Τρόπος εισαγωγής ενός εγγράφου σε άλλο στο Word 2007

Εισαγάγετε κείμενο ή δεδομένα από άλλο έγγραφο χωρίς να χρησιμοποιήσετε αποκοπή και επικόλληση.

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος εισαγωγής κειμένου σε ένα έγγραφο του Word 2007 είναι η κοπή και επικόλληση του. Αυτό λειτουργεί καλά για μικρά κομμάτια κειμένου, αλλά αν χρειάζεται να εισαγάγετε κείμενο αξίας ολόκληρου του εγγράφου - ή ακόμα και μόνο ένα μεγάλο τμήμα ενός εγγράφου - υπάρχουν δυνητικά καλύτερες επιλογές από τη μέθοδο cut-and-paste.

Το Word 2007 σας επιτρέπει να εισάγετε τμήματα άλλων εγγράφων ή ολόκληρων εγγράφων στην εργασία σας με λίγα βήματα:

  1. Τοποθετήστε το δρομέα σας όπου θέλετε να εισάγετε το έγγραφο.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή
  3. Κάντε κλικ στο βέλος που βρίσκεται στο βέλος που βρίσκεται στο τμήμα κειμένου του μενού κορδέλας.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Κείμενο από το αρχείο ... από το μενού. Αυτό ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή αρχείου.
  5. Επιλέξτε το αρχείο εγγράφων σας. Αν θέλετε να εισαγάγετε μόνο ένα τμήμα του εγγράφου, κάντε κλικ στο κουμπί Περιοχή .... Το παράθυρο διαλόγου Ορισμός σειράς θα ανοίξει από όπου μπορείτε να εισάγετε το όνομα σελιδοδείκτη από το έγγραφο του Word ή εάν εισάγετε δεδομένα από ένα έγγραφο του Excel εισάγετε την περιοχή των κελιών που θέλετε να εισαγάγετε. Κάντε κλικ στο OK όταν τελειώσετε.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή όταν ολοκληρώσετε την επιλογή του εγγράφου σας.

Το έγγραφο που επιλέξατε (ή ένα τμήμα του εγγράφου) θα εισαχθεί, ξεκινώντας από τη θέση του δρομέα σας.

Σημειώστε ότι το κείμενο που εισάγετε στο έγγραφό σας με αυτή τη μέθοδο λειτουργεί καλύτερα όταν το πρωτότυπο δεν αλλάζει. Αν το πρωτότυπο αλλάξει, το εισαγόμενο κείμενο δεν θα ενημερωθεί αυτόματα με αυτές τις αλλαγές.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας την παρακάτω επιλογή συνδεδεμένου κειμένου προσφέρει μια τρίτη μέθοδο εισαγωγής που σας δίνει έναν τρόπο αυτόματης ενημέρωσης του εγγράφου εάν αλλάξει το αρχικό κείμενο.

Εισαγωγή ενός συνδεδεμένου κειμένου σε ένα έγγραφο

Εάν το κείμενο από το έγγραφο που εισάγετε ενδέχεται να αλλάξει, έχετε τη δυνατότητα χρήσης συνδεδεμένου κειμένου που μπορεί εύκολα να ενημερωθεί.

Η τοποθέτηση του συνδεδεμένου κειμένου είναι πολύ παρόμοια με τη διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα αλλά αλλάξτε το βήμα 6:

6. Κάντε κλικ στο βέλος με το πάτημα του βέλους στο κουμπί Εισαγωγή και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή ως σύνδεσμος από το μενού.

Συνδεδεμένο κείμενο λειτουργεί πολύ το ίδιο με το κείμενο που έχει εισαχθεί, αλλά το κείμενο αντιμετωπίζεται από το Word ως ένα αντικείμενο.

Ενημέρωση συνδεδεμένου κειμένου

Αν το κείμενο αλλάξει στο αρχικό έγγραφο, επιλέξτε το αντικείμενο κειμένου συνδεδεμένο κάνοντας κλικ στο εισαγόμενο κείμενο (θα επιλεγεί ολόκληρο το κείμενο του ένθετου) και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F9 . Αυτό αναγκάζει το Word να ελέγξει το πρωτότυπο και να ενημερώσει το κείμενο που έχει εισαγάγει με τυχόν αλλαγές στο πρωτότυπο.