Συγχρονίστε το βιβλίο διευθύνσεων του Mac σας χρησιμοποιώντας το Dropbox

Συγχρονίστε όλους τους Mac σας σε ένα ενιαίο βιβλίο διευθύνσεων

Εάν χρησιμοποιείτε πολλούς υπολογιστές Mac, γνωρίζετε ποια είναι η μεταφορά τους όταν οι επαφές σας στην εφαρμογή Βιβλίο διευθύνσεων δεν είναι οι ίδιες σε κάθε Mac. Καθίζετε για να στείλετε μια σημείωση σε μερικούς νέους γνωστούς της επιχείρησης και ανακαλύψτε ότι δεν βρίσκονται στο βιβλίο διευθύνσεων του Mac. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα προσθέσατε όταν βρισκόσασταν σε επαγγελματικό ταξίδι, χρησιμοποιώντας το MacBook σας. Τώρα βρίσκεστε στο γραφείο με το iMac.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσετε συγχρονισμένα τα Βιβλία διευθύνσεών σας, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών όπως το iCloud της Apple ή το Google Sync.

Αυτοί οι τύποι υπηρεσιών είναι εντάξει, αλλά είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τους εμπιστευθείτε να παρέχουν πάντα το ίδιο σύνολο χαρακτηριστικών που χρειάζεστε, έτος και έτος; Εάν είστε πρώην χρήστης MobileMe , γνωρίζετε ήδη ότι η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι "όχι".

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα σας δείξω πώς να ρυθμίσετε τη δική σας υπηρεσία συγχρονισμού χρησιμοποιώντας την υπηρεσία αποθήκευσης Dropbox, τη διαθέσιμη και δωρεάν υπηρεσία cloud. Αν το Dropbox εγκαταλείψει ποτέ ή αλλάξει τις υπηρεσίες του με τρόπο που δεν σας αρέσει, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με την υπηρεσία αποθήκευσης που βασίζεται σε σύννεφο της επιλογής σας.

Ο, τι χρειάζεσαι

Ας ξεκινήσουμε το συγχρονισμό

  1. Κλείστε το Βιβλίο διευθύνσεων, αν είναι ανοιχτό.
  2. Εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη το Dropbox, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την υπηρεσία. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες εγκατάστασης στον Οδηγό ρύθμισης Dropbox για Mac .
  1. Χρησιμοποιώντας το Finder , μεταβείτε στην εφαρμογή ~ / Library / Application Support. Ακολουθούν μερικές σημειώσεις που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε εκεί. Η tilde (~) στο όνομα διαδρομής αντιπροσωπεύει τον αρχικό σας φάκελο. Έτσι, μπορείτε να φτάσετε εκεί ανοίγοντας το φάκελο του σπιτιού σας και βρίσκοντας το φάκελο Βιβλιοθήκη, στη συνέχεια φάκελο Υποστήριξη εφαρμογών. Αν χρησιμοποιείτε το OS X Lion ή αργότερα, δεν θα δείτε το φάκελο Βιβλιοθήκη καθόλου, επειδή η Apple επέλεξε να την αποκρύψει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω οδηγό για να εμφανιστεί ξανά ο φάκελος της Βιβλιοθήκης στο Lion: OS X Lion Κρύβει τον φάκελο της βιβλιοθήκης σας .
  2. Μόλις βρίσκεστε στο φάκελο Υποστήριξη εφαρμογών, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο AddressBook και επιλέξτε "Duplicate" από το αναδυόμενο μενού.
  3. Ο διπλότυπος φάκελος θα καλείται CopyBook αντίγραφο. Αυτό το αντίγραφο θα χρησιμεύσει ως αντίγραφο ασφαλείας, εάν κάτι δεν πάει καλά με το επόμενο σύνολο βημάτων, το οποίο θα μετακινήσει ή θα διαγράψει τον αρχικό φάκελο AddressBook.
  4. Σε άλλο παράθυρο Finder, ανοίξτε το φάκελο Dropbox.
  5. Σύρετε το φάκελο AddressBook στο φάκελο Dropbox.
  6. Το Dropbox θα αντιγράψει τα δεδομένα στο σύννεφο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. Μόλις δείτε ένα πράσινο σημάδι ελέγχου στο εικονίδιο του αντιγράφου Dropbox του φακέλου AddressBook, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
  7. Το Βιβλίο διευθύνσεων πρέπει να γνωρίζει τι έχετε κάνει με το φάκελο AddressBook. Μπορούμε να πούμε στο βιβλίο διευθύνσεων πού θα βρει τώρα το φάκελο δημιουργώντας μια συμβολική σύνδεση μεταξύ της παλιάς και της νέας στο φάκελο Dropbox.
  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή τερματικού:
    ln -s ~ / Dropbox / AddressBook / ~ / Βιβλιοθήκη / Εφαρμογή \ Υποστήριξη / Βιβλίο διευθύνσεων
  3. Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο. μετά τον χαρακτήρα πίσω στροφής (\), υπάρχει ένα κενό διάστημα πριν από τη λέξη Υποστήριξη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει τόσο το χαρακτήρα πίσω όψης όσο και το χώρο. Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε / επικολλήσετε την παραπάνω γραμμή εντολών στο τερματικό.
  4. Βεβαιωθείτε ότι ο συμβολικός σύνδεσμος λειτουργεί με την εκκίνηση του Βιβλίου διευθύνσεων. Θα πρέπει να δείτε όλες τις επαφές σας που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή. Εάν όχι, βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει σωστά την παραπάνω γραμμή εντολών.

Συγχρονισμός πρόσθετων βιβλίων διευθύνσεων Mac

Τώρα είναι καιρός να συγχρονίσετε τα Βιβλία διευθύνσεων σε άλλους Mac στο αντίγραφο Dropbox του φακέλου AddressBook. Για να το κάνετε αυτό, επαναλάβετε τα ίδια βήματα που εκτελέσαμε παραπάνω, με μία σημαντική εξαίρεση. Αντί να μετακινήσετε το φάκελο AddressBook στο φάκελο Dropbox, διαγράψτε το φάκελο AddressBook από οποιονδήποτε πρόσθετο Mac που θέλετε να συγχρονίσετε.

Έτσι, η διαδικασία θα ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  1. Εκτελέστε τα βήματα 1 έως 5.
  2. Σύρετε το φάκελο AddressBook στον κάδο απορριμμάτων.
  3. Εκτελέστε τα βήματα 9 έως 13.

Αυτή είναι η όλη διαδικασία. Αφού ολοκληρώσετε τα βήματα για κάθε Mac, θα έχετε πάντοτε τη δυνατότητα ανταλλαγής ενημερωμένων πληροφοριών επαφών του Βιβλίου διευθύνσεων.

Επαναφέρετε το βιβλίο διευθύνσεων σε κανονικές (μη συγχρονισμένες) λειτουργίες

Εάν σε κάποιο σημείο αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Dropbox για συγχρονισμό βιβλίου διευθύνσεων ή επαφών και προτιμάτε να διατηρούν όλα τα δεδομένα τοπικά στο Mac σας, αυτές οι οδηγίες θα αποτρέψουν τις αλλαγές που κάνατε νωρίτερα.

Ξεκινήστε δημιουργώντας ένα αντίγραφο ασφαλείας του φακέλου AddressBook που βρίσκεται στο λογαριασμό σας Dropbox. Ο φάκελος AddressBook περιέχει όλα τα δεδομένα του τρέχοντος βιβλίου διευθύνσεων και αυτές οι πληροφορίες θέλουμε να επαναφέρουμε στον υπολογιστή σας Mac. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας απλά αντιγράφοντας το φάκελο στην επιφάνεια εργασίας σας . Όταν γίνει αυτό το βήμα, ας ξεκινήσουμε.

  1. Κλείστε το Βιβλίο διευθύνσεων σε όλους τους υπολογιστές Mac που έχετε ρυθμίσει για συγχρονισμό δεδομένων επαφών μέσω του Dropbox.
  2. Για να επαναφέρετε τα δεδομένα του Βιβλίου διευθύνσεων, πρόκειται να καταργήσετε τη συμβολική σύνδεση που δημιουργήσατε νωρίτερα (βήμα 11) και να την αντικαταστήσετε με τον πραγματικό φάκελο AddressBook που περιέχει όλα τα αρχεία δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο Dropbox.
  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στην εφαρμογή ~ / Library / Application Support.
  2. Το OS X Lion και οι νεότερες εκδόσεις του OS X αποκρύπτουν το φάκελο Βιβλιοθήκη του χρήστη. εδώ είναι οι οδηγίες για την πρόσβαση στην κρυμμένη τοποθεσία της Βιβλιοθήκης: Το OS X είναι ο κρυφός φάκελος της βιβλιοθήκης σας .
  3. Μόλις φτάσετε στην υπηρεσία ~ / Library / Application Support, μετακινηθείτε στη λίστα μέχρι να βρείτε AddressBook. Αυτός είναι ο σύνδεσμος που θα διαγράψουμε.
  4. Σε ένα άλλο παράθυρο Finder, ανοίξτε το φάκελο Dropbox και εντοπίστε το φάκελο με το όνομα AddressBook.
  5. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο AddressBook στο Dropbox και επιλέξτε Copy 'AddressBook' από το αναδυόμενο μενού.
  6. Επιστρέψτε στο παράθυρο Finder που έχετε ανοίξει στην Υποστήριξη ~ / Library / Application. Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή του παραθύρου και επιλέξτε Επικόλληση στοιχείου από το αναδυόμενο μενού. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση κενής θέσης, δοκιμάστε να μεταβείτε στην προβολή Εικονίδιο στο μενού Προβολή του Finder.
  7. Θα ερωτηθείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το υπάρχον βιβλίο διευθύνσεων. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αντικαταστήσετε τη συμβολική σύνδεση με τον πραγματικό φάκελο AddressBook.

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε το Βιβλίο διευθύνσεων για να επιβεβαιώσετε ότι όλες οι επαφές σας είναι άθικτες και τρέχουσες.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε πρόσθετο Mac που έχετε συγχρονίσει στο φάκελο Dropbox AddressBook.

Δημοσιεύθηκε: 5 / '3/2012

Ενημερώθηκε: 10/5/2015