Ανασκόπηση: Browser SafeGuard McGruff για το iPad

Όταν ήμουν παιδί, ο McGruff το σκυλί που έτρεχε για την καταπολέμηση του εγκλήματος ήταν μια αρκετά μεγάλη υπόθεση. Ήταν στην τηλεόραση και περιστασιακά έκανε εμφανίσεις σε τοπικές εκδηλώσεις (ή τουλάχιστον κάποιος φορούσε το κοστούμι του). Θυμάμαι ακόμα το σύνθημα του "Πάρτε ένα δάγκωμα από το έγκλημα". Πάντα αναρωτιόμουν ποιος θα κερδίσει σε μια μάχη μεταξύ McGruff το σκυλί έγκλημα και Smokey η αρκούδα.

Ο McGruff είχε εγκαταλείψει το ραντάρ μου μέχρι να δω την εφαρμογή Browser SafeGuard του McGruff στο iTunes App Store. Νόμιζα ότι η ιδέα ήταν μια μεγάλη ιδέα. Πάντα ήθελα να μπορώ να φιλτράρω ακατάλληλο περιεχόμενο όταν τα παιδιά μου χρησιμοποιούν το iPad. Το McGruff SafeGuard Browser είναι μια δωρεάν εφαρμογή, γι 'αυτό αποφάσισα να του δώσω ένα στροβιλισμό.

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή, πρέπει να την ρυθμίσετε πριν αφήσετε τα παιδιά σας να τα χρησιμοποιήσουν. Πρέπει να δώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης γονικού ελέγχου και να εισαγάγετε το ηλικιακό εύρος του παιδιού που θα το χρησιμοποιήσει, πιθανώς για να δημιουργήσει φιλτράρισμα περιεχομένου ανάλογα με την ηλικία.

Θα χρειαστεί επίσης να ενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο στο iPad σας (από το εικονίδιο ρυθμίσεων), ώστε τα παιδιά σας να μην μπορούν να παρακάμψουν το πρόγραμμα περιήγησης απλά χρησιμοποιώντας ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης, όπως το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης Safari του iPad. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να απενεργοποιήσετε το Safari στην περιοχή διαμόρφωσης περιορισμών και επίσης να απενεργοποιήσετε την επιλογή "Εγκατάσταση εφαρμογών". Θα θελήσετε επίσης να καταργήσετε οποιαδήποτε άλλα προγράμματα περιήγησης τρίτου μέρους στο iPad σας.

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, παρουσιάζεται μια σελίδα προσαρμοσμένης αναζήτησης Google που φαίνεται να φιλτράρει συνδέσμους για να αποτρέψει ακατάλληλο περιεχόμενο. Το παιδί σας μπορεί επίσης να μεταβεί στη γραμμή URL στο επάνω μέρος της οθόνης και να εισαγάγει με μη αυτόματο τρόπο μια διεύθυνση ιστού αν το θέλει. Εισήγαγα στο Google και μεταφέρθηκα στην κύρια σελίδα της αναζήτησης Google.

Αποφάσισα να κλωτσήσω τα ελαστικά και να κάνω κλικ στην καρτέλα εικόνων στην αρχική σελίδα του Google. Πληκτρολόγησα σε έναν όρο αναζήτησης ότι οποιοδήποτε ερυθρόαινο, γεμάτο με ορμόνες 13χρονο αγόρι μπορεί να επιχειρήσει και χαιρετίστηκε με αποτελέσματα που, παρόλο που δεν ήταν εξαιρετικά ρητά, ήταν ακόμα άκρως ακατάλληλα.

Δοκίμασα να πληκτρολογήσω διευθύνσεις URL για μερικούς γνωστούς ιστότοπους για ενήλικες και ο περιηγητής του McGruff δεν μου επέτρεψε να επισκεφθώ κάποιο από τα ιστότοπα που επιχειρήθηκαν.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που το πρόγραμμα περιήγησης του browser είναι η δυνατότητα παρακολούθησης του τι κάνει το παιδί σας online. Η πρώτη θέση που έλεγξα ήταν η καρτέλα ιστορίας . Δυστυχώς, φαίνεται ότι υπάρχει μια σφάλμα με την εφαρμογή επειδή δεν έδειξε κανένα ιστορικό για μένα, παρόλο που χρησιμοποιούσα το πρόγραμμα περιήγησης για αρκετά λεπτά. Υπήρχε άλλη περιοχή στην ενότητα γονικού ελέγχου που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και η οποία έχει μια επιλογή "προβολής καταγραφής", αλλά το ημερολόγιο είναι εξαιρετικά κρυπτό και δύσκολο να κατανοηθεί. Φαινόταν ότι ήταν περισσότερο προσανατολισμένη προς έναν προγραμματιστή ο οποίος εντοπίζει ένα πρόγραμμα σε σχέση με έναν γονέα που προσπαθεί να καταλάβει πού επισκέπτεται το παιδί του στο διαδίκτυο.

Ήμουν τελικά σε θέση να δω ποιοι ιστοτόποι αποκλείστηκαν με την επίσκεψη στην περιοχή ρυθμίσεων "Να επιτρέπονται πρόσφατα απορριφθέντες ιστότοποι". Ενώ δεν ήταν διαισθητικό, έδωσε τουλάχιστον μια λίστα με τους ιστότοπους που είχαν αποκλειστεί από τα φίλτρα. Παρόλο που έδειξε αποκλεισμένους ιστότοπους, δεν εμφάνισε ιστότοπους που επισκεφθήκαν επιτυχώς, ούτε σας έδωσε την επιλογή να αποκλείσετε συγκεκριμένους ιστότοπους που ενδέχεται να έχουν περάσει από τα φίλτρα.

Η εφαρμογή McGruff δηλώνει επίσης ότι θα σας στείλει μια σύνοψη της δραστηριότητας του διαδικτύου (ή αδράνειας) του παιδιού σας κάθε μέρα. Έλαβα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον McGruff, ωστόσο, δεν παρέσχε συγκεκριμένα στοιχεία, δηλώνει μόνο ότι επισκέφτηκαν τον X αριθμό τοποθεσιών και ότι ο αριθμός των τοποθεσιών X είχε αποκλειστεί. Ως γονέας, χρειάζομαι περισσότερες λεπτομέρειες. Ποιες τοποθεσίες αποκλείστηκαν; Σε ποιες τοποθεσίες πήγαν; Αυτά είναι τα βασικά πράγματα που θέλουν να γνωρίζουν οι γονείς.

Ένα άλλο πράγμα που με ενοχλούσε ήταν ότι, ενώ πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή που υποστηρίζεται από διαφημίσεις με μια αγορά εντός εφαρμογής για να απενεργοποιήσει τις διαφημίσεις για 99 σεντς, οι διαφημίσεις στην ελεύθερη έκδοση είναι εντελώς άσχετες. Το παιδί μου έλαβε διαφημίσεις από κατασκευαστές αυτοκινήτων, ασφάλειες και όλα τα άλλα πράγματα που δεν ήταν κατάλληλα για την ηλικία. Εάν πρόκειται να έχετε διαφημίσεις, τουλάχιστον τα γυρίστε προς την ηλικιακή ομάδα που θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα περιήγησης.

Η ίδια η εφαρμογή είναι λίγο τραχύ γύρω από τις άκρες και έχει μια πολύ "1.0" αίσθηση σε αυτό, παρά την 2.4 έκδοση του moniker. Είχα μερικά περιστρεφόμενα θέματα προσανατολισμού οθόνης, όπου θα έλεγα κάτι και η οθόνη θα περιστρέφεται από το τοπίο στο πορτρέτο παρόλο που δεν είχα μετακινήσει το iPad.

Όλα τα λάθη στην άκρη, η εφαρμογή είναι δωρεάν και είναι μια μεγάλη ιδέα. Φιλτράρισμα όλων των κακό περιεχόμενο που είναι έξω στο διαδίκτυο είναι μια αποθαρρυντική πρόκληση να πω το λιγότερο. Οι λαοί του McGruff θα πρέπει να επαινεθούν για ακόμη και να το επιχειρήσουν. Εάν μπορούν να επεξεργαστούν μερικές από τις συσπειρώσεις σε μια μελλοντική ενημέρωση τότε νομίζω ότι αυτή η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να βοηθήσει τους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους από τουλάχιστον μερικά από τα χάλια που είναι στο Διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα περιήγησης McGruff SafeGuard είναι διαθέσιμο δωρεάν στο iTunes App Store.