Συντομογραφίες στο Web

Κατανόηση κοινών συντομογραφιών στο Web

Εάν είστε στο διαδίκτυο για περισσότερο από μία ημέρα, έχετε παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι τείνουν να μιλάνε σε ομάδες επιστολών που δεν έχουν λογικούς νόημα - οι προγραμματιστές ιστού χρησιμοποιούν πολλές συντμήσεις και ακρωνύμια. Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορείτε να τους προφέρετε. HTTP; FTP; Δεν είναι κάτι που λέει μια γάτα όταν βήχαινε μια σφαίρα; Και δεν είναι το URL όνομα ενός ανθρώπου;

Αυτές είναι μερικές από τις συνηθέστερα χρησιμοποιούμενες συντμήσεις (και μερικά ακρωνύμια) που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο και στο web developmentmet και στο σχεδιασμό. Όταν ξέρετε τι εννοούν, θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να μάθετε να τις χρησιμοποιείτε.

Γλώσσα σήμανσης HTML-HyperText

Οι ιστοσελίδες είναι γραμμένες σε υπερκειμένου, αυτό δεν συμβαίνει επειδή το κείμενο μετακινείται γρήγορα, αλλά μάλλον επειδή μπορεί να αλληλεπιδράσει (λίγο) με τον αναγνώστη. Ένα βιβλίο (ή ένα έγγραφο του Word) θα παραμείνει πάντοτε το ίδιο κάθε φορά που το διαβάζετε, αλλά το υπερκειμενικό κείμενο προορίζεται να μεταβληθεί και να τροποποιηθεί εύκολα, ώστε να μπορεί τελικά να είναι δυναμική και να αλλάξει στη σελίδα.

Τι είναι το HTML; • HTML Tutorial • Δωρεάν HTML Κλάση • Ετικέτες HTML

DHTML-Δυναμική HTML

Πρόκειται για ένα συνδυασμό του μοντέλου αντικειμένου εγγράφου (DOM), των φύλλων στυλ Cascading (CSS) και του JavaScript που επιτρέπει στο HTML να αλληλεπιδρά άμεσα με τους αναγνώστες. Με πολλούς τρόπους DHTML είναι αυτό που κάνει τις ιστοσελίδες διασκεδαστικές.

Τι είναι η δυναμική HTML (DHTML);Δυναμικές αναφορές HTML • Απλή JavaScript για DHTML

DOM-Μοντέλο αντικειμένου εγγράφου

Αυτές είναι οι προδιαγραφές για το πώς αλληλεπιδρούν οι HTML, JavaScript και CSS για να σχηματίσουν Dynamic HTML. Ορίζει τις μεθόδους και τα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές ιστού.

Ονομάζοντας πεδία DOM και τον Internet Explorer

CSS-Διακοσμητικά φύλλα στυλ

Τα φύλλα στυλ είναι οδηγίες για τα προγράμματα περιήγησης να εμφανίζουν ιστοσελίδες ακριβώς όπως ο σχεδιαστής θα ήθελε να τους εμφανίσει. Επιτρέπουν τον πολύ συγκεκριμένο έλεγχο της εμφάνισης και της αίσθησης μιας ιστοσελίδας.

Τι είναι το CSS;Ιδιότητες επέκτασης προγράμματος περιήγησης CSS

XML-eXtensible Markup Language

Αυτή είναι μια γλώσσα σήμανσης που επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναπτύξουν τη δική τους γλώσσα σήμανσης. Η XML χρησιμοποιεί δομημένες ετικέτες για να καθορίζει το περιεχόμενο σε μορφή αναγνώσιμη από τον άνθρωπο και από μηχανή. Χρησιμοποιείται για τη συντήρηση ιστότοπων, τη συμπλήρωση βάσεων δεδομένων και την αποθήκευση πληροφοριών για προγράμματα ιστού.

XML εξήγησε , • γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε XML-πέντε βασικούς λόγους

URL-Uniform Resource Locator

Αυτή είναι η διεύθυνση της ιστοσελίδας. Το Διαδίκτυο λειτουργεί πολύ όπως το ταχυδρομείο, επειδή χρειάζεται μια διεύθυνση για να στείλει πληροφορίες από και προς. Η διεύθυνση URL είναι η διεύθυνση που χρησιμοποιεί ο ιστός. Κάθε ιστοσελίδα έχει μια μοναδική διεύθυνση URL.

μάθετε να βρείτε τη διεύθυνση URL μιας ιστοσελίδαςκωδικοποίηση διευθύνσεων URL

Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων FTP

Το FTP είναι ο τρόπος με τον οποίο τα αρχεία μετακινούνται μέσω του Διαδικτύου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FTP για να συνδεθείτε στον κεντρικό υπολογιστή σας και να τοποθετήσετε εκεί τα αρχεία σας στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία μέσω ενός προγράμματος περιήγησης με το πρωτόκολλο ftp: //. Εάν το βλέπετε σε μια διεύθυνση URL, αυτό σημαίνει ότι το ζητούμενο αρχείο πρέπει να μεταφερθεί στον σκληρό σας δίσκο αντί να εμφανίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης.

Τι είναι το FTP; • Πελάτες FTP για Windows • Πελάτες FTP για Macintosh • Τρόπος αποστολής

Πρωτόκολλο μεταφοράς HTTP-HyperText

Θα δείτε πιο συχνά τη συντομογραφία HTTP σε μια διεύθυνση URL μπροστά, π.χ. http : //webdesign.about.com. Όταν βλέπετε αυτό σε μια διεύθυνση URL, σημαίνει ότι ζητάτε από τον διακομιστή ιστού να σας δείξει μια ιστοσελίδα. HTTP είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να στείλει την ιστοσελίδα σας από το σπίτι του στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Είναι ο τρόπος μεταφοράς του "υπερκειμένου" (πληροφοριών ιστοσελίδας) στον υπολογιστή σας.