Πώς να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε κρυφά αρχεία και φακέλους

Απόκρυψη ή εμφάνιση κρυφών αρχείων & φακέλων στα Windows 10, 8, 7, Vista, & XP

Τα κρυφά αρχεία συνήθως κρυμμένα για καλό λόγο - συχνά είναι πολύ σημαντικά αρχεία και είναι κρυμμένα από την προβολή τους καθιστούν πιο δύσκολο να αλλάξουν ή να διαγραφούν.

Αλλά τι γίνεται αν θέλετε να δείτε αυτά τα κρυφά αρχεία;

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι που ίσως θέλετε να εμφανίσετε κρυφά αρχεία και φακέλους στις αναζητήσεις και τις προβολές των φακέλων σας, αλλά τις περισσότερες φορές είναι επειδή αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα Windows και χρειάζεστε πρόσβαση σε ένα από αυτά τα σημαντικά αρχεία για επεξεργασία ή διαγραφή .

Από την άλλη πλευρά, αν τα κρυμμένα αρχεία είναι, στην πραγματικότητα, δείχνουν, αλλά εσείς θέλετε να τα κρύψετε, είναι απλώς θέμα αντιστροφής της εναλλαγής.

Ευτυχώς, είναι πραγματικά εύκολο να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε κρυφά αρχεία και φακέλους στα Windows. Αυτή η αλλαγή γίνεται στον Πίνακα Ελέγχου .

Τα συγκεκριμένα βήματα που σχετίζονται με τη διαμόρφωση των Windows για την εμφάνιση ή την απόκρυψη κρυφών αρχείων εξαρτώνται από το λειτουργικό σύστημα που τυχαίνει να χρησιμοποιείτε:

Σημείωση: Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις διάφορες εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Τρόπος εμφάνισης ή απόκρυψης κρυφών αρχείων και φακέλων στα Windows 10, 8 και 7

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου Συμβουλή : Εάν αισθάνεστε άνετα με τη γραμμή εντολών , υπάρχει ένας πιο γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό. Ανατρέξτε στην ενότητα Περισσότερα βοήθεια ... στο κάτω μέρος της σελίδας και στη συνέχεια κάντε μετάβαση στο βήμα 4 .
  2. Κάντε κλικ ή αγγίξτε το σύνδεσμο εμφάνισης και εξατομίκευσης Σημείωση: Εάν βλέπετε τον Πίνακα Ελέγχου με έναν τρόπο που βλέπετε όλους τους συνδέσμους και τα εικονίδια, αλλά κανένας από αυτούς δεν κατηγοριοποιείται, δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο - 3 .
  3. Κάντε κλικ ή πατήστε στο σύνδεσμο Επιλογές εξερευνητή αρχείων ( Windows 10 ) ή Επιλογές φακέλου (Windows 8/7).
  4. Κάντε κλικ ή πατήστε στην καρτέλα Προβολή στο παράθυρο "Επιλογές εξερευνητή αρχείων" ή "Επιλογές φακέλου" .
  5. Στην ενότητα " Προχωρημένες ρυθμίσεις ", εντοπίστε την κατηγορία " Κρυφό αρχεία και φάκελοι " Σημείωση: Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε την κατηγορία Κρυφό αρχεία και φακέλους στο κάτω μέρος της περιοχής Σύνθετες ρυθμίσεις: περιοχή κειμένου χωρίς κύλιση προς τα κάτω. Θα πρέπει να δείτε δύο επιλογές κάτω από το φάκελο.
  6. Επιλέξτε την επιλογή που θέλετε να εφαρμόσετε: Μην εμφανίζετε κρυφά αρχεία, φακέλους ή μονάδες δίσκου, θα αποκρύψετε τα αρχεία, τους φακέλους και τις μονάδες δίσκου που έχουν το χαρακτηριστικό κρυφών χαρακτηριστικών που έχει ενεργοποιηθεί. Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων κρυφή δεδομένα.
  1. Κάντε κλικ ή πατήστε OK στο κάτω μέρος του παραθύρου Επιλογές εξερευνητή αρχείων ή Επιλογές φακέλου .
  2. Μπορείτε να ελέγξετε εάν τα κρυφά αρχεία είναι στην πραγματικότητα κρυμμένα στα Windows 10/8/7 περιηγώντας στη μονάδα C: \ . Αν δεν βλέπετε ένα φάκελο με όνομα ProgramData , τα κρυφά αρχεία και οι φάκελοι αποκρύπτονται από την προβολή.

Πώς να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε κρυφά αρχεία και φακέλους στα Windows Vista

  1. Κάντε κλικ ή πατήστε στο κουμπί Έναρξη και έπειτα στον Πίνακα Ελέγχου .
  2. Κάντε κλικ ή αγγίξτε το σύνδεσμο εμφάνισης και εξατομίκευσης . Σημείωση: Εάν βλέπετε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου, δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Απλά ανοίξτε το εικονίδιο Επιλογές φακέλου και προχωρήστε στο Βήμα 4 .
  3. Πατήστε ή πατήστε στη σύνδεση Επιλογές φακέλου .
  4. Κάντε κλικ ή πατήστε στην καρτέλα Προβολή στο παράθυρο Επιλογές φακέλων .
  5. Στην ενότητα " Προχωρημένες ρυθμίσεις ", εντοπίστε την κατηγορία " Κρυφό αρχεία και φάκελοι " Σημείωση: Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε την κατηγορία Κρυφό αρχεία και φακέλους στο κάτω μέρος της περιοχής Σύνθετες ρυθμίσεις: περιοχή κειμένου χωρίς κύλιση προς τα κάτω. Θα πρέπει να δείτε δύο επιλογές κάτω από το φάκελο.
  6. Επιλέξτε την επιλογή που θέλετε να εφαρμόσετε στα Windows Vista Μην εμφανίζετε τα κρυμμένα αρχεία και οι φάκελοι θα αποκρύψουν τα αρχεία και τους φακέλους με το χαρακτηριστικό hidden που είναι ενεργοποιημένο Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων θα σας επιτρέψει να δείτε τα κρυφά αρχεία και φακέλους.
  7. Κάντε κλικ ή πατήστε OK στο κάτω μέρος του παραθύρου Επιλογές φακέλου .
  8. Μπορείτε να ελέγξετε εάν τα κρυφά αρχεία εμφανίζονται στα Windows Vista μεταβαίνοντας στη μονάδα C: \ . Αν δείτε ένα φάκελο που ονομάζεται ProgramData , τότε μπορείτε να προβάλετε κρυφά αρχεία και φακέλους. Σημείωση: Τα εικονίδια για κρυφά αρχεία και φακέλους είναι ελαφρώς γκρίζα. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να διαχωρίσετε κρυφά αρχεία και φακέλους από τις κανονικές σας αθόρυβες.

Τρόπος εμφάνισης ή απόκρυψης κρυφών αρχείων και φακέλων στα Windows XP

  1. Ανοίξτε τον υπολογιστή μου από το μενού "Έναρξη".
  2. Από το μενού Εργαλεία , επιλέξτε Επιλογές φακέλου .... Συμβουλή : Δείτε την πρώτη συμβουλή στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για έναν γρήγορο τρόπο ανοίγματος των επιλογών φακέλου στα Windows XP .
  3. Κάντε κλικ ή πατήστε στην καρτέλα Προβολή στο παράθυρο Επιλογές φακέλων .
  4. Στην περιοχή Σύνθετες ρυθμίσεις: περιοχή κειμένου, εντοπίστε την κατηγορία Κρυφό αρχεία και φάκελοι Σημείωση: Η κατηγορία Κρυφό αρχεία και φακέλους θα πρέπει να είναι ορατή στο κάτω μέρος της περιοχής Σύνθετες ρυθμίσεις: περιοχή κειμένου χωρίς κύλιση προς τα κάτω. Θα δείτε δύο επιλογές κάτω από το φάκελο.
  5. Κάτω από την κατηγορία " Κρυφό αρχεία και φακέλους ", επιλέξτε το κουμπί επιλογής που ισχύει για το τι θέλετε να κάνετε. Μην εμφανίσετε κρυφά αρχεία και φακέλους που θα αποκρύψουν τα αρχεία και τους φακέλους με το χαρακτηριστικό κρυφής που είναι ενεργοποιημένο. βλέπετε τα κρυφά αρχεία και τους φακέλους.
  6. Κάντε κλικ ή πατήστε OK στο κάτω μέρος του παραθύρου Επιλογές φακέλου .
  7. Μπορείτε να ελέγξετε εάν τα κρυφά αρχεία εμφανίζονται με την πλοήγηση στο φάκελο C: \ Windows . Εάν βλέπετε έναν αριθμό φακέλων που ξεκινούν από το $ NtUninstallKB , τότε μπορείτε να δείτε κρυφά αρχεία και φακέλους, αλλιώς είναι επιτυχώς κρυμμένα Σημείωση: Αυτοί οι φάκελοι $ NtUninstallKB περιέχουν πληροφορίες που απαιτούνται για την απεγκατάσταση ενημερώσεων που έχετε λάβει από τη Microsoft. Παρόλο που είναι απίθανο, είναι πιθανό να μην βλέπετε αυτούς τους φακέλους, αλλά μπορεί ακόμα να ρυθμιστεί σωστά για την προβολή κρυφών φακέλων και αρχείων. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ποτέ ενημερώσεις στο λειτουργικό σας σύστημα .

Περισσότερες Βοήθεια με τις κρυφές ρυθμίσεις αρχείων

Ένας πιο γρήγορος τρόπος για να ανοίξετε τις επιλογές Εξερεύνηση αρχείων (Windows 10) ή Επιλογές φακέλου (Windows 8/7 / Vista / XP) είναι να εισάγετε τους φακέλους ελέγχου εντολών στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση (Run). Μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση το ίδιο σε κάθε έκδοση των Windows - με το συνδυασμό πλήκτρων Windows Key + R.

Η ίδια εντολή μπορεί να εκτελεστεί από τη γραμμή εντολών .

Επίσης, γνωρίζετε ότι η απόκρυψη κρυφών αρχείων και φακέλων δεν είναι η ίδια με τη διαγραφή τους. Τα αρχεία και οι φάκελοι που έχουν επισημανθεί ως κρυμμένοι απλά δεν είναι πλέον ορατοί - δεν έχουν φύγει.