Μάθετε τον καλύτερο τρόπο αλλαγής του μεγέθους χαρτιού στο Word 2007

01 του 06

Εισαγωγή στις αλλαγές μεγέθους χαρτιού στο Word 2007

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση σελίδας στο Microsoft Word είναι για χαρτί μεγέθους letter , αλλά μπορεί να θέλετε να εκτυπώσετε σε χαρτί μεγέθους νομικού μεγέθους ή ακόμα και χαρτιού μεγέθους tabloid. Μπορείτε να αλλάξετε εύκολα τις ρυθμίσεις μεγέθους χαρτιού στο Word 2007 και μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο μέγεθος χαρτιού.

Η αλλαγή του μεγέθους χαρτιού εγγράφου στο Word 2007 είναι εύκολη, αλλά οι επιλογές για το μέγεθος χαρτιού δεν είναι εκεί που θα περίμενε κανείς.

02 του 06

Ανοίγοντας το παράθυρο διαλόγου Page Setup στο Word

Για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Page Setup (Διάταξη δημιουργίας σελίδας) στο Word 2007, κάντε κλικ στο κουμπί Page Setup (Ρύθμιση σελίδας) της κορδέλας σελίδας Layout.

Χρησιμοποιείτε το παράθυρο διαλόγου Page Setup του Word για να αλλάξετε το μέγεθος χαρτιού. Για να το ανοίξετε, ανοίξτε πρώτα την κορδέλα της σελίδας Layout .

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλαίσιο στην κάτω δεξιά γωνία της ενότητας Page Setup . Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Page Setup, ανοίξτε την καρτέλα Paper ( Χαρτί ).

03 του 06

Επιλογή μεγέθους χαρτιού

Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο στο παράθυρο διαλόγου Page Setup για να ορίσετε ένα μέγεθος χαρτιού.

Αφού έχετε ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Page Setup στο Word, μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος χαρτιού.

Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο στην ενότητα Μέγεθος χαρτιού για να επιλέξετε ένα τυποποιημένο μέγεθος χαρτιού. Εάν θέλετε να ορίσετε προσαρμοσμένες διαστάσεις χαρτιού, επιλέξτε Προσαρμοσμένη από τη λίστα.

04 του 06

Ρύθμιση των διαστάσεων για ένα προσαρμοσμένο μέγεθος χαρτιού

Χρησιμοποιήστε τα πλαίσια ύψους και πλάτους για να ορίσετε τις διαστάσεις για το προσαρμοσμένο μέγεθος χαρτιού στο Microsoft Word.

Αν επιλέξατε Προσαρμοσμένο ως μέγεθος χαρτιού, θα πρέπει να καθορίσετε τις διαστάσεις του χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε για να εκτυπώσετε το έγγραφο του Word.

Ο προσδιορισμός των διαστάσεων του χαρτιού είναι εύκολος. Χρησιμοποιήστε τα βέλη δίπλα στα πλαίσια μεγέθους και πλάτους για να αυξήσετε ή να μειώσετε την αντίστοιχη διάσταση ή κάντε κλικ στα πλαίσια και πληκτρολογήστε έναν αριθμό.

05 του 06

Επιλέξτε το δίσκο εκτύπωσης

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή προέλευση χαρτιού για το χαρτί σας.

Ίσως γεμίσετε τον κύριο δίσκο χαρτιού του εκτυπωτή με χαρτί μεγέθους letter. Έτσι, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό δίσκο χαρτιού όταν αλλάζετε μεγέθη χαρτιού. Χρησιμοποιήστε τα πλαίσια προέλευσης χαρτιού για να ορίσετε ποιοι δίσκοι εκτυπωτή θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να ορίσετε μια πηγή χαρτιού για την πρώτη σελίδα που διαφέρει από την προέλευση χαρτιού για το υπόλοιπο έγγραφο.

06 του 06

Εφαρμογή αλλαγής μεγέθους χαρτιού σε όλα ή σε μέρος ενός εγγράφου

Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος χαρτιού μόνο για ένα μέρος του εγγράφου σας, αν χρειαστεί.

Όταν αλλάζετε το μέγεθος του χαρτιού, δεν χρειάζεται να εφαρμόσετε την αλλαγή σε όλο το έγγραφό σας. Μπορείτε να επιλέξετε να ορίσετε το μέγεθος χαρτιού μόνο για ένα τμήμα του εγγράφου. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Εφαρμογή στο κάτω αριστερό μέρος του πλαισίου διαλόγου Page Setup για να επιλέξετε το τμήμα του εγγράφου στο οποίο εφαρμόζεται το νέο μέγεθος χαρτιού. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί OK .