Μάθετε τα In και Outs των εργαλείων συνομιλίας φωνής για το Online Gaming

Συντονίστε το gameplay σας με άλλους στο διαδίκτυο

Παίζοντας παιχνίδια στο διαδίκτυο ενώ αλληλεπιδράτε με μια ομάδα ανθρώπων που μπορεί ή δεν μπορεί να ξέρει επεκτείνει τη διασκέδαση των τυχερών παιχνιδιών και προσθέτει ένα κοινωνικό στοιχείο. Οι online gamers που θέλουν να βελτιώσουν την εμπειρία παιχνιδιού για πολλούς παίκτες χρησιμοποιούν εργαλεία VoIP για να επικοινωνούν με τους φίλους τους στο παιχνίδι. Υπάρχουν πολλά τέτοια εργαλεία και τα περισσότερα εργαλεία VoIP PC-to-PC θα κάνουν, αλλά μερικά είναι ειδικά για gamers. Εδώ είναι αυτά που προτιμούν οι περισσότεροι παίκτες.

01 από 04

Διχόνοια

Caiaimage / Tom Merton / Getty

Το Discord είναι μια σχετικά νέα εφαρμογή που γίνεται από gamers και για gamers. Έρχεται με μια εντυπωσιακή λίστα χαρακτηριστικών που καλύπτουν ό, τι άλλες υπηρεσίες VoIP προσφέρουν, και είναι εντελώς δωρεάν. Χρησιμοποιεί έναν από τους καλύτερους κωδικοποιητές για VoIP, ο οποίος καθιστά την επικοινωνία φωνής ομαλή σε όλα τα παιχνίδια πεινασμένου εύρους ζώνης.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν κρυπτογράφηση, επικάλυψη εντός παιχνιδιού, έξυπνες ειδοποιήσεις push, πολλαπλά κανάλια και άμεση αποστολή μηνυμάτων. Διατίθεται ως αυτόνομο πρόγραμμα για Windows, Mac, Linux, iOS και Android και λειτουργεί σε πρόγραμμα περιήγησης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτείται εγκατάσταση για τη χρήση του λογισμικού.

Το Discord απολαμβάνει υψηλό ποσοστό υιοθεσίας και μεγάλο οικοσύστημα χρηστών. Ωστόσο, το λογισμικό είναι κλειστός και δεν υπάρχει σύστημα plug-in, έτσι οι παίκτες που επιθυμούν να τσιμπήσουν το λογισμικό για να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους μπορεί να προτιμούν ένα διαφορετικό πρόγραμμα. Περισσότερο "

02 από 04

TeamSpeak 3

Το TeamSpeak 3 είναι από καιρό στην κορυφή της λίστας των εργαλείων VoIP για online gaming, καθώς η ποιότητα και η φωνή του είναι κορυφαία. Έχει πολλούς δωρεάν διακομιστές και εξουσιοδοτημένους παρόχους ανά τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να φιλοξενήσετε μια εφαρμογή διακομιστή και να δημιουργήσετε μια ομάδα χιλιάδων ανθρώπων. Διατίθεται δωρεάν για συστήματα Windows, Mac και Linux και με χαμηλό κόστος για κινητές συσκευές iOS και Android. Πληρώνετε τις τρέχουσες αμοιβές μόνο εάν αποκομίσετε χρηματικά οφέλη, άμεσα ή έμμεσα, από τη χρήση του διακομιστή. Διαφορετικά, το TeamSpeak 3 είναι δωρεάν για μη κερδοσκοπικούς χρήστες. Ξεκινώντας με το TeamSpeak είναι γρήγορο και εύκολο.

Το TeamSpeak 3 είναι δημοφιλές στους παίκτες MMO (massively multiplayer online game) και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα plug-in για παίκτες που θέλουν να προσθέσουν επιπλέον λειτουργίες. Οι παίκτες χρειάζονται έναν ιδιωτικό διακομιστή για να χρησιμοποιήσουν το TeamSpeak 3, και το TeamSpeak προσφέρει να του δώσει ένα έναντι αμοιβής. Αρκετοί δωρεάν δημόσιοι εξυπηρετητές είναι διαθέσιμοι, αλλά η επιλογή για τη χρήση τους περιπλέκει τη διαδικασία εγκατάστασης.

Το TeamSpeak 3 εισήγαγε υπηρεσίες που βασίζονται σε cloud για παίκτες που θέλουν να αποθηκεύσουν τις ταυτότητες, τα πρόσθετα τους και τους διακομιστές σελιδοδεικτών στο cloud. Περισσότερο "

03 του 04

Ventrilo

Το Ventrilo λειτουργεί παρόμοια με το TeamSpeak και χρησιμοποιείται ευρέως από τους παίκτες, αλλά υπάρχουν και μικρές διαφορές. Το Ventrilo είναι βασικό και έχει λιγότερα χαρακτηριστικά, αλλά έχει κάτι που άλλοι δεν είναι - η εφαρμογή του είναι μικροσκοπική και καταναλώνει λίγους υπολογιστικούς πόρους. Αυτό του επιτρέπει να τρέχει ομαλά σε υπολογιστές των οποίων το μεγάλο φορτίο πόρων πηγαίνει σε πόρους-άπληστους αγώνες. Επίσης, το Ventrilo απαιτεί μικρό εύρος ζώνης για φωνητικές επικοινωνίες.

Το Ventrilo περιλαμβάνει ένα εργαλείο συνομιλίας κειμένου για παίκτες που δεν θέλουν να μιλήσουν. Το online σεμινάριο για νέους χρήστες είναι πλήρες και καλά σχεδιασμένο. Το Ventrilo στερείται ενός προγράμματος -πελάτη Linux , αλλά υποστηρίζει όλες τις άλλες πλατφόρμες. Ένας διακομιστής απαιτείται για χρήση και η Ventrilo προσφέρει την ενοικίαση των διακομιστών της σε παίκτες που δεν έχουν ήδη ένα.

Το Ventrilo δεν συλλέγει δεδομένα χρήστη και οι επικοινωνίες είναι πάντα κρυπτογραφημένες. Όλες οι επικοινωνίες συνομιλίας και οι εγγραφές ήχου αποθηκεύονται μόνο στον τοπικό υπολογιστή-πελάτη. Περισσότερο "

04 του 04

Ψέλλισμα

Το Mumble προσφέρει χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση, υψηλής ποιότητας φωνή και ακυρώσεις ηχώ. Εκτελείται σε συσκευές Windows, macOS, Linux, Android και iOS. Μια επικάλυψη μέσα στο παιχνίδι δείχνει ότι οι χρήστες στο κανάλι ή οι χρήστες μιλούν. Η επικάλυψη μπορεί να απενεργοποιηθεί ανά βάση παιχνιδιού, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν τη συζήτηση και να μην παρεμποδίζουν το gameplay.

Το Mumble είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα και ως εκ τούτου δωρεάν. Αυτό το εργαλείο ηλεκτρονικής συνομιλίας είναι η εφαρμογή πελάτη και συνεργάζεται με μια άλλη εφαρμογή που ονομάζεται Murmur, η οποία είναι ο αντίστοιχος διακομιστής. Πρέπει να φιλοξενήσετε την εφαρμογή διακομιστή, αλλά οι ιστότοποι τρίτων προσφέρουν την υπηρεσία για μηνιαία αμοιβή. Η διαμόρφωση του διακομιστή απαιτεί ορισμένες προηγμένες τεχνικές δεξιότητες. Περισσότερο "