Προστατέψτε τον εαυτό σας από τις απάτες της συσκευής iPhone Lock Ransom

Μην αφήνετε τους χάκερ να σας κλειδώνουν από το δικό σας τηλέφωνο

Η λειτουργία « Βρείτε το iPhone μου » της iOS μπορεί να βοηθήσει σημαντικά όσους έχουν χάσει τη συσκευή τους. Είτε την αφήσατε σε ένα μπαρ είτε απλά κρύβεται κάτω από ένα μαξιλάρι καναπέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα Find my iPhone για να κάνετε το τηλέφωνό σας αναπαραγωγή ήχου ή εμφάνιση μηνύματος.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να κλειδώσετε το iPhone σας και να σκουπίσετε από μακριά το περιεχόμενό του για να αποτρέψετε τους κλέφτες από την πρόσβαση σε οποιοδήποτε από τα δεδομένα του τηλεφώνου σας. Αυτό είναι ακριβώς το χαρακτηριστικό που έχει συγκεντρώσει πολλή προσοχή τον τελευταίο καιρό, λόγω του γεγονότος ότι οι χάκερ και οι απατεώνες χρησιμοποιούν αυτό το χαρακτηριστικό ως έναν τρόπο να προσπαθήσουν να εξαπολύσουν χρήματα από χρήστες που είχαν τους λογαριασμούς iCloud τους συμβιβαστεί.

Ο απατεώνας ή / και οι χάκερ που θέτουν σε κίνδυνο έναν λογαριασμό iCloud μπορούν απλώς να εκδώσουν μια εντολή απομακρυσμένης κλειδώματος καταγράφοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη iCloud στο θύμα Find My iPhone.

Αφού ο hacker ή ο scammer συνδεθεί στην ιστοσελίδα iCloud Find my iPhone, μπορούν να τοποθετήσουν το iPhone του θύματος σε "χαμένη κατάσταση", να τον κλειδώσουν με ένα 4ψήφιο PIN της επιλογής τους και να εμφανίσουν ένα μήνυμα στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου με τη ζήτηση λύτρας πληροφορίες. Το θύμα ενημερώνεται (μέσω μηνύματος στην οθόνη κλειδώματος) ότι εάν πληρώσουν τα λύτρα, θα τους δοθεί ο κωδικός για να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους.

Πώς μπορείτε να αποφύγετε να γίνετε θύμα της απάτης της συσκευής iPhone Lock Ransom?

Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας iCloud

Οι χάκερ χρειάζονται έγκυρο κωδικό πρόσβασης και κωδικό πρόσβασης iCloud για να αποφύγουν αυτή την απάτη.

Φαίνεται ότι η τρέχουσα παρτίδα εξαπάτησης θυγατρικών συσκευών iPhone διαπράττεται από χάκερ που απλώς έθεσε σε κίνδυνο τον κωδικό του λογαριασμού iCloud του θύματος.

Είναι πολύ σημαντικό ο κωδικός σας iCloud να είναι πολύ ισχυρός. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε γράμματα, αριθμούς, κεφαλαία, πεζά και ειδικούς χαρακτήρες κατά τη δημιουργία του κωδικού πρόσβασής σας. Όσο μακρύτερος και πιο τυχαίος ο κωδικός πρόσβασης, τόσο το καλύτερο. Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ισχυρού κωδικού πρόσβασης για ορισμένες πρόσθετες οδηγίες σχετικά με την κατασκευή κωδικού πρόσβασης.

Ενεργοποιήστε ένα κλείδωμα κωδικού πρόσβασης στο iPhone σας

Ένας άλλος τρόπος να εμποδίσετε τους χάκερς να σας κλειδώσουν από τη δική σας συσκευή είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης PIN για το κλείδωμα του τηλεφώνου σας.

Η εφαρμογή Find my iPhone θα επιτρέψει προφανώς στον χάκερ να δημιουργήσει ένα PIN για να κλειδώσει τη συσκευή εάν δεν έχει ήδη καθοριστεί. Εάν έχετε ήδη ενεργοποιήσει ένα PIN κλειδώματος συσκευής, τότε δεν μπορούν να το αντικαταστήσουν με ένα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να κρατήσουν τη συσκευή σας για λύτρα.

Χρησιμοποιήστε την προαιρετική επαλήθευση δύο βημάτων της Apple

Ένα άλλο βήμα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε την ασφάλεια και να αποφύγετε να γίνετε θύμα της απάτης Device Lock Ransom Scam είναι να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση δύο βημάτων της Apple. Η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας θα απαιτήσει έναν τετραψήφιο κωδικό που θα εισαχθεί όταν επιχειρείτε να συνδεθείτε για να κάνετε αλλαγές στο Apple ID σας, να πραγματοποιήσετε αγορές μέσω του iTunes κλπ. Αυτός ο κωδικός αποστέλλεται μέσω SMS ή / και Find My iPhone και βοηθά να προσθέσετε ένα άλλο επίπεδο ασφαλείας στο λογαριασμό σας.

Ανατρέξτε στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις επαλήθευσης της Apple για δύο βήματα για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της διαδικασίας επαλήθευσης σε δύο βήματα και τον τρόπο ενεργοποίησής της

Τι πρέπει να κάνω αν ο λογαριασμός μου iCloud έχει συμβιβαστεί

Ό, τι κι αν κάνετε, μην πληρώνετε τα λύτρα. Επαναφέρετε πρώτα τον έλεγχο του λογαριασμού σας και ορίστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, ακολουθήστε τις οδηγίες της Apple σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς της κλειδωμένης συσκευής σας και την επαναφορά των περιεχομένων της από το πιο πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εξασφαλίσετε τη συσκευή σας iOS, ανατρέξτε στον Οδηγό ασφάλειας iOS της Apple, αυτό το σε βάθος έγγραφο σας παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με κάθε ρύθμιση ασφάλειας που διατίθεται στο iOS και σας λέει τι κάνει ο καθένας.