Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις Συντομεύσεις του iPhone X

Το iPhone X είναι το πρώτο iPhone χωρίς κουμπί Home . Στη θέση ενός φυσικού κουμπιού, η Apple πρόσθεσε μια σειρά από χειρονομίες που αναπαράγουν το κουμπί Αρχική σελίδα - και προσθέτουν και άλλες επιλογές. Αλλά αν προτιμάτε πραγματικά να έχετε ένα κουμπί Home στην οθόνη σας, έχετε μια επιλογή. Το iOS περιλαμβάνει όχι μόνο ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα εικονικό κουμπί Home στην οθόνη σας, μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες συντομεύσεις που κάνουν αυτό το εικονικό Το κουμπί Home κάνει όλα τα είδη των πράξεων που το παραδοσιακό κουμπί δεν μπορεί. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενώ αυτό το άρθρο αναφέρει το iPhone X και την έλλειψη ενός κουμπιού Home, οι οδηγίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για κάθε iPhone.

Πώς να προσθέσετε ένα κουμπί Εικονικής αρχικής οθόνης στο iPhone

Για να διαμορφώσετε το εικονικό κουμπί Home με συντομεύσεις, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το ίδιο το κουμπί Home. Δείτε πώς:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Γενικά .
  3. Πατήστε Πρόσβαση .
  4. Αγγίξτε την επιλογή Βοήθεια .
  5. Μετακινήστε το ρυθμιστικό υποβοήθησης στην επάνω / πράσινη.
  6. Σε αυτό το σημείο, εμφανίζεται στην οθόνη σας το εικονικό κουμπί Αρχική σελίδα. Αγγίξτε το για να δείτε το μενού ανώτατου επιπέδου (περισσότερα για αυτό στην επόμενη ενότητα).
  7. Μόλις πατηθεί το κουμπί, μπορείτε να ελέγξετε δύο προτιμήσεις για αυτό:
    • Θέση: Τοποθετήστε το κουμπί οπουδήποτε στην οθόνη σας με drag and drop.
    • Αδιαφάνεια: Κάντε το κουμπί περισσότερο ή λιγότερο διαφανές, χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό Ιndle Opacity . Η ελάχιστη ρύθμιση είναι 15%.

Πώς να προσαρμόσετε το μενού κορυφαίου κουμπιού του Virtual Home

Στο βήμα 6 της τελευταίας ενότητας, επιλέξατε το εικονικό κουμπί Αρχική σελίδα και δείτε το μενού των επιλογών που εμφανίστηκαν. Αυτό είναι το προεπιλεγμένο σύνολο συντομεύσεων του κουμπιού Home. Μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό των συντομεύσεων και ποιες είναι διαθέσιμες ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Στην οθόνη Υποβοήθηση , αγγίξτε το στοιχείο Προσαρμογή μενού ανώτατου επιπέδου.
  2. Αλλάξτε τον αριθμό των συντομεύσεων που εμφανίζονται στο μενού κορυφαίου επιπέδου με τα κουμπιά - + στο κάτω μέρος. Ο ελάχιστος αριθμός επιλογών είναι 1, το μέγιστο είναι 8.
  3. Για να αλλάξετε μια συντόμευση, πατήστε το εικονίδιο που θέλετε να αλλάξετε.
  4. Πατήστε μία από τις συντομεύσεις από τη λίστα που εμφανίζεται.
  5. Πατήστε Τέλος για να αποθηκεύσετε την αλλαγή.
  6. Αν αποφασίσετε να επιστρέψετε στο προεπιλεγμένο σύνολο επιλογών, πατήστε Επαναφορά.

Προσθήκη συντομεύσεων προσαρμοσμένων ενεργειών στο κουμπί εικονικού αρχικού iPhone

Τώρα που ξέρετε πώς να προσθέσετε το εικονικό κουμπί Home και να διαμορφώσετε το μενού ανώτατου επιπέδου, ήρθε η ώρα να φτάσετε στα καλά πράγματα: προσαρμοσμένες συντομεύσεις. Ακριβώς όπως ένα φυσικό κουμπί Home, το εικονικό μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το πώς το πατάτε. Εδώ πρέπει να κάνετε:

  1. Στην οθόνη AssistiveTouch , εντοπίστε την ενότητα Custom Actions .
  2. Σε αυτήν την ενότητα, πατήστε τη δράση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη νέα συντόμευση. Οι επιλογές σας είναι:
    • Single-Tap: Το παραδοσιακό μόνο κλικ του κουμπιού Home. Σε αυτή την περίπτωση, είναι ένα μόνο πάτημα στο εικονικό κουμπί.
    • Διπλό πάτημα: Δύο γρήγορες βρύσες στο κουμπί. Εάν το επιλέξετε, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη ρύθμιση Timeout . Αυτός είναι ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των βρύων. εάν περνάει περισσότερος χρόνος μεταξύ των βρύων, το iPhone θα τα μεταχειριστεί ως δύο μονά βρύσες, όχι με διπλή βρύση.
    • Μεγάλη πίεση: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το εικονικό κουμπί Αρχική σελίδα. Αν επιλέξετε αυτό, μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε μια ρύθμιση Διάρκεια , η οποία ελέγχει πόσο καιρό πρέπει να πατήσετε την οθόνη για να ενεργοποιηθεί αυτό.
    • 3D Touch: Η οθόνη 3D αφής στα μοντέρνα iPhones επιτρέπει στην οθόνη να ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το πόσο σκληρά την πατάτε. Χρησιμοποιήστε αυτή την επιλογή για να αποκτήσετε το εικονικό κουμπί Home να ανταποκρίνεται σε σκληρά πατήματα.
  3. Όποια ενέργεια και αν πατήσετε, κάθε οθόνη παρουσιάζει μια σειρά επιλογών για συντομεύσεις που μπορείτε να αντιστοιχίσετε σε αυτές τις ενέργειες. Αυτά είναι ιδιαίτερα δροσερά επειδή μετατρέπουν ενέργειες που διαφορετικά θα μπορούσαν να απαιτήσουν την πίεση πολλών κουμπιών σε μια μόνο βρύση. Οι περισσότερες συντομεύσεις είναι αρκετά αυτονόητες (δεν νομίζω ότι χρειάζεστε να σας πω τι Σίρι, Στιγμιότυπο οθόνης ή Αύξηση όγκου κάνει), αλλά μερικές χρειάζονται εξήγηση:
    • Συντόμευση προσβασιμότητας: Αυτή η συντόμευση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση όλων των ειδών χαρακτηριστικών προσβασιμότητας, όπως η αναστροφή χρωμάτων για χρήστες με προβλήματα όρασης, ενεργοποίηση του VoiceOver και ζουμ στην οθόνη.
    • Shake: Επιλέξτε αυτό και το iPhone ανταποκρίνεται σε ένα πάτημα ενός κουμπιού, σαν να έχει κλονιστεί το τηλέφωνο . Χρήσιμο για την αναίρεση ορισμένων ενεργειών, ειδικά εάν τα φυσικά θέματα σας εμποδίζουν από το κούνημα του τηλεφώνου.
    • Πιέστε: Εκτελεί το ισοδύναμο μιας χειρονομίας στην οθόνη του iPhone. Αυτό είναι χρήσιμο για άτομα που έχουν δυσλειτουργίες που δυσκολεύουν ή αδυνατούν να τσιμπήσουν.
    • SOS: Αυτό επιτρέπει τη λειτουργία SOS έκτακτης ανάγκης του iPhone . Αυτό ενεργοποιεί ένα δυνατό θόρυβο για να ειδοποιήσει άλλους ότι μπορεί να χρειαστεί βοήθεια και να καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
    • Analytics: Αρχίζει η συγκέντρωση της διάγνωσης AssistiveTouch.