Τρεις τρόποι πρόσβασης στον φάκελο της βιβλιοθήκης στο Mac σας

Έχετε παρατηρήσει κάτι που λείπει; Από το OS X Lion , ο Mac σας έκρυψε το φάκελο Βιβλιοθήκη. Αυτή η τάση της απόκρυψης φακέλων που περιέχουν σημαντικές προτιμήσεις που χρησιμοποιεί το Mac σας συνέχισε, παρόλο που το όνομα του λειτουργικού συστήματος Mac άλλαξε σε MacOS .

Πριν από το OS X Lion, ο φάκελος της βιβλιοθήκης θα μπορούσε να βρεθεί στη διεύθυνση:

Χρήστες / αρχικός φάκελος /

όπου ο "αρχικός φάκελος" είναι το σύντομο όνομα του λογαριασμού χρήστη που έχετε συνδεθεί στο παρελθόν .

Για παράδειγμα, εάν το σύντομο όνομα του λογαριασμού σας είναι bettyo, η διαδρομή στη βιβλιοθήκη σας θα είναι:

Χρήστες / bettyo / Βιβλιοθήκη

Ο φάκελος της Βιβλιοθήκης περιέχει πολλούς πόρους που χρειάζονται να εγκαταστήσουν οι εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων προτίμησης εφαρμογών, των αρχείων υποστήριξης εφαρμογών, των φακέλων plug-in και, από τότε, του OS X Lion, τα πλέγματα που περιγράφουν την αποθηκευμένη κατάσταση των εφαρμογών .

Ο φάκελος βιβλιοθήκης και η αντιμετώπιση προβλημάτων του υπολογιστή σας Mac

Η βιβλιοθήκη του χρήστη είναι εδώ και πολύ καιρό μια τοποθεσία προορισμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων με μεμονωμένες εφαρμογές ή στοιχεία που μοιράζονται πολλές εφαρμογές. Εάν δεν έχετε ακούσει το σχόλιο "Διαγραφή του πλυσίματος της εφαρμογής", είτε δεν έχετε χρησιμοποιήσει Mac για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε είστε αρκετά τυχεροί ώστε να μην αντιμετωπίσετε μια εφαρμογή που συμπεριφέρεται άσχημα.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η Apple αποφάσισε να αποκρύψει το φάκελο Βιβλιοθήκη του χρήστη, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το επαναφέρετε. δύο από την Apple (ανάλογα με την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε) και ένα από το υποκείμενο σύστημα αρχείων.

Η μέθοδος χρήσης εξαρτάται από το αν θέλετε να έχετε μόνιμη πρόσβαση στο φάκελο της Βιβλιοθήκης ή μόνο όταν πρέπει να πάτε εκεί.

Κάντε τη Βιβλιοθήκη ορατή μόνιμα

Η Apple αποκρύπτει το φάκελο "Βιβλιοθήκη" ρυθμίζοντας μια σημαία συστήματος αρχείων που σχετίζεται με το φάκελο. Οποιοσδήποτε φάκελος στο Mac σας μπορεί να έχει το σήμα της ορατότητας ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο. Η Apple επέλεξε να ρυθμίσει τη σημαία ορατότητας του φακέλου Βιβλιοθήκης στην κατάσταση εκτός λειτουργίας.

Για να επαναφέρετε τη σημαία ορατότητας, κάντε τα εξής:

  1. Launch Terminal , που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή τερματικού: chflags nohidden ~ / Library
  3. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  4. Μόλις εκτελεστεί η εντολή, μπορείτε να κλείσετε το Terminal. Ο φάκελος "Βιβλιοθήκη" θα είναι πλέον ορατός στο Finder.
  5. Εάν επιθυμείτε να ρυθμίσετε ξανά το φάκελο της Βιβλιοθήκης στην προεπιλεγμένη κρυφή κατάσταση του σε OS X ή macOS, απλώς ξεκινήστε το Terminal και εκδώστε την ακόλουθη εντολή Terminal: chflags hidden ~ / Library
  6. Πατήστε enter ή επιστροφή.

Απελευθερώστε το φάκελο Βιβλιοθήκη, το Apple Way

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στον κρυφό φάκελο της Βιβλιοθήκης χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το Terminal, το οποίο έχει την παρενέργεια της αποκάλυψης όλων των κρυφών αρχείων στο Mac σας. Αυτή η μέθοδος θα κάνει ο φάκελος της Βιβλιοθήκης ορατό και μόνο για όσο διάστημα διατηρείτε το παράθυρο του Finder για το φάκελο Βιβλιοθήκη ανοιχτό.

  1. Με την επιφάνεια εργασίας ή το παράθυρο Finder ως την πρώτη εφαρμογή, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο επιλογής και επιλέξτε το μενού Μετάβαση.
  2. Ο φάκελος "Βιβλιοθήκη" θα εμφανίζεται ως ένα από τα στοιχεία του μενού Μετάβαση.
  3. Επιλέξτε Βιβλιοθήκη και ένα παράθυρο Finder θα ανοίξει εμφανίζοντας τα περιεχόμενα του φακέλου Βιβλιοθήκη.
  4. Εάν κλείσετε το παράθυρο Finder του φακέλου της Βιβλιοθήκης, ο φάκελος θα αποκρύπτεται για άλλη μια φορά από την προβολή.

Πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Easy Way (OS X Mavericks και αργότερα)

Εάν χρησιμοποιείτε το OS X Mavericks ή αργότερα, έχετε τον ευκολότερο τρόπο πρόσβασης όλων για να αποκτήσετε μόνιμη πρόσβαση στον κρυφό φάκελο της Βιβλιοθήκης. Αυτή είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούμε και συνιστούμε αυτήν για όποιον θέλει μόνιμη πρόσβαση και δεν ανησυχεί για τυχαία τροποποίηση ή διαγραφή ενός αρχείου από το φάκελο της Βιβλιοθήκης.

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στον αρχικό φάκελο.
  2. Από το μενού Finder, επιλέξτε Προβολή, Εμφάνιση επιλογών προβολής .
  3. Τοποθετήστε ένα σημάδι στο πλαίσιο με τίτλο Εμφάνιση φακέλου βιβλιοθήκης.