Ένα προφίλ του προγράμματος περιήγησης Web του Maxxon MX5

Γνωρίστε το MX5: Ένα πρόγραμμα περιήγησης με κάποιες μοναδικές λειτουργίες

Ο Maxthon, δημιουργός του πολυ-πλατφόρμα Cloud Browser , κυκλοφόρησε μια εφαρμογή που λένε ότι αντιπροσωπεύει το "μέλλον των browsers". Διατίθεται σε Android , iOS (9.x και άνω) και σε λειτουργικά συστήματα Windows, το MX5 προσπαθεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Την πρώτη φορά που θα εκκινήσετε το MX5, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να συνδεθείτε, χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον αριθμό τηλεφώνου σας και έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης ως τα διαπιστευτήρια σας. Ο κύριος λόγος που πρέπει να επαληθεύσετε με έναν κύριο κωδικό πρόσβασης για να χρησιμοποιήσετε το MX5 είναι επειδή σας δίνει πρόσβαση στους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και σε άλλα προσωπικά σας δεδομένα που είναι διαθέσιμα σε όσες συσκευές επιθυμείτε.

Ενώ τμήματα της διασύνδεσης μπορεί να φαίνονται οικεία στους χρήστες του Maxthon Cloud Browser, το MX5 προσφέρει κάποιες μάλλον μοναδικές λειτουργίες. τις οποίες αναλύσαμε παρακάτω.

Τη στιγμή της δημοσίευσης, το MX5 βρισκόταν σε beta και είχε μερικά ελαττώματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Όπως με όλα τα λογισμικά beta, χρησιμοποιήστε με δική σας ευθύνη. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη χρήση μιας προ-απελευθερωμένης έκδοσης μιας εφαρμογής, ίσως να θέλετε να περιμένετε έως ότου αποκαλυφθεί το επίσημο πρόγραμμα περιήγησης.

Infobox

Το Infobox παίρνει την έννοια των σελιδοδεικτών και των αγαπημένων ένα βήμα, ή καλύτερα ακόμα ένα άλμα, περαιτέρω. Αντί να συγκεντρώνετε μόνο μια διεύθυνση URL και έναν τίτλο, το Infobox του MX5 σας επιτρέπει επίσης να αρπάξετε και να αρχειοθετήσετε το πραγματικό περιεχόμενο Ιστού καθώς και εικόνες στιγμιότυπων πλήρων ή μερικών σελίδων. Αυτά τα στοιχεία αποθηκεύονται στο σύννεφο και επομένως είναι προσβάσιμα σε πολλές συσκευές, ακόμη και όταν είναι εκτός σύνδεσης. Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του Infobox σας είναι επίσης επεξεργάσιμο, επιτρέποντάς σας να προσθέσετε τους δικούς σας σχολιασμούς κ.λπ. Ενώ τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης σάς επιτρέπουν να τοποθετήσετε παραδοσιακούς σελιδοδείκτες σε μια εύκολα προσιτή γραμμή εργαλείων ή σε μια αναπτυσσόμενη διεπαφή, μια σύνδεση με όλο το προαναφερθέν περιεχόμενο για μια σελίδα ή το site μπορεί να συνδεθεί στη γραμμή συντομεύσεων του Infobox.

Εργάστηκε

Σε αντίθεση με την άνοδο του hacking λογαριασμών τον τελευταίο καιρό, πολλοί ιστότοποι απαιτούν πλέον από εσάς να δημιουργήσετε μεγαλύτερους και πιο περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης. Εάν θυμόμαστε ότι όλοι αυτοί οι μυστικοί συνδυασμοί χαρακτήρων ήταν σκληροί πριν, έχει γίνει σχεδόν αδύνατο να γίνει χωρίς λίγη βοήθεια. Το Passkeeper της MX5 κρυπτογραφεί και φιλοξενεί τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας στους διακομιστές της Maxthon, επιτρέποντάς σας να τις αποκτάτε από οπουδήποτε. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι όλοι οι κωδικοί πρόσβασης που αποθηκεύονται μέσω του Passkeeper, τόσο τοπικά όσο και στο σύννεφο, είναι διπλά κρυπτογραφημένα μέσω τεχνικών κρυπτογράφησης βάσεων δεδομένων και AES-256.

Το Passkeeper σας επιτρέπει επίσης να αποθηκεύετε ονόματα χρήστη και άλλες σχετικές λεπτομέρειες μαζί με κάθε κωδικό πρόσβασης, προεπιλογίζοντας τα απαιτούμενα πεδία κάθε φορά που ένας ιστότοπος σας ζητά να πιστοποιήσετε την ταυτότητά σας. Περιέχει επίσης μια γεννήτρια που κατασκευάζει έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης στη διαδρομή κάθε φορά που εγγράφεστε σε έναν νέο λογαριασμό σε έναν ιστότοπο. Το σύνολο χαρακτηριστικών Magic Fill, γνωστό στους μακροχρόνιους χρήστες Maxthon, αντικαθίσταται από το Passkeeper στο MX5.

UUMail

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με ανεπιθύμητα μηνύματα ( spam) είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε όλοι. Ακόμη και με τα πιο άκαμπτα φίλτρα στη θέση τους, ανεπιθύμητα μηνύματα βρεθούν περιστασιακά στο δρόμο τους στα εισερχόμενά μας. Το UUMail χρησιμοποιεί την έννοια των γραμματοκιβωτίων σκιάς, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μία ή περισσότερες διευθύνσεις που λειτουργούν ως ασπίδες για την πραγματική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μόλις δημιουργηθεί μια διεύθυνση UUMail, μπορείτε να την διαμορφώσετε για να προωθήσετε ορισμένα ή όλα τα μηνύματα στην πραγματική σας διεύθυνση (π.χ. @ gmail.com ). Αντί να παρέχετε την πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε φορά που εγγράφεστε σε έναν ιστότοπο, να εγγραφείτε σε ένα ενημερωτικό δελτίο ή σε οποιονδήποτε άλλο αριθμό σεναρίων όπου μπορεί να θέλετε τουλάχιστον ένα ελάχιστο απόρρητο, μπορείτε αντ 'αυτού να εισάγετε τη διεύθυνση ενός από τα γραμματοκιβώτια σκιάς σας. Όχι μόνο αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε ποια μηνύματα καταλήγουν στα πραγματικά εισερχόμενα σας, αλλά αποφεύγετε να παρέχετε την προσωπική σας ή επαγγελματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ενσωματωμένος αποκλεισμός διαφημίσεων

Οι αποκλειστές διαφημίσεων έχουν γίνει αντικείμενο διαμάχης στον Ιστό. Ενώ ένα μεγάλο υποσύνολο των χρηστών του Διαδικτύου, όπως η ιδέα της αφαίρεσης διαφημίσεων, πολλές ιστοσελίδες εξαρτώνται από τα έσοδα που παράγονται από αυτά. Αν και αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί σίγουρα για το προσεχές μέλλον, το γεγονός ότι τα προγράμματα που εμποδίζουν τις διαφημίσεις είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Ένα από τα πρωτότυπα αυτού του χώρου, με δεκάδες εκατομμύρια χρήστες, είναι το Adblock Plus. Ο Maxthon, ένας μακροπρόθεσμος υποστηρικτής των αποκλειστικών διαφημίσεων, ενσωμάτωσε το Adblock Plus απευθείας στην κύρια γραμμή εργαλείων του MX5. Από εδώ μπορείτε να ελέγξετε τι αποκλείεται και όταν χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένα φίλτρα και άλλες ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Adblock Plus

Windows: Το Adblock Plus είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, αποτρέποντας την απόδοση των διαφημίσεων από την εμφάνιση όταν φορτώνεται μια σελίδα. Ο αριθμός των διαφημίσεων που έχουν μπλοκαριστεί επιτυχώς στην ενεργή σελίδα εμφανίζεται ως μέρος του κουμπιού της γραμμής εργαλείων ABP, που βρίσκεται ακριβώς στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων MX5. Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί, μπορείτε να δείτε τις αποκλεισμένες διαφημίσεις και τον τομέα από τον οποίο προέρχονται. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την αποκλεισμό διαφημίσεων μέσω αυτού του μενού, είτε για τον τρέχοντα ιστότοπο είτε για όλες τις σελίδες. Για να τροποποιήσετε φίλτρα ή να προσθέσετε συγκεκριμένους ιστότοπους στην λίστα επιτρεπτών ελέγχων ABP, κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμοσμένα φίλτρα και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Android και iOS: Στην έκδοση για κινητά του MX5, το Adblock Plus μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί μέσω της διεπαφής Ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης.

Νυχτερινή λειτουργία

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η πλοήγηση στο Διαδίκτυο στο σκοτάδι, είτε σε υπολογιστή είτε σε φορητή συσκευή, μπορεί να προκαλέσει σημαντική πίεση στα μάτια και ακόμη και πιθανή μακροπρόθεσμη βλάβη στην όρασή σας. Ζευγάρι ότι με το γεγονός ότι το μπλε φως που εκπέμπεται από ορισμένες οθόνες μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ποσότητα της προκαλούμενης από τον ύπνο μελατονίνης που παράγει το σώμα σας και έχετε ένα πραγματικό πρόβλημα στα χέρια σας. Με τη λειτουργία Νύχτας μπορείτε να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης MX5 σε μια προσπάθεια να ανακουφίσετε τα προβλήματα με την όραση και τα ύπνου σας. Η λειτουργία νύχτας μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί κατά βούληση και μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ώστε να ενεργοποιείται σε συγκεκριμένες ώρες.

Snap Tool (μόνο για Windows)

Αναφέρθηκε ήδη η δυνατότητα αποθήκευσης στιγμιότυπων οθόνης πλήρων σελίδων ή τμημάτων μιας σελίδας στο Infobox σας. Το εργαλείο Snap της MX5 σας επιτρέπει επίσης να περικόψετε, να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε τμήματα που καθορίζονται από το χρήστη της ενεργής ιστοσελίδας σε ένα αρχείο στον τοπικό σκληρό σας δίσκο. Κείμενο, εικόνες και άλλα εφέ μπορούν να εφαρμοστούν στην επιλογή σας ακριβώς μέσα στο κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Snap

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Snap , που βρίσκεται στην κύρια γραμμή εργαλείων μεταξύ των κουμπιών Night Mode και κύριου μενού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου: CTRL + F1 . Ο δρομέας του ποντικιού σας θα πρέπει τώρα να αντικατασταθεί από crosshairs, ζητώντας σας να κάνετε κλικ και να σύρετε για να επιλέξετε το τμήμα της οθόνης που θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο. Η περικομμένη εικόνα θα εμφανιστεί τώρα, μαζί με μια γραμμή εργαλείων που περιέχει πολλές επιλογές. Αυτά περιλαμβάνουν ένα πινέλο, ένα εργαλείο κειμένου, μια θολή χρησιμότητα, διάφορα σχήματα και βέλη και πολλά άλλα. όλα προορίζονται για χειρισμό εικόνας. Για να αποθηκεύσετε την εικόνα σε ένα τοπικό αρχείο, κάντε κλικ στο εικονίδιο δίσκου (Αποθήκευση).

Τώρα που έχουμε επισημάνει μερικά από τα πιο ασυνήθιστα χαρακτηριστικά που βρέθηκαν στο MX5, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να χρησιμοποιήσουμε μερικές από τις πιο τυποποιημένες λειτουργίες της.

Maxthon Extensions (μόνο για Windows)

Αυτές τις μέρες τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης υποστηρίζουν πρόσθετα / επεκτάσεις, προγράμματα που μπορούν να ενσωματωθούν στην κύρια εφαρμογή για να επεκτείνουν τη λειτουργικότητά τους ή να τροποποιήσουν την εμφάνιση και την αίσθηση. Το MX5 δεν αποτελεί εξαίρεση, ξεκινώντας από το κουτί με αρκετές προεγκατεστημένες επεκτάσεις και προσφέροντας εκατοντάδες ακόμη στο Maxthon Extension Center.

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις και τις πρόσθετες λειτουργίες που έχουν ήδη εγκατασταθεί, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού MX5, που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης (ή χρησιμοποιήστε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου: ALT + F ). Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις . Μόλις εμφανιστεί η διεπαφή ρυθμίσεων, κάντε κλικ στην επιλογή Λειτουργίες & Πρόσθετα , που βρίσκεται στο παράθυρο αριστερού μενού. Όλες οι επεκτάσεις που είναι εγκατεστημένες αυτήν τη στιγμή πρέπει τώρα να εμφανίζονται, κατανεμημένες ανά κατηγορία (βοηθητικό πρόγραμμα, περιήγηση, άλλο). Για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε ένα συγκεκριμένο πρόσθετο, προσθέστε ή καταργήστε το σημάδι ελέγχου που συνοδεύει τη ρύθμιση Ενεργοποίηση , κάνοντας κλικ σε αυτό μία φορά. Για να εγκαταστήσετε νέες επεκτάσεις, μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και επιλέξτε το σύνδεσμο Λήψη περισσότερων .

Εργαλεία προγραμματιστή (μόνο για Windows)

Το MX5 διαθέτει ένα αρκετά ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων για προγραμματιστές Ιστού, προσβάσιμος κάνοντας κλικ στο μπλε και λευκό κουμπί κλειδιού στην άκρα δεξιά πλευρά της κύριας γραμμής εργαλείων του προγράμματος περιήγησης. Περιλαμβάνεται ένας επιθεωρητής στοιχείων CSS / HTML, μια κονσόλα JavaScript και εργαλείο εντοπισμού σφαλμάτων πηγής, πληροφορίες σχετικά με κάθε λειτουργία στην ενεργή σελίδα, ένα χρονοδιάγραμμα για την ανάλυση κάθε δραστηριότητας από την έναρξη της φόρτωσης σελίδας, καθώς και τη λειτουργία συσκευής που σας επιτρέπει να μιμηθείτε καλά δεκάδες smartphones και δισκία.

Λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης / ανώνυμης περιήγησης

Για να αποτρέψετε την αποθήκευση από το MX5 του ιστορικού περιήγησης, της προσωρινής μνήμης, των cookies και άλλων υπολειμμάτων δυνητικά ιδιωτικών δεδομένων στο τέλος μιας περιόδου περιήγησης, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ιδιωτική περιήγηση / ανώνυμη περιήγηση.

Windows: Για να το κάνετε αυτό, κάντε πρώτα κλικ στο κουμπί μενού Maxthon, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιωτικό . Ένα νέο παράθυρο θα ανοίξει τώρα, εμφανίζοντας μια σιλουέτα ενός προσώπου σε ένα καπέλο που καλύπτει το πρόσωπό τους στην πάνω αριστερή γωνία. Αυτό σημαίνει μια ιδιωτική συνεδρία και διασφαλίζει ότι τα προαναφερθέντα δεδομένα δεν θα αποθηκευτούν μετά το κλείσιμο του παραθύρου.

Android και iOS: Επιλέξτε το κουμπί κύριου μενού που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και αντιπροσωπεύεται από τρεις διακεκομμένες οριζόντιες γραμμές. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο pop-out, πατήστε το εικονίδιο ανώνυμης περιήγησης . Εμφανίζεται ένα μήνυμα που σας ρωτάει εάν θέλετε να κλείσετε όλες τις ενεργές σελίδες ή να τις κρατήσετε ανοιχτές πριν εισέλθετε στην κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Για να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία ανά πάσα στιγμή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Αν το εικονίδιο Ανώνυμο είναι μπλε τότε περιηγείστε ιδιωτικά. Αν το εικονίδιο είναι μαύρο, αυτό σημαίνει ότι καταγράφονται ιστορικό και άλλα ιδιωτικά δεδομένα.