Πώς να επαναφέρετε τα διαγραμμένα αρχεία από τον Κάδο Ανακύκλωσης

Εύκολη ανάκτηση αρχείων που έχετε ήδη διαγράψει

Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο η Microsoft κάλεσε αυτό το εργαλείο τον Κάδο Ανακύκλωσης και όχι τον Τεμαχιστή - αρκεί να μην το έχετε αδειάσει, είναι εύκολο να επαναφέρετε αρχεία από τον Κάδο Ανακύκλωσης στα Windows.

Έχουμε διαγράψει όλα τα αρχεία τυχαία ή απλά άλλαξε το μυαλό μας σχετικά με την αναγκαιότητα ενός συγκεκριμένου αρχείου ή φακέλου.

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να επαναφέρετε τα διαγραμμένα αρχεία από τον Κάδο Ανακύκλωσης πίσω στις αρχικές τους θέσεις στον υπολογιστή σας:

Σημείωση: Αυτά τα βήματα πρέπει να ισχύουν για όλα τα λειτουργικά συστήματα των Windows που χρησιμοποιούν τον Κάδο Ανακύκλωσης, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP και πολλά άλλα.

Πώς να επαναφέρετε τα διαγραμμένα αρχεία από τον Κάδο Ανακύκλωσης

Απαιτείται χρόνος: Η επαναφορά των διαγραμμένων αρχείων από τον Κάδο Ανακύκλωσης στα Windows θα πρέπει να διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά, αλλά εξαρτάται κυρίως από το πόσο γρήγορα μπορείτε να βρείτε τα αρχεία που θέλετε να επαναφέρετε καθώς και πόσο μεγάλα είναι.

  1. Ανοίξτε τον Κάδο Ανακύκλωσης κάνοντας διπλό κλικ ή πατώντας δύο φορές το εικονίδιο του στην επιφάνεια εργασίας.
    1. Συμβουλή: Δεν είναι δυνατή η εύρεση του Κάδου Ανακύκλωσης; Ανατρέξτε στις οδηγίες για το πώς να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε τις οδηγίες του προγράμματος "Κάδος ανακύκλωσης" / εικονίδιο στο κάτω μέρος της σελίδας για βοήθεια.
  2. Εντοπίστε και, στη συνέχεια, επιλέξτε τα αρχεία και / ή τους φακέλους που θέλετε να επαναφέρετε.
    1. Συμβουλή: Ο Κάδος Ανακύκλωσης δεν εμφανίζει τα αρχεία που περιέχονται σε τυχόν διαγραμμένους φακέλους που ενδέχεται να δείτε. Έχετε υπόψη αυτό, αν δεν μπορείτε να βρείτε ένα αρχείο που ξέρετε ότι διαγράψατε - μπορεί να βρίσκεται σε ένα φάκελο που διαγράψατε. Η επαναφορά του φακέλου θα επαναφέρει βεβαίως όλα τα αρχεία που περιέχει.
    2. Σημείωση: Δεν υπάρχει τρόπος για την επαναφορά των αρχείων που διαγράφηκαν από την εκκίνηση του Κάδου Ανακύκλωσης. Αν έχετε διαγράψει πραγματικά ένα αρχείο στα Windows, ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων μπορεί να σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε .
    3. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία για ένα μάθημα εκκίνησης μέχρι το τέλος σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.
  3. Σημειώστε την αρχική θέση των αρχείων που επαναφέρετε, ώστε να ξέρετε πού θα καταλήξουν. Θα δείτε αυτήν την τοποθεσία μόνο αν βλέπετε τον Κάδο ανακύκλωσης στην προβολή "λεπτομέρειες" (μπορείτε να αλλάξετε την προβολή από το μενού Προβολή ).
  1. Κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο την επιλογή και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επαναφορά .
    1. Ένας άλλος τρόπος για να επαναφέρετε την επιλογή είναι να την σύρετε έξω από το παράθυρο του δοχείου ανακύκλωσης και σε ένα φάκελο της επιλογής σας. Αυτό θα αναγκάσει το αρχείο να αποκατασταθεί όπου κι αν επιλέξετε.
    2. Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε την επιλογή Επαναφορά (και δεν τις σέρνετε έξω), όλα τα αρχεία θα αποκατασταθούν στις δικές τους αντίστοιχες τοποθεσίες. Με άλλα λόγια, μπορείτε να επαναφέρετε όλα τα αρχεία ταυτόχρονα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάνε στον ίδιο φάκελο εκτός αν, φυσικά, διαγράφηκαν από τον ίδιο φάκελο.
  2. Περιμένετε έως ότου ο Κάδος Ανακύκλωσης επαναφέρει τα διαγραμμένα αρχεία.
    1. Ο χρόνος που απαιτείται για αυτό εξαρτάται κυρίως από το πόσα αρχεία αποκαθιστάτε και πόσο μεγάλα είναι όλα μαζί, αλλά και η ταχύτητα του υπολογιστή σας αποτελεί παράγοντα εδώ.
  3. Βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία και οι φάκελοι που ανακτήσατε βρίσκονται στις τοποθεσίες που εμφανίστηκαν στο βήμα 3 ή ότι βρίσκονται εκεί όπου τις σύρετε στο βήμα 4.
  4. Τώρα μπορείτε να βγείτε από τον Κάδο Ανακύκλωσης αν τελειώσετε την αποκατάσταση.

Πώς να εμφανίσετε ή να αποκαλύψετε & # 34; το πρόγραμμα ανακύκλωσης / εικονίδιο ανακύκλωσης

Ο Κάδος Ανακύκλωσης δεν χρειάζεται να κάθεται συνεχώς στην επιφάνεια εργασίας των Windows. Ενώ είναι σίγουρα ένα ενσωματωμένο μέρος του λειτουργικού συστήματος των Windows και έτσι δεν μπορεί να απεγκατασταθεί, μπορεί να κρυφτεί.

Εσείς, ή ίσως ο κατασκευαστής υπολογιστών σας, ίσως το έχετε κάνει ως έναν τρόπο να κρατήσετε την επιφάνεια εργασίας λίγο καθαρότερη. Είναι απολύτως ωραία ότι είναι εκτός δρόμου, αλλά, φυσικά, το κάνει δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε.

Δείτε πώς μπορείτε να εμφανίσετε ξανά το Κάδο Ανακύκλωσης αν έχει κρυφτεί:

Αν προτιμάτε να παραμείνει ο Κάδος Ανακύκλωσης από την επιφάνεια εργασίας, ένας άλλος τρόπος πρόσβασης είναι η αναζήτηση κάδου ανακύκλωσης μέσω της Cortana (Windows 10) ή η γραμμή αναζήτησης (περισσότερες άλλες εκδόσεις των Windows) και, στη συνέχεια, το άνοιγμα του προγράμματος όταν εμφανιστεί στη λίστα των αποτελεσμάτων.

Θα μπορούσατε επίσης να ξεκινήσετε το Recycle Bin με την εκτέλεση του κελύφους εκκίνησης: RecycleBinFolder από την εντολή Command Prompt , αλλά αυτό είναι ίσως μόνο χρήσιμο στις πιο σπάνιες περιπτώσεις.

Πώς να σταματήσετε τα Windows από την άμεση διαγραφή αρχείων

Εάν διαπιστώσετε ότι ανακτάτε διαγραμμένα αρχεία από τον Κάδο Ανακύκλωσης πιο συχνά απ 'όσο πιθανόν θα έπρεπε, υπάρχει πιθανότητα ο υπολογιστής σας να έχει ρυθμιστεί ώστε να μην σας ζητήσει επιβεβαίωση όταν διαγράφετε αρχεία.

Για παράδειγμα, εάν διαγράψετε ένα αρχείο στα Windows 10 και μεταβείτε αμέσως στον Κάδο Ανακύκλωσης χωρίς να σας ρωτήσω αν είστε σίγουροι ότι θέλετε να το διαγράψετε, τότε ίσως θέλετε να το αλλάξετε έτσι ώστε να σας δοθεί η ευκαιρία λέτε Όχι αν διαγράψετε κατά λάθος ένα αρχείο ή φάκελο.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο του Κάδου Ανακύκλωσης και επιλέξτε Ιδιότητες . Αν υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται παράθυρο διαλόγου " Εμφάνιση διαγραφής επιβεβαίωσης" , βεβαιωθείτε ότι υπάρχει έλεγχος στο πλαίσιο, ώστε να σας ρωτήσω αν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να καταργήσετε όλα τα αρχεία και τους φακέλους που διαγράφετε.