 8.1 ή τα Windows 10 θα έχει αυτόματα αυτό το πρόγραμμα, αλλά οι χρήστες των Windows 7 θα πρέπει να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν τον υπολογιστή-πελάτη συγχρονισμού στον υπολογιστή τους, αν δεν το έχουν ήδη κάνει.

Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 8.1 ή 10 ή την Εξερεύνηση των Windows στα Windows 7. Και οι τρεις εκδόσεις των Windows μπορούν να ανοίξουν τον Explorer χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου: κρατήστε πατημένο το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows και έπειτα πιέστε E.

Τώρα που ο εξερευνητής είναι ανοιχτός, κάντε δεξιό κλικ στην επιφάνεια εργασίας και, στη συνέχεια, από το μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται, επιλέξτε Ιδιότητες .

Τώρα ανοίγει ένα νέο παράθυρο που ονομάζεται "Ιδιότητες επιφάνειας εργασίας" με πολλές καρτέλες. Επιλέξτε την καρτέλα " Τοποθεσία ".

05 από 10

Βάλτε το σημείο στο Cloud

Τώρα φτάνουμε στο κρέας της αλλαγής. Μπορεί να μην σας φαίνεται όπως σε σας, αλλά όσον αφορά τον υπολογιστή σας, η επιφάνεια εργασίας είναι ακριβώς ένας άλλος φάκελος στον υπολογιστή σας όπου αποθηκεύονται τα αρχεία. Και ακριβώς όπως κάθε άλλο φάκελο έχει μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να είναι C: \ Users [Όνομα λογαριασμού χρήστη] \ Desktop. Αν συνδεθείτε στον υπολογιστή σας ως Fluffy , για παράδειγμα, τότε η επιφάνεια εργασίας σας θα βρίσκεται στο C: \ Users \ Fluffy \ Desktop.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέσουμε το OneDrive στην τοποθεσία του φακέλου και ο πελάτης συγχρονισμού θα φροντίσει τα υπόλοιπα. Κάντε κλικ στο πλαίσιο εισαγωγής κειμένου θέσης και, στη συνέχεια, επεξεργαστείτε το για να μοιάζετε με το ακόλουθο: C: \ Users \ [Όνομα λογαριασμού χρήστη] \ OneDrive \ Desktop

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή και τα Windows θα σας ζητήσουν να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να μετακινήσετε την επιφάνεια εργασίας στο OneDrive. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι , ο υπολογιστής σας θα αντιγράψει τα αρχεία σε OneDrive. Αφού γίνει αυτό, κάντε κλικ στο OK στο παράθυρο "Ιδιότητες επιφάνειας εργασίας" και τελειώσατε.

06 από 10

Μια ασφαλέστερη αλλά μακρύτερη προσέγγιση

Χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα, είναι σημαντικό να πληκτρολογήσετε τη θέση σωστά. Ωστόσο, αν δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτό, υπάρχει μια πιο εμπλεκόμενη, αλλά πιο αλάνθαστη μέθοδος.

Ξεκινήστε ξανά ανοίγοντας την Εξερεύνηση των Windows, κάνοντας δεξί κλικ στον φάκελο Επιφάνεια εργασίας και επιλέγοντας Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος. Αυτή τη φορά στο παράθυρο "Ιδιότητες επιφάνειας εργασίας" στην καρτέλα "Τοποθεσία" κάντε κλικ στην επιλογή Μετακίνηση ... , η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πλαίσιο εισαγωγής κειμένου.

Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί θα ανοίξει ένα άλλο παράθυρο του Explorer που εμφανίζει μια ποικιλία τοποθεσιών στον υπολογιστή σας, όπως το φάκελο λογαριασμού χρήστη, το OneDrive και Αυτό το PC.

Κάντε διπλό κλικ στο OneDrive μεταξύ αυτών των επιλογών για να ανοίξετε το φάκελο OneDrive. Στη συνέχεια, στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στην επιλογή Νέος φάκελος στο επάνω αριστερό μέρος του παραθύρου. Όταν εμφανιστεί ο νέος φάκελος στην κύρια ενότητα του ονόματος παραθύρου, το Desktop και πατήστε Enter στο πληκτρολόγιό σας.

07 από 10

Κρατώντας κλικ

Τώρα, απλώς κάντε κλικ στο νέο φάκελο Desktop με το ποντίκι και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή φακέλου στο κάτω μέρος του παραθύρου. Θα δείτε ότι το πλαίσιο εισαγωγής κειμένου στην καρτέλα " Τοποθεσία " έχει τώρα την ίδια θέση με εκείνη που έκανε με την προηγούμενη μέθοδο. Δηλαδή, C: \ Users \ [Όνομα λογαριασμού χρήστη] \ OneDrive \ Desktop

Όπως και με την άλλη μέθοδο, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή , επιβεβαιώστε την κίνηση κάνοντας κλικ στο κουμπί Ναι και, στη συνέχεια, πατήστε OK στο παράθυρο Ιδιότητες επιφάνειας εργασίας για να το κλείσετε.

08 από 10

Όχι μόνο για τους επιτραπέζιους υπολογιστές

Η επιφάνεια εργασίας των Windows 10 (ενημέρωση επετείου).

Δεν χρειάζεται να μετακινήσετε μόνο την επιφάνεια εργασίας στο σύννεφο. Οποιοδήποτε φάκελο θέλετε μπορείτε επίσης να μεταφερθείτε στο OneDrive χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία. Τούτου λεχθέντος, δεν θα το συνιστούσα να το κάνετε αν το μόνο που χρειάζεστε είναι να μετακινήσετε το φάκελο εγγράφων σας στο OneDrive.

Από προεπιλογή, το OneDrive διαθέτει ήδη φάκελο εγγράφων και γι 'αυτό είναι πιο λογικό να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική μέθοδο - τουλάχιστον αν βρίσκεστε στα Windows 10.

09 από 10

Αγκαλιάζοντας το νέφος από προεπιλογή

Ο δεύτερος τρόπος είναι να πείτε στα Windows να προσφέρουν το OneDrive ως την κύρια θέση για την αποθήκευση των εγγράφων σας. Εάν χρησιμοποιείτε το Office 2016 στα Windows 10, αυτό συμβαίνει ήδη για αυτά τα προγράμματα, αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας ομοίως και για άλλα προγράμματα.

Στα Windows 10, κάντε κλικ στο επάνω αριστερό προσανατολισμό στο δεξί άκρο της γραμμής εργασιών. Στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο OneDrive (ένα λευκό σύννεφο) και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού περιβάλλοντος.

10 από 10

Αυτόματη αποθήκευση

Στο παράθυρο ρυθμίσεων του OneDrive που ανοίγει, κάντε κλικ στην καρτέλα Αυτόματη αποθήκευση . Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στα δεξιά του Έγγραφα και επιλέξτε OneDrive. Κάντε το ίδιο για τις φωτογραφίες, αν θέλετε, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Εάν έχετε επιλέξει την επιλογή "Εικόνες", θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα φάκελο στο OneDrive όπου θα μεταβαίνουν αυτόματα οι εικόνες σας. Θα πρότεινα την επιλογή του φακέλου Εικόνες ή τη δημιουργία αυτού του φακέλου αν δεν υπάρχει.

Μετά από αυτό, τελειώσατε. Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να αποθηκεύσετε ένα αρχείο, τα Windows θα πρέπει να προσφέρουν αυτόματα το OneDrive ως την προεπιλεγμένη θέση αποθήκευσης.