Διαχείριση μηχανών αναζήτησης Chromebook και Google Voice

01 από 04

Ρυθμίσεις Chrome

Getty Images # 200498095-001 Πίστωση: Jonathan Knowles.

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Google Chrome .

Αν και η Google κατέχει το μερίδιο αγοράς του λέοντος, υπάρχουν αρκετές βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις διαθέσιμες όταν πρόκειται για μηχανές αναζήτησης. Και παρόλο που τα Chromebook λειτουργούν στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, παρέχουν ακόμα τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μια διαφορετική επιλογή όταν πρόκειται για αναζήτηση στον Ιστό.

Η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείται από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στο Chrome OS δεν αποτελεί έκπληξη το Google. Αυτή η προεπιλεγμένη επιλογή χρησιμοποιείται κάθε φορά που ξεκινάτε μια αναζήτηση από τη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης, γνωστή και ως κύριο πλαίσιο. Η διαχείριση των μηχανών αναζήτησης του Chrome OS μπορεί να γίνει μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης και αυτό το σεμινάριο σας καθοδηγεί στη διαδικασία. Περιγράφουμε επίσης τη λειτουργία φωνητικής αναζήτησης της Google και εξηγούμε πώς να τη χρησιμοποιήσετε.

Εάν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome είναι ήδη ανοιχτό, κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Chrome - που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις .

Εάν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome δεν είναι ήδη ανοιχτό, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στη διασύνδεση Ρυθμίσεων μέσω του μενού της γραμμής εργασιών του Chrome, που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

02 από 04

Αλλαγή προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης

© Scott Orgera.

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Google Chrome.

Η διεπαφή Ρυθμίσεων του Chrome OS θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να εντοπίσετε την ενότητα " Αναζήτηση ". Το πρώτο στοιχείο που βρέθηκε σε αυτήν την ενότητα είναι ένα αναπτυσσόμενο μενού, το οποίο περιέχει τις ακόλουθες επιλογές: Google (προεπιλογή), Yahoo! , Bing , Ask , AOL . Για να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης του Chrome, επιλέξτε την επιθυμητή επιλογή από αυτό το μενού.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πέντε επιλογές, καθώς το Chrome σάς επιτρέπει να ορίσετε άλλες μηχανές αναζήτησης ως προεπιλεγμένες. Για να το κάνετε αυτό, κάντε πρώτα κλικ στο κουμπί Διαχείριση μηχανών αναζήτησης . Θα πρέπει τώρα να δείτε το αναδυόμενο παράθυρο μηχανών αναζήτησης , που εμφανίζεται στο παραπάνω παράδειγμα, το οποίο περιέχει δύο ενότητες: Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις αναζήτησης και άλλες μηχανές αναζήτησης . Όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από οποιαδήποτε από τις επιλογές που εμφανίζονται σε οποιαδήποτε από τις δύο ενότητες, θα παρατηρήσετε ότι εμφανίζεται ένα μπλε και λευκό κουμπί Δημιουργία προεπιλογής . Η επιλογή αυτή θα θέσει αμέσως αυτή τη μηχανή αναζήτησης ως την προεπιλεγμένη επιλογή και θα την προσθέσει επίσης στην αναπτυσσόμενη λίστα που περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο - αν δεν υπάρχει ήδη.

Για να καταργήσετε εντελώς μια μηχανή αναζήτησης από την προεπιλεγμένη λίστα ή από την ενότητα " Άλλες μηχανές αναζήτησης ", τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό και κάντε κλικ στο "x" - που εμφανίζεται στην άκρα δεξιά του ονόματός της. Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να διαγράψετε όποια μηχανή αναζήτησης ορίζεται αυτή τη στιγμή ως προεπιλογή.

03 του 04

Προσθέστε μια νέα μηχανή αναζήτησης

© Scott Orgera.

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Google Chrome.

Οι επιλογές που υπάρχουν στην ενότητα " Άλλες μηχανές αναζήτησης " συνήθως αποθηκεύονται εκεί κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο που περιέχει τον δικό του μηχανισμό εσωτερικής αναζήτησης. Εκτός από αυτά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μη αυτόματα μια νέα μηχανή αναζήτησης στο Chrome ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Αρχικά, επιστρέψτε στο παράθυρο των μηχανών αναζήτησης , αν δεν είστε ήδη εκεί. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο κάτω μέρος μέχρι να δείτε τα πεδία επεξεργασίας που επισημαίνονται στην παραπάνω εικόνα. Στο πεδίο με τίτλο Προσθήκη νέας μηχανής αναζήτησης , πληκτρολογήστε το όνομα της μηχανής αναζήτησης. Η τιμή που εισάγεται σε αυτό το πεδίο είναι αυθαίρετη, με την έννοια ότι μπορείτε να ονομάσετε τη νέα καταχώρησή σας ό, τι επιθυμείτε. Στη συνέχεια, στο πεδίο Λέξη-κλειδί , πληκτρολογήστε τον τομέα της μηχανής αναζήτησης (π.χ. browsers.about.com). Τέλος, πληκτρολογήστε την πλήρη διεύθυνση URL στο τρίτο πεδίο επεξεργασίας - αντικαθιστώντας όπου θα συνέβαινε το πραγματικό ερώτημα λέξης-κλειδιού με τους ακόλουθους χαρακτήρες:% s

04 του 04

Chrome Voice Search

© Scott Orgera.

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Google Chrome.

Η λειτουργία φωνητικής αναζήτησης του Chrome σάς δίνει τη δυνατότητα να εκτελέσετε διάφορες ενέργειες στο ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης καθώς και στον εκκινητή εφαρμογών Chrome OS χωρίς να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι σας. Το πρώτο βήμα για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική αναζήτηση είναι να διαμορφώσετε ένα μικρόφωνο εργασίας. Ορισμένα Chromebook έχουν ενσωματωμένα μικρόφωνα, ενώ άλλα απαιτούν εξωτερική συσκευή.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επιστρέφοντας πρώτα στις ρυθμίσεις αναζήτησης του Chrome - που περιγράφονται λεπτομερώς στο Βήμα 2 αυτού του οδηγού. Αφού βρεθείτε εκεί, τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή με τίτλο Ενεργοποίηση "Ok Google" για να ξεκινήσετε μια φωνητική αναζήτηση κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου που συνοδεύει μία φορά.

Τώρα είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία φωνητικής αναζήτησης, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί στο παράθυρο "Νέα καρτέλα" του Chrome, στο google.com ή στη διεπαφή Εκκίνησης εφαρμογών. Για να ξεκινήσετε μια φωνητική αναζήτηση, μιλήστε πρώτα με την λέξη Ok Google στο μικρόφωνο. Στη συνέχεια, πείτε τι ψάχνετε (π.χ., πώς μπορώ να ξεκαθαρίσω το ιστορικό περιήγησης;) και αφήστε το Chrome να κάνει τα υπόλοιπα.